karolb123 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Witam Motor zakupiłem w ten czwartek.Jest to suzuki drz 400 i mam taki problem. Gdy odpale motor na ssaniu to ładnie równiutko chodzi zostawiam go tak na jakiś czas. Następnie wyłączam ssanie motor po chodzi z 20s i nagle gaśnie. Gdy go za chwilę odpalam to odrazu odpala. Próbowałem pod regulować gażnik ale to nic nie dało. Ale jeszcze jest taki problem. Gdy jadę i wcisnę sprzęgło to odrazu gaśnie po chwili poprostu. Jakby coś elktronika mu kazała zamilknąć. Jeszcze dodam, że poprzedni właścicel powiedział, że to jest spowodowane spręzynką w gażniku, która coś tam coś nie pamiętam. Ale powiedział, że trzeba kupić taką sprężynkę. Jeśli to to, to gdzie mogę kupić ją? Z góry przepraszam za błędy stylistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 No mi też wygląda to na gaźnik. NIe wiem o jaką sprężynke mu chodzi ale to wygląda tak jakby była zabrudzona dysza biegu jałowego (wolnych obr). Nie ma rady, musisz rozebrać gaźnik, dobrze go umyć i obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Za malo danych- moze prozaiczny wylacznik przy bocznej podstawce? Jak u mojego brata przy grasowaniu po lesie- nie zauwazyl jak konar pierdaknal w mocowanie -deko sie wygielo a moto zaczal przerywac, wreszcie zgasl-pomogl znaleziony kamien, a w garazu mala modyfikacja...Ewentualnie mozliwe jest zagiecie wezyka paliwa , brudny gaznik lub to co kolega wczesniej podal...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Edytowane 21 Października 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolb123 Opublikowano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 No dzieki za odpowiedzi. Ale ten motor coraz bardziej mnie denerwuje.Dzisaj sie przejechalem pół miasta przejechalem na każdym skrzyżowaniu go gazowałem aby nie zgasł. Ale to mnie jeszcze nie wkurzyło. Jade już jestem koło 4KM od domu redukuje bo skrzyżowanie i jedyneczka a on zgasł. To ja dobra na środku skrzyżowania sie z fochował. Naciskam przycisk startera a on foch nawet nie zakręci tylko takie tyknięcie jak przyciskam. Dobra z pycha próbuje dupa. No nie stety trzeba pchać kolosa a tu zimno ja go pcham pcham. Jestem już przed chatą. Naciskam starter a on odpalił. No szlak mnie trafił pół miasta go targam a on przy domu załapał. Nie wiem co tego było powodem jak odrazu zgasł mi na skrzyżowaniu to tylko tyk jak by aku było słabe. A przy chacie on odpala jak gdyby nigdy nic i starter normalnie kręci. Podajcie mi powód dlaczego tak się dzieje. A nawet go nie zagrzałem. Z góry przepraszam za błędy stylistyczne. Karolb123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 To wyglada na zle kontaktujacy wylacznik stopki lub sprzegla + gaznik do czyszczenia i ustawienia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek450 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Napisz jaka wersja tej DRZ, bo w wersji E i DRZ 400 nie było czujnika przy stopce, a w 400S to sam nie wiem. Prawie na 100% jest to wina gaźnika że gaśnie. Trzeba wyciągnąć, rozebrać i przeczyścić, jak sam tego nie potrafisz ogarnąć to oddaj komuś kto to będzie umiał zrobić. Niełatwa sprawa wyciągnąć w DRZcie gaźnik. Miałem DRZ i gaźnik lubił się w niej brudzić i to cały czas przy czyściutkim filtrze. Nie wiem do tej pory czym to było spowodowane. A co do tego że nie chciał zapalić to sprawdź wszystkie kable czy są dobrze dokręcone, może być jakiś luźny i niema dobrego styku. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zygi12 Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Cowy to ewidentnie wina pradu,niema ładowania albo co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Takie gwałtowne gaśnięcie to mi wygląda na elektryczny problem. Sprawdź wszystkie połączenia, w szczególności z akumulatorem. Sprawdź, czy na innym aku to samo się dzieje. Może cela jest oberwana, i czasem łączy, a czasem nie. Moto w końcu do skakania, i coś tam się poluzować miało prawo.No i do zbadania wszystkie połączenia z modułem zapłonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAMALA Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 wyczysci i wyreguluj gaznik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi