mir Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 W tych super maszynach chodzi przeważnie o wygląd proporcje i coś innego od innych. Ja nad gmolami myślę już dwa lata a to co wymyśliłem jest na mojej wiosce nie do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 To źle ci się wydaje.;/ To naprawdę chroni.Ja miałem wypadek : nóżka źle się ustawiła i moto się przewróciło na beton.Nie miałem gmoli tylko spacerówki same.O dziwo jedyne co ucierpiało to spacerówka i to też nieznacznie.Także gadanie że gmole to gadżet to możesz sobie wsadzić.Jeżeli są dobrze skonstruowane to dobrze chronią motocykl i kierowcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 jak zaliczysz pierwszy szlif /oczywiscie nie zycze tobie tego/ to przekonasz sie ze to bardzo fajny gadzet :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 To źle ci się wydaje.;/ To naprawdę chroni.Ja miałem wypadek : nóżka źle się ustawiła i moto się przewróciło na beton.Nie miałem gmoli tylko spacerówki same.O dziwo jedyne co ucierpiało to spacerówka i to też nieznacznie.Także gadanie że gmole to gadżet to możesz sobie wsadzić.Jeżeli są dobrze skonstruowane to dobrze chronią motocykl i kierowcę. OT: Deathraw co ja widze. Zmieniłeś 535 na 750? :cool: A pamiętasz jak Ci Forumowicze mówili żebys dal nie zmienial tych wydechow bo szybciej wsiadziesz na cos wiekszego ?:)Podaj jakiegoś linka do fotek jak masz :clap: End of OF :D Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Gmole gadżetem ? Mówisz poważnie, czy tylko prowokujesz ? Jeżeli poważnie, no to myśl tak dalej.Nie życzę Ci tego, ale jak chcesz mieć somplikowane złamannie stopy/kostki lub niesprawne kolano do końca życia to sobie tak myśl. W cruizerach jak ponad 200 kg wali się na nogę to nie ma żartów.Mi już dwa razy gmole uratowały nogi, nie mówiąc o ocaleniu baku i innych akcesoriów. Pół biedy jak zaliczysz glebę przy 20-30km/godz. A pomyślałeś o efektach szlifu przy np. 80-100km/godz. ? Taki 15-20 metrowy szlifek z motorem powalonym na jedną z Twoich nóg ? Nie zastanawiało Cię też nigdy dlaczego 80% motocykli sprowadzanych z USA ma powgniatane/porysowane baki, pourywane lampy w lightbarach, połamane podesty/podnóżki, pęknięte szyby, itd. ? Bo tam się przeważnie jeździ bez gmoli. Statystyki nie podają ilu z ich kierowców miało nogi w gipsie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ja tez uważam, że gmole to gadżet. Chociaż ten gadźet uratowął mi nogę jak rok temu odbiłem się od skręcającego w lewo samochodu :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Priest666 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ja tez uważam, że gmole to gadżet. Chociaż ten gadźet uratowął mi nogę jak rok temu odbiłem się od skręcającego w lewo samochodu :banghead: Na wiosnę u mnie była dokładnie taka sama sytuacja.... z tym że po odbiciu koniec jazdy na drzewie .... i na szczęście lądowanie gmolem.. a nie kolanem..... Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Mialem maly slizg przy wolnej jezdzie - zarysowany gmol i to wszystko. Moje nogi podnozki, rury wydechowe nietkniete. Moze i gadzet, ale tak bym szlifowal tlumiki a nie gmola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dark Rider.XV750 już od kwietnia mniej więcej więc szybko się skapnąłeś:buttrock:(tylko avka nie zmieniłem bo mi się podoba).Wracając do gmoli to uważam że mogłyby być obowiązkowe w cruiserach jak pasy w samochodzie.Ale wiadomo nie do wszystkiego to pasuje i nie każdemu się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shipp Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 To na pewno prowokacja jakaś :buttrock: Nie wierzę, żeby ktoś naprawdę myślał, że gmol to gadżet.To musi być prowokacja albo swoiste zagajenie rozmowy. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Drodzy Panowienie chce mi się rozpisywaćto nie jest gadzetznajacy temat jazde i motocykle wiedza w czym rzecz, po co się rozpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr27 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 W tych super maszynach chodzi przeważnie o wygląd proporcje i coś innego od innych. Ja nad gmolami myślę już dwa lata a to co wymyśliłem jest na mojej wiosce nie do wykonania. Przestań myśleć i zakladaj, oby nigdy Ci się nie przydałyno i nam wszystkim oczywiście też. :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Dark Rider.XV750 już od kwietnia mniej więcej więc szybko się skapnąłeś:)(tylko avka nie zmieniłem bo mi się podoba).Wracając do gmoli to uważam że mogłyby być obowiązkowe w cruiserach jak pasy w samochodzie.Ale wiadomo nie do wszystkiego to pasuje i nie każdemu się podoba. Jakbyś miał inne zdjęcie w avatarze to bym szybciej zoabczył :icon_eek: Rzadko czytam to co jest pod zdjęciem. Za długo się więc nie najeździłeś Virażką :crossy: Ja 125 miałem 1,5 roku i zmieniłem na 750. Tej dłuuuuuugo nie zamienię na nic innego. A wracając do dyskusji to: - jedna wielka prowokacja- gmol był, jest i będzie potrzebny. Ja mam uszkodzoną TYLKO łękotkę, a wiem ile z tym zabawy i problemów. Poważniejszego uszkodzenia stawu nie chciałbym zaznać. Tej zimy na zamówienie będę miał nowe gmole i nie będę żałował tych kilku setek. To moje zdrowie, a motocykl którym jeżdżę zostanie już ze mną pewnie do końca, więc nie będzie to prezent dla kolejnego właściciela za 2, 3 sezony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ja się cieszę że po ślizgu z 70km/h miałem starte gmole a nie [pokrywę silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ja się cieszę że po ślizgu z 70km/h miałem starte gmole a nie [pokrywę silnika. ... i nie kolano ( :icon_eek: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi