77royal Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Wielkie dzięki.Jadę w ten weekend w Bieszczady i mam nadzieję ze nic się nie urwie w tym czasie. Ma byc tam kilku doświadczonych ridrów na DRZ więc liczę ze mi coś tam pomogą.....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoCross Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Witam, chcę zmienić oponę na tyle, obecnie jest to Pirelli Scorpion MT 90 130/80 - 17. Na przodzie założony nowy Heidenau K73, myślałem, aby na tył wsadzić rownież Heidenau'a K73 130/80-17. Co o niej sądzicie ? Mial ktoś z nią styczność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Witam, Mam Suzuki drz400 z 2003 i mam zamiar troche polatać nim na torze. Pierwsza rzecz jaką zauważyłem to za niska seryjna kierownica.Jaką kierownice polecacie do drz'tki żeby w miare pośmigać po torze ? I jeszcze jedno pytanie czy ma ktoś na sprzedaż w przyzwoitej cenie jakies stare, porysowane boczne owiewki do Drz'tki ? Edytowane 7 Października 2012 przez piotrek2345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagins Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 698 672 101 w sprawie plastików Cytuj sprzedam DRZ 400 E po remoncie generalnymsprzedam części do DRZ-ety i EXC 400 / 520 tel 698 672 101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pankoala Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) Czołem Koledzy, mam mały (mam nadzieję) problem z moją DRZ400S. Niedawno była u mechaniora - wymiana rozrządu, napinacza (na manual), oleju, regulacja zaworów, takie tam. Po tych zabiegach, w momencie hamowania silnikiem zaczął pojawiać się niepokojący dźwięk - coś jakby wycie/skrzypienie dochodzące z silnika. Np. po redukcji, kiedy moto schodzi z obrotów słychać nagle "uuuuUUUUUUUyyy", raczej tylko w dolnych partiach obrotów. Jak się dziduje cały czas to chodzi idealnie :biggrin: Obawiam się że może to być luźny łańcuch rozrządu, który czasami drze o obudowę. Myślałem że może coś wpada w rezonans ale chyba nie. Dokręcając śrubę w manualnym napinaczu można to trochę zniwelować, ale nie całkiem. Może słoń mi na ucho nadepnął ale ciężko mi usłyszeć jakieś wyraźne różnice w pracy silnika przy regulacji napinacza, poza tym jestem trochę zielony w temacie. Na postoju, gazując itd. nic złego nie słychać, tylko przy jeździe. Kiedy popuszczę napinacz to ten chamski dźwięk pojawia się też na postoju, przy włączonym ssaniu. Pomóżcie:1. Co to może być i jak się tego pozbyć?2. Czy mogą być jakieś przykre konsekwencje zbyt mocnego dokręcenia napinacza?Thx from the mountain. Edytowane 19 Października 2012 przez Pankoala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Napinaczem to sie kolego nie baw, bo za miesiąc się okaże że trzeba nowe ślizgi, koła zębate i łańcuch. Podjedź do kogoś niech Ci to wyreguluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 13 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Witam.Mam możliwość kupna Suzuki DRZ S bez zegarów. Jednocześnie na allegro są zegary do DRZ SM. Roczniki takie same. I teraz pytanie - czy zegary od SM będą pasować do S? Jakby nie było inna średnica koła itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Można powiedzieć że wersja S i SM to identyczne motocykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 No w sumie nie można bo nawet ramą się różnią. Ale pytanie na szczęście już nieaktualne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 A kolega problem z tylnym amortyzatorem rozwiązał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 tak amortyzatory pl 400zł i na rok gwarancja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matidrz400e Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam zakupiłem rok temu drz400e ogólnie fajna faza takie coś jak na pierwszy moto, lecz po kilku wypadach w teren w kilka osób stwierdziłem, że brakuje mi lampki stopu gdyż przez jej brak można spowodować doś ładną krakse np w lesie przy nieprzewidzianym hamowaniu. Z tąd nasówa sie moje pytanie bądź też prośba, jak macie to rozwiązane w swoich drz-ach chodzi mi o ulokowanie czujnika stopu bo ja przy swojej takowego nie posiadam;/ prosił bym o jakieś foto na meila [email protected], z góry dzęki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adel Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Ja w swojej miałem, ale to była wersja S. To z kim ty jeździsz, że robicie takie kraksy? Większość motocykli cross/enduro nie ma stopów(czasem nawet świateł) i jakoś wszyscy żyją, po prostu trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matidrz400e Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 no tak ale zawsze lepiej jak jest ten stop jednak zawsze bezpieczniej co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Panowie, w DRZ 400S po wyłączeniu zapłonu każdorazowo resetuje mi się godzina w zegarach. Przebieg dzienny pozostaje bez zmian. Czy ja czegoś nie potrafię ogarnąć (te zegary to w ogóle jakaś masakra...), czy jednak coś spsute? Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi