Gość komandosek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Cześć, Chcę kupić DRZ 400 SM. Chcę wydać jak najmniej i mieć motocykl jak najepiej przygotowany do ostrej jazdy. To znaczy chce zrobić wszystko na raz i mieć spokój. Jakie są koszta takiego porządnego serwisu w takim DRZ 400, co trzeba robić, na co zwracać uwagę przy zakupie?? W jakie roczniki celować. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak już chcesz ostrzej jeździć to kup chociaż WR. Jak kupisz DRZ w wersji SM to musisz wymienić gaźnik, wydech, odblokować filtr, może jeszcze wałki wymienić aby uzyskać moc podobną do wersji E. Serwis w drz raczej jak w szosówkach jak dobrze trafisz, jak nie to remont silnika 4-7tys. Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez heniek128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Wiem, że w mistrzostwach japonii w gymkhanie drz 400 sm dobrze dają radę. Nie ukrywam, ze chciałbym więcej mocy, bo 38KM to jakaś śmieszna liczba ale boję się kosztów i częstotliwości serwisów. Słusznie?? Chce wydać tak 12-13k max już z serwisem i oponami. Jestem zielony w enduro/supermoto. Co najwyżej oglądałem na yutubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Koszty są (mam crf sm na tor) ale najbardziej upierdliwa jest częstotliwość obsługi , co chwilę trzeba coś robić. Jak chcesz drz to szukaj nie gotowej sm a wersji E przerobionej na sm, mocy będzie 10km więcej a obsługa taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 A inne bezawaryjne supermoto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Chłopak na forum supermoto ma do sprzedania swoją z BigBorem.Widziałem to na każdej rundzie SM w tym roku.Nie namawiam,tylko podsyłam link bo sztuka chyba warta rozważenia. http://olx.pl/oferta/dr-z-400-sm-supermoto-fcr-hotcams-bigbore-CID5-ID7D6Or.html#a89b052a37 Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ktm lc4 640/660/690 ze wskazaniem na ten ostatni. Ten z linka też dobra opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Chłopak na forum supermoto ma do sprzedania swoją z BigBorem.Widziałem to na każdej rundzie SM w tym roku.Nie namawiam,tylko podsyłam link bo sztuka chyba warta rozważenia. http://olx.pl/oferta/dr-z-400-sm-supermoto-fcr-hotcams-bigbore-CID5-ID7D6Or.html#a89b052a37 To sprzęt użytkownika Mally z forum dr-z.pl. Jest tam cały temat z remontem jaki Mally w nim zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dzieki, poczytam o tym drz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Takie coś może ci podpasi:http://olx.pl/oferta/ktm-duke-ii-640-99-CID5-ID5TTw1.html#d0fa127c76 Nie SM ale skoro na właściwościach terenowych ci nie zależy to chyba dobra opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dzięki. Fajny, trochę daleko. Naczytałem się, trochę pomyślałem i po prostu potrzebuje DRZ 400 SM w jak najlepszym stanie.Mniejsza moc maksymalna nie będzie problemem. Jak moto bedzie zbyt narwane to będzie szło na koło przy każdym "wyjściu z pachołka". Jak ktoś coś wie - proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semous Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witam Planuje właśnie zakup supermoto na a2 i takoe pytanie, czy suzuki drz 400 nie będzie dla mnie za duży ponieważ mam tylko 170 cm wzrostu i waze ledwo 58 kg. Jeśli nie, mJakoe inne supermoto mógłbym kupić? Moj budżet to 10k no i taki żeby mieścił się na kat a2. Pozdrawiam i Dziękuję za szybkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Nie będzie za duży. Na A2 łapie się jeszcze Honda FMX 650 z tym, że niestety jest cięższa o jakieś 30kg od DRZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semous Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A jak jest z drz i remontami? Czy czesto bede musiał przy nin grzebać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A jak jest z drz i remontami? Czy czesto bede musiał przy nin grzebać? http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/84848-wszystko-o-drz-400/ Miłej lektury 2 tematy niżej masz cały temat gdzie nawet rozmiary śrubek pewnie znajdziesz ....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi