Szpadi Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Użyłem opcji szukaj i nie znalazłem, więc zakładam ten temat. Tutaj: http://www.mapki.pl/google/wyznacz_trase/ można sobie wstępnie zobaczyć planowaną trasę, ewentualnie poszczególne odcinki.Mapa posiada fotki satelitarne i opcję hybrid. Mam nadzieję, że komuś się przyda przynajmniej do wstępnego planowania podróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 jeżei chodzi o Polskę to Targeo jest o wiele dokładniejsze. A europa elegancko chodzi na map24.pl A zumi to już w ogóle total jezeli chodzi i zdjęcia satelitarne. Można własny dom oglądać. pozdro. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) A zumi to już w ogóle total jezeli chodzi i zdjęcia satelitarne. Można własny dom oglądać. Może to nie mapa, ale tutaj: http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm to nawet własne auto na parkingu zobaczysz :icon_mrgreen: - motocykla nie dostrzegłem :crossy:Kiedyś zgubiłem trasę w terenie i dopiero po powrocie do domu i zerknięciu na te fotki zorientowałem się gdzie źle skręciłem :D Żeby tak mieć ze sobą laptopa z netem w trasie to by człek wiedział za którą chałupą ma skręcić... i co jest za tymi drzewami lub za tamtą górką.... Edytowane 17 Października 2007 przez Jack-Jawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_A_V_E_? Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam.Polecam do ściągnięcia za free z netu program GoogleEarth w polskiej wersji językowej. Można dzięki niemu zobaczyć swój dom lub jakikolwiek inny na całym świecie.Działa też jak mapa. Wytyczasz traskę np.: Warszawa-Ateny i nie tylko masz ją wyznaczoną jak na mapie z podaną ilością kilometrów do przebycia. Zobaczysz każdy zakręt w górach w Macedonii, rozjazd na autostradzie w Grecji. Możesz pokonać traskę z punktu A do B z perspektywy poziomego lotu nad ziemią. Totalnie wypasiona funkcja!!! Dostępne są również zdjęcia wybranych miejsc (na całym świecie). Klikasz świecące punkty i jesteś na plaży Prewelli, w ruinach Akropolu w Atenach, czy na ulicach Budapesztu lub na brzegu Balatonu.Zajefajny program. Polecam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Można dzięki niemu zobaczyć swój dom lub jakikolwiek inny na całym świecie.Tylko wtedy jak jest pokrycie zdjęć satelitarnych. A że wielkie USA ma nas w duuużym poważaniu, to w Polsce domów nie zobaczysz...... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Może to nie mapa, ale tutaj: http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm to nawet własne auto na parkingu zobaczysz :lalag: - motocykla nie dostrzegłem :icon_twisted:Kiedyś zgubiłem trasę w terenie i dopiero po powrocie do domu i zerknięciu na te fotki zorientowałem się gdzie źle skręciłem :icon_biggrin: Żeby tak mieć ze sobą laptopa z netem w trasie to by człek wiedział za którą chałupą ma skręcić... i co jest za tymi drzewami lub za tamtą górką.... Fajnie, że temat się rozwinął trochę. Wiele fajnych rzeczy. Ta wymieniona przez Jack-Jawę jest ok, ale nie chodzi pod Operą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Użyłem opcji szukaj i nie znalazłem, więc zakładam ten temat. Tutaj: http://www.mapki.pl/google/wyznacz_trase/ można sobie wstępnie zobaczyć planowaną trasę, ewentualnie poszczególne odcinki.Mapa posiada fotki satelitarne i opcję hybrid. Mam nadzieję, że komuś się przyda przynajmniej do wstępnego planowania podróży. Na tej stronie jest Google EarthTutaj link do oficjalnej strony - http://maps.google.com/ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfm Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Fajnie, własnie na dwóch różnych stronkach obejrzałem chatkę z lotu ptaka :icon_exclaim: Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Może to nie mapa, ale tutaj: http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm to nawet własne auto na parkingu zobaczysz :) - motocykla nie dostrzegłem :)Kiedyś zgubiłem trasę w terenie i dopiero po powrocie do domu i zerknięciu na te fotki zorientowałem się gdzie źle skręciłem :biggrin: Żeby tak mieć ze sobą laptopa z netem w trasie to by człek wiedział za którą chałupą ma skręcić... i co jest za tymi drzewami lub za tamtą górką....Niestety te zdjecia sa z przed kilku lat .. i w niektórych miejscach sa juz nie aktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nie Boje Sie Gdy Ciemno Jest Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 dokaldnie sprzed co najmniej dwoch lat ,przynajmniej mojej miejscowosci :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) dokaldnie sprzed co najmniej dwoch lat ,przynajmniej mojej miejscowosci :DFakt :( Przejrzałem te fotki pod względem aktualności i rzeczywiście są dość stare :buttrock: Mogli by je zaktualizować...Ale drogi główne (autostrady :biggrin: ) i ścieżki w lesie to na szczęście często się nie zmieniają :icon_arrow: Edytowane 17 Października 2007 przez Jack-Jawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 dokaldnie sprzed co najmniej dwoch lat ,przynajmniej mojej miejscowosci :buttrock: ja mogę powiedzieć że zdjęcia Siedlec są z przed co najmniej czerwca 1999 roku :buttrock: (wtedy odwiedził nas Jan Paweł II a na tych zdjęciach nie ma jeszcze nawet śladu przygotowań do Jego przyjęcia, nie mówiąc już o obiektach które po Jego wizycie na pamiątkę w naszym mieście zostały). Powiem wam że fajnie się patrzy na miasto z góry i wyłapuje różnice między dniem dzisiejszym a 'tamtejszym'. Z takim sentymentem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 ja mogę powiedzieć że zdjęcia Siedlec są z przed co najmniej czerwca 1999 roku :crossy: :wink: To rzeczywiście stare... już wtedy robili takie fotki z kosmosu? :crossy: Fotki mojej okolicy są z przed ponad dwóch lat. poznaje to po hipermarketach i budowanej obwodnicy. :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Większość tych fotek w wyższej rozdzielczości to zdjęcia lotnicze a nie z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Ściągam teraz Motorrad Tourenplaner. Podono szpecjalnie wynajduje ladne dróżki na motory zwłaszcza w Alpach czy innej Europie. Jak potestuję (znaczy jak zadziała, bo teraz nie pojadę w Alpy :icon_biggrin: ) to się odezwę. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi