Shmit Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Witam, jestem zainteresowany tym sprzętem, ktoś z was zna, ?http://allegro.pl/suzuki-drz-400-s-i2184947095.html Co możecie powiedzieć na pierwszy rzut oka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 (edytowane) Witam, jestem zainteresowany tym sprzętem, ktoś z was zna, ?http://allegro.pl/su...2184947095.html Co możecie powiedzieć na pierwszy rzut oka ? Osobiście uważam ze 10000 za 2002 rok to duzo szukał bym powyżej 2003 roku te wcześniejsze modele miały kilka wad wyeliminowane w modelach 2003 i wyżej. Bajki o kobiecie jerzdzacej po miescie a on sam po lesie osobiście traktuje z przymrużeniem oka - do pracy kupiła drz ;)Ale oczywiście kazdy przypadek jest możliwy może i faktycznie była chuchana i dmuchana.Mimo wszystko szukał bym powyżej 2003 roku i za te pieniądze raczej napewno powinenneś coś znaleźć. P.S poszukuje ślizgów do łańcucha ten górny na wahaczu i dolny przy tylnej zembatce macie jakies namiary gdzie to kupić? może ktoś ma okleiny na S-ke nowe - z przyjemnością kupię :) Edytowane 7 Marca 2012 przez mavrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pankoala Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Gdyby ktoś chciał koła motocyklowe centrować w Mielcu lub okolicy (podkarpackie) to polecam gościa na ul. Smoczka. Prawie za darmo :) Piszę bo szukałem kogokolwiek chyba z tydzień, żaden serwis rowerowy ani motocyklowy nie chciał się tego podjąć aż w końcu znalazłem praktycznie przez przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witam Panowie zachorowalem na SM i mam maly dylemat jesli chodzi o DRZ Mianowicie chce kupic moto do latania na codzien do pracy asfaltem czyli SM i weekendowo po lasach czyli enduroTrafilem na opis test DRZ w motocyklu i praktycznie jestem pewny tego motoru z malym ale i tu licze na wasza pomoc opcja 1Kupuje DRZ 400 SM i zawieszenie plus kola enduro np od wersji S - czy to zagra jak nalezy ???? Bez wymiany pulek itd ????opcja 2Kupuje DRZ 400 E i zawieszenie z kolami od DRZ SM - czy da sie to tak zamontowac ???? Czy z racji malej mocy DRZ od razu isc w KTM 400 - 450 exc i kolam SM ???? Panowie naswietlcie mi jakie zabiegi beda konieczne do szybkiej i w miare bezkolizyjnej zmiany kol w takich konfiguracjach. dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 DRZ a EXC to trochę inne koszty utrzymania, natomiast 400 czy 450 EXC od wersji E jakoś szczególnie mocniejsza nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 to akurat dobra informacja ... a jesli chodzi o koszty utrzymania to tego tematu nie poruszajmy , gotowka niejest tu zadnym ograniczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 W takim razie Kup EXC 525, do tego kółka SM i masz fajne, lekkie i mocne moto. A w dodatku z bardzo mocnym dołem, co powoduje że minimalny ruch manetki z niskich obr i rwie do przodu jak dziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 525 to chyba za mocne jak na pierwsze SM ... W sumie jestem juz umowiony z kumplem na testy DRZ i wtedy bedzie decyzja co do mocy .... pozostaje jeszcze pytanie o zawieszenie ...czy do wersji SM podejdzie zawiecha od wersji S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jeśli argumentem w wyborze ma być zawieszenie, to tylko exc lub lepiej exc-r.Sam zrobiłem przesiadkę z DRZ na exc-r i teraz nie chce mi się z motoru zsiadać.Zawieszenia to zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Jeśli argumentem w wyborze ma być zawieszenie, to tylko exc lub lepiej exc-r.Sam zrobiłem przesiadkę z DRZ na exc-r i teraz nie chce mi się z motoru zsiadać.Zawieszenia to zupełnie inna bajka.I właśnie to główna przewaga jest EXC, bo silnik w 400 czy 450 nie jest sporo mocniejszy niż w DRZ E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 (edytowane) u nas gosciu lata drz-sm, ale zamiast opon szosowych ma z tyłu mitasa e-09, i z przodu na szerokiej feldze coś terenowego, szału nie ma ani na szosie ani na asfalcie, ale wygląda nieźle: Edytowane 12 Marca 2012 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 525 to chyba za mocne jak na pierwsze SM ... Za mocne na pierwsze moto. Na pierwsze SM będzie ok, bo chyba kupujesz dla przyjemności a nie z rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 SM bedzie dodatkową maszyną w garazu do dojazdow do pracy w tygodniu a w weekendy w las ... na dluzsze trasy z plecakiem bedzie inny sprzet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Bierz 525 w takim razie a nie będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Masz rację.Jednak moment obrotowy jaki posiadam na kole jest ogromny.Nie muszę się napędzać na piaszczystych podjazdach, kiedy chcę podnoszę przód. Sama malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi