Skocz do zawartości

Co kupić, wybrać ?!

żubr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, moj ojciec chcialby kupic jakiegos enduro - zarazil sie odemnie xD

chce zeby to bylby najlepiej KTM do 8-9tys zł, ma to byc motor dosc mocny, ale taki zebym ja tez na nim dawał rade (bede kozystał z tego że mój tata ma taką maszyne :))

motor do jazdy po lesie, moze raz na jakiś czas mały tor, szosa oczywiscie też

myslalem nad ktm 300exc, ale to raczej nie dla mnie i niewiem czy da sie takiego zarejestrowac

moj tata mial kiedyś (ok. 15lat temu) jawe 350, ale niestracił wprawy

motor musi być trwały :icon_mrgreen:

dobrze by było jakby motor mojemu tacie sie po pewnym czasie znudzil (żebym dostał w spadku :icon_eek: )

co polecacie ?

Edytowane przez grebur

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/

mialo byc mocne i twale - DR do nich nie nalezy , to motocykl dla pocatkujacego amatora . Grebur szukaj KTM LC4 620 SC - waga ok 135 na gotowo , 60 koni , doskonala zawiecha , za 8 - 9 kola spokojnie juz cos wyrwiesz w ladnym staniez lat 96 - 99

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

fakt -nie da sie pogodzic , sily i doswiadczenia ojca z mlodym 14 latkiem , ktory chyba by nie wdrapal sie na LC4 :D - na Dr tez sadze ze by nie wlazl a sam motocykl mogl by byc dla niego dosc ciezki. Ale znowusz Dr 350 dla doroslego chlopa ktory wazy ok 100 kilo , byla by stanowczo za slaba i za mala.

P.s ten kx z 88 to napewno nie 88 a najszybciej 78 - nawet nie jestem pewien czy to silnik od kawy (motoplat w japoncu ? pozatym na silniku ma napis Hiro) , ja bym sobie darowal taki wynalazko zabytek.

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Pomyśl o Hondzie XLR250 Baja lub XR250R. Z tym że ten drugi motocykl ciężko bardzo u nas spotkać. A xlr250 baja to niezawodna konstrukcja, nie jest bardzo ciężka i nie jest wysoka. Moc około 28KM. Ale tak jak pisał nitomen: jeśi tatuś waży 100kg i jest wielki chłop to ciężko coś będzie wybrać...

Pzdr, Maciek

P.S.

Zapomniałem że masz dosyć duży fundusz. Z taką kasą myśl o KLX250R lub najlepiej 300R.

Mam nadzieję że trochę pomogłem. :)

Witam!!!

Mam takie pytanko jak wypada mocowa RMZ 250 '04 do YZF 250 '04 jestem na etapie sztuki i mam do wyboru 2x yzf i 1x rmz, słyszałem, że rmz lubia padać skrzynie i zacieraja sie na korbach.. może ktoś coś wie wiecej na ich temat...? prosze o info..pewnie jak kupie zaje*** yzf to i w niej prędzej czy później skrzynia pójdzie....

Edytowane przez damian-kmx

mam takie pytanko :

mam zamiar sprzedać swojego ktm exc 125 2t

i chciał bym kupić coś większego teraz bo 125 za mocno po dupie dostaje jak na mój styl jazdy .

raczej mam zamiar przesiąść sie na 4t bo stwierdziłem że 2t "troche" za mocno sie psują raczej;/

najlepiej to bym kupił sobie jakąś 450 ale starsi raczej by zawału dostali :PP

na moto bede miał 10/12 tys i zastanawiałem sie nad hondą/ yamachą i chyba w full crossie bo homologacja i tak mi nic nie da skoro mam tylko prawojazdy A1.

Witam

Pytanko oczywiscie zgodne z tematem co kupic..

Potrzebuje moto do:

- wycieczek ala "moto karpaty" itp, rajdziki w terenie, gorskie potoki, ciezsze blocko, sporadycznie - (2-3x w roku) pareset km do pokonania (mozna bak zmienic na wiekszy)

- mozliwosc zapakowania go w trase solidnie

- co weekendowe zabawy na poligonie i podjazdy etc.

- marzy mi sie rajd enduro w roli amatora - tak zeby skonczyc nie na wyniki nastawienie

Moto ma byc 4t i nie wymagac wyczonowego serwisu - tzn czestego :(

Budzet najchetnie 11-15 000, ale jak cos bedzie nowe/prawie nowe moge rzucic 25-26 000. Kwestia co by to mialo byc. Mniej popularne marki typu Husaberg, Husqvarna etc odpadaja, Kawasaki tez nie czuje ( mialem 2 i zle doswiadczenia) Preferuje Honde i Yamahe, moze byc Suka i KTM (tu ponoc drogi serwis).

Do tego strasznie boje sie miny,,, ostatni moto jaki kupilem okazal sie do remontu po ok 2mcach.. a byl roczna "IGŁA", wybulilem 5000 za remont i stal 2mce - czas zalatwienia nowej korby, panewek itp gowien i zlozenia go do kupy. Tak wiec jak widze bardziej wyczynowe moto to juz mam w wyobrazni co jego wlasciciel z nim wyprawial :wink:

Wstepnie wybralem TTR600R, ale juz nie produkuja wiec wchodza w gre tylko parolatki mogace byc skatowane.. .. wiec albo znajde ladna sztuke (jade ogladac 2 jutro) albo kupie cos nowszego.

Sadze ze WR450 sie nie nadaje w dluzsze traski, podobnie z CRF450X ? choc ten moze i nowy bym dal rade nabyc. KTMy? EXC chyba za hardcorowe do tych zadań? LC690 nie za ciezki?

Z gory dzieki za pomoc :bigrazz:

Edytowane przez Warstar