polo40 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witam mam mianowicie problem taki że leje mi olej z przednich amortyzatorów i niewiem co jest tego przyczyną, rozbierałem 1 i wymieniłem zimering kupiony w jakimś sklepie z łożyskami i zimeringami, wymieniłem i jest jeszcze gorzej..... :notworthy: co jest przyczyną? aha i ile prawidłowo powinno sie wlewac oleju do przodu i jakiego? Model aprili to af-1 replica 90 rok. 125 cmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 witaj!!!Przyczyną możę być:a)zły simering(musi być taki dwu spręzynkowy specjalny do amorów)B)krzywe lagic)porysowane lagid)za dużo wlałeś oleju A ile oleju to musisz wlać to musi Ci jakiś posiadacz aprilli napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 może masz cmentarz owadów na moto i te na lagach uszkodziły wargi simera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Witam mam mianowicie problem taki że leje mi olej z przednich amortyzatorów i niewiem co jest tego przyczyną, rozbierałem 1 i wymieniłem zimering kupiony w jakimś sklepie z łożyskami i zimeringami, wymieniłem i jest jeszcze gorzej..... :banghead: co jest przyczyną? aha i ile prawidłowo powinno sie wlewac oleju do przodu i jakiego? Model aprili to af-1 replica 90 rok. 125 cmm Po pierwsze uszczelniacz musi być specjalny do goleni, a nie ogólno mechaniczny. Ten który kupiłeś w sklepie z łożyskami pracuje prawidłowo przy obracających się częściach, a nie przesuwających względem siebie. Ponadto sprawdź stan rur, jeśli są wytarte to najlepszy uszczelniacz nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Taaa maja racje panowie!!!Jak miałem jedną lage w simie porysowaną (z powodu zepsutego zimeringa a dokładnie sprężynki) to nie było przebacz co chwile cały goleń zasyfiony i gumowa osłona, o okropkowanych spodniach już nie wspomnę bo itak sie zdażało jak mocniej dobiło. Także jak porysowana albo wytarta to raczej wymiana cię ratuje, najlepiej dla ciebie jak by ci sie okazało ze symering nie taki jak trzeba bo najmniejsze koszty i pilnuje tego bo z takich głupot później koszty głupie. Pozdro. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo40 Opublikowano 25 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dobra spoko ale ile oleju wlac? i jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novator14 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mam już swoj 5 motorek i w kazdym mi cieklo z przeniego zawieszenia.Dopiero zakupiłem inny moto i nie ma wycieków . Kumpel ma dwa simsony i z obu mu cieknie olej. jezeli ci nie ucieka strasznie duzo oleju to wystarczy pzecierac raz na jakis czas szmatka lagi.jak zauwarzysz uszkodzenia lag to bedziesz musial wymienic widelec przedni moze bede mial jak cos to za dwa tygodnie napisz na gg i ci powiem (mam af1 europa) i nie wiem czy sprzedam w całosci czy na czesci pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 no to ładnie. Przecierać to możesz owiewki z kurzu. Na początek proponowałbym wymienić pierścień simmera który jest do zawieszenia. Najlepiej zajrzyj na larsson.pl. Uszczelniacze nie są bardzo drogie. I koniecznie obejrzyj lage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo40 Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Powiem tak amorki zrobiłem dzisiaj, poprostu kupiłem uszczelniacze w sklepie do zawieszenia i wlałem tyle płynu co trzeba.... lagi mam dobra a oleju wchodzi 260ml ja wlałem castrol 10W POLECAM:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 No i gitara:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi