Skocz do zawartości

Aprilia af-1 Amortyzatory przód POMOCY!!!!

polo40
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mianowicie problem taki że leje mi olej z przednich amortyzatorów i niewiem co jest tego przyczyną, rozbierałem 1 i wymieniłem zimering kupiony w jakimś sklepie z łożyskami i zimeringami, wymieniłem i jest jeszcze gorzej..... :notworthy: co jest przyczyną? aha i ile prawidłowo powinno sie wlewac oleju do przodu i jakiego? Model aprili to af-1 replica 90 rok. 125 cmm

Witam mam mianowicie problem taki że leje mi olej z przednich amortyzatorów i niewiem co jest tego przyczyną, rozbierałem 1 i wymieniłem zimering kupiony w jakimś sklepie z łożyskami i zimeringami, wymieniłem i jest jeszcze gorzej..... :banghead: co jest przyczyną? aha i ile prawidłowo powinno sie wlewac oleju do przodu i jakiego? Model aprili to af-1 replica 90 rok. 125 cmm

Po pierwsze uszczelniacz musi być specjalny do goleni, a nie ogólno mechaniczny. Ten który kupiłeś w sklepie z łożyskami pracuje prawidłowo przy obracających się częściach, a nie przesuwających względem siebie. Ponadto sprawdź stan rur, jeśli są wytarte to najlepszy uszczelniacz nie pomoże.

Taaa maja racje panowie!!!

Jak miałem jedną lage w simie porysowaną (z powodu zepsutego zimeringa a dokładnie sprężynki) to nie było przebacz co chwile cały goleń zasyfiony i gumowa osłona, o okropkowanych spodniach już nie wspomnę bo itak sie zdażało jak mocniej dobiło.

Także jak porysowana albo wytarta to raczej wymiana cię ratuje, najlepiej dla ciebie jak by ci sie okazało ze symering nie taki jak trzeba bo najmniejsze koszty i pilnuje tego bo z takich głupot później koszty głupie.

Pozdro. :)

Mam już swoj 5 motorek i w kazdym mi cieklo z przeniego zawieszenia.Dopiero zakupiłem inny moto i nie ma wycieków . Kumpel ma dwa simsony i z obu mu cieknie olej. jezeli ci nie ucieka strasznie duzo oleju to wystarczy pzecierac raz na jakis czas szmatka lagi.jak zauwarzysz uszkodzenia lag to bedziesz musial wymienic widelec przedni moze bede mial jak cos to za dwa tygodnie napisz na gg i ci powiem (mam af1 europa) i nie wiem czy sprzedam w całosci czy na czesci pzdr

no to ładnie. Przecierać to możesz owiewki z kurzu. Na początek proponowałbym wymienić pierścień simmera który jest do zawieszenia. Najlepiej zajrzyj na larsson.pl. Uszczelniacze nie są bardzo drogie. I koniecznie obejrzyj lage.