funmastah Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Ja wam powiem że po swoim wypadku z bratem ja jako pasażer ( pisalem na forum wyskoczyly nam dziki i jednego skośiliśmy) jazda już niestety nie jest ta co poprzednio kiedyś średnia przelotowa 150 - 160 i mi się robilo wolno ,teraz jadę max 100mkh i mi się wydaje za szybko, przy 140 jestem wystraszony , W lesie , zwalniam do 50 kmh i jestem caly czas gotowy do awaryjnego hamowania przyznam że taka jazda jest bardzo męcząca caly czas w pelnym skupieniu i w pelnej gotowości Jak sie zatrzymuje po np 100km glowa mi pulsuje od ciąglego skupienia do tego mam wizje że mi np opona pęknie z przodu , lańcuch się zerwie , wjade na zakręcie na gnój że traktor wyjedzie zza drzew ,sarny, lisy,dziki, buraki na drodze , że żle przymocowany ladunek na tirze mnie przygniecie itp. i myśle o tym wszystkim pdczas jazdy :) Niestety coś czuje że moja psychika nie może tego wytrzymać i rozważam sprzedaż motocykla na bliżej nie określony czas. Dużo kiedyś jeżdzilem w zeszlym sezonie ok 30 tyś zrobilem kocham jazde na sprzęcie ale za dużo blokad mi się w mózgu powlączalo do dzisiaj mam obraż biegających dzików i mnie w nocnych koszmrach stada gonią........ Przepraszam za brak l jak lukasz ale nie mam na klawce - wersja niemiecka :D Witam i pozdrawiam Niie rezygnuj z jazdy. Ja też miałem dosyć poważny wypadek. Wypadłem na winklu z drogi i w momencie uderzania o ścianę rowu miałem na budziku 180km/h. Dalej koziołkawaliśmy oddzielnie ja i moja cbr po polu. Miałem operację i teraz mam kevlarowe wiązadła mmiędzy obojczykiem a łopatką. 4 miesiące rechabilitacji, poskładałem sprzęta i zaczołem latać. Objawy te same co uciebie na samym poczatku, szczególnie że po wypadku nie było mnie stać na plastiki więc teraz latam gołą 900rr. N samym poczatku bałem się samego pędu wiatru powyżej 160. albo że zalicze slizga na winklu. Jednak czas i kilometry leczą rany. Przechodzi powoli i latam już nawet grubo powyżej 200. A też tak jak ty miałem chwile zwątpienia czy moja życiowa pasja się nie skończyła razem z dzwonem. jeździj powoli ale jeździj i wszystko minie i niedlugo bedziesz latal jak dawniej :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Ks rider, Może jakieś ostrzeżonko na przyszłość? Może i jestetem mocyklistką, ale po co mi takie zdjęcia? Fascynacja krwią? To się zdaje się nazywa... Choroba... Przypomina mi to sytuację, kiedy mój bliski przyjaciel puścił zdięcia z wypadku, kiedy obcięło gościowi głowę... Dostało mu się i to z grubej rury...Masz szcęście, że Ciebie nie znam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peny Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 tak można ten temat ciągnąć w nieskończoność... tym ludziom nie wróci żaden wpis w tym forum. Trzeba poprostu uważać i myśleć, a nie w kółko powtarzać swoje "a nie mówiłem"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Jak ktoś chce niech ogląda...tylko dopisać że drastyczne i nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Jak ktoś chce niech oglądaDla każdego coś miłego :P pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Proponuję dodać w regulaminie forum punkt mówiący o obowiązku ostrzegania w temacie postu o drastycznych treściach (w tym linkach do drastycznych zdjęć). Post z takimi treściami bez ostrzeżenia w temacie byłby usuwany, a autor ostrzegany. Obecnie regulamin nawiązuje do treści obscenicznych, wulgarnych i uważanych za obraźliwe. Oraz o prawie administratorów i moderatorów do usuwania postów lub ich fragmentów stojących w sprzeczności z poczuciem estetyki. A to nie to. W każdym bądź razie nie tylko. I to chyba załatwi sprawę. Kto wejdzie, to na własne życzenie (będąc ostrzeżonym). A kto zakłada niepotrzebnie nowy temat etc, to jak zwykle, niezależnie od treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Proponuję stworzyć osobny dział dla psychopatów i tam do woli umieszczać zdjęcia zwłok, pourywanych kończyn i zmiażdżonych czaszek. :icon_rolleyes: Oczywiście wszystko ku przestrodze :notworthy: pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Alternatywnie można wprowadzić zapis zakazujący umieszczania jakichkolwiek treści drastycznych. Ani nie walczę z tematem ani go nie popieram. Mi osobiście nie przeszkadza, ale rozumiem, że komuś może. Podaję tylko pomysły na trwałe rozwiązanie kwestii. Doraźne umieszczane tematów w oczyszczalni lub ich usuwanie będzie się powtarzało. I powtarzać się będą takie dyskusje jak ta. Jasny wpis w regulaminie (taki czy inny) pozwoli na uniknięcie dyskusji. Choć oczywście zawsze znajdzie się ktoś kto oleje regulamin i wklei to czy tamto. I admin/moderator i tak będzie musiał zareagować. Ale przynajmniej wszystko będzie jasne z góry - czy można wkleić, jeśli tak to pod jakimi warunkami, i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi