grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) witam, moj ojciec chcialby kupic jakiegos enduro - zarazil sie odemnie xDchce zeby to bylby najlepiej KTM do 8-9tys zł, ma to byc motor dosc mocny, ale taki zebym ja tez na nim dawał rade (bede kozystał z tego że mój tata ma taką maszyne :)) motor do jazdy po lesie, moze raz na jakiś czas mały tor, szosa oczywiscie teżmyslalem nad ktm 300exc, ale to raczej nie dla mnie i niewiem czy da sie takiego zarejestrowacmoj tata mial kiedyś (ok. 15lat temu) jawe 350, ale niestracił wprawymotor musi być trwały :icon_mrgreen:dobrze by było jakby motor mojemu tacie sie po pewnym czasie znudzil (żebym dostał w spadku :icon_eek: ) co polecacie ? Edytowane 23 Marca 2008 przez grebur Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 DR350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 mialo byc mocne i twale - DR do nich nie nalezy , to motocykl dla pocatkujacego amatora . Grebur szukaj KTM LC4 620 SC - waga ok 135 na gotowo , 60 koni , doskonala zawiecha , za 8 - 9 kola spokojnie juz cos wyrwiesz w ladnym staniez lat 96 - 99 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Myślę że DR350 po sendzie będzie mocne. Zresztą 30KM w enduro wystarczy, ale fakt, nie jest to szczyt marzeń. DR350 nie licząc kilku wad to ekonomiczny i prawie bez obsługowy motocykl. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) fakt -nie da sie pogodzic , sily i doswiadczenia ojca z mlodym 14 latkiem , ktory chyba by nie wdrapal sie na LC4 :D - na Dr tez sadze ze by nie wlazl a sam motocykl mogl by byc dla niego dosc ciezki. Ale znowusz Dr 350 dla doroslego chlopa ktory wazy ok 100 kilo , byla by stanowczo za slaba i za mala. P.s ten kx z 88 to napewno nie 88 a najszybciej 78 - nawet nie jestem pewien czy to silnik od kawy (motoplat w japoncu ? pozatym na silniku ma napis Hiro) , ja bym sobie darowal taki wynalazko zabytek. Edytowane 23 Marca 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 no ktm lc4 to nie dla mnie, a co powiecie na jakąs kawke 250 w 4t ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Pomyśl o Hondzie XLR250 Baja lub XR250R. Z tym że ten drugi motocykl ciężko bardzo u nas spotkać. A xlr250 baja to niezawodna konstrukcja, nie jest bardzo ciężka i nie jest wysoka. Moc około 28KM. Ale tak jak pisał nitomen: jeśi tatuś waży 100kg i jest wielki chłop to ciężko coś będzie wybrać...Pzdr, MaciekP.S.Zapomniałem że masz dosyć duży fundusz. Z taką kasą myśl o KLX250R lub najlepiej 300R. Mam nadzieję że trochę pomogłem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Baja to zaje**ste moto , niestety też w Polsce nie jest o nie tak łatwo. Szukałem fajnego egzemplarza w przystepnej cenie to .. nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossmen7 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Jest jeszcze TTR,z pewnością wielu sie zgodzi że to wszechstronne moto i powszechnie znane.Wiele testów wyraża pozytywne opinie na temat TTR,nphttp://moto.allegro.pl/item334143250_yamah...motokutno_.htmlDobra cena i świetny stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossmen7 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Jest jeszcze TTR,z pewnością wielu sie zgodzi że to wszechstronne moto i powszechnie znane.Wiele testów wyraża pozytywne opinie na temat TTR,nphttp://moto.allegro.pl/item334143250_yamah...motokutno_.htmlDobra cena i świetny stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Witam!!! Mam takie pytanko jak wypada mocowa RMZ 250 '04 do YZF 250 '04 jestem na etapie sztuki i mam do wyboru 2x yzf i 1x rmz, słyszałem, że rmz lubia padać skrzynie i zacieraja sie na korbach.. może ktoś coś wie wiecej na ich temat...? prosze o info..pewnie jak kupie zaje*** yzf to i w niej prędzej czy później skrzynia pójdzie.... Edytowane 23 Marca 2008 przez damian-kmx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budyn Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Znajomy jeździł już na plastikach, ale teraz namówiłem na coś enduro/crossCzyli coś maloobsługowego w teren , nie słabego za 5000zl. Czy da się coś wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) 2T czy 4? Ma mieć papiery czy nie ? moto do turystyki enduro czy do popi**dalania na max? podaj wiecej konkretów to coś pomożemy :) Edytowane 24 Marca 2008 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mam takie pytanko :mam zamiar sprzedać swojego ktm exc 125 2t i chciał bym kupić coś większego teraz bo 125 za mocno po dupie dostaje jak na mój styl jazdy . raczej mam zamiar przesiąść sie na 4t bo stwierdziłem że 2t "troche" za mocno sie psują raczej;/ najlepiej to bym kupił sobie jakąś 450 ale starsi raczej by zawału dostali :PP na moto bede miał 10/12 tys i zastanawiałem sie nad hondą/ yamachą i chyba w full crossie bo homologacja i tak mi nic nie da skoro mam tylko prawojazdy A1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) WitamPytanko oczywiscie zgodne z tematem co kupic.. Potrzebuje moto do:- wycieczek ala "moto karpaty" itp, rajdziki w terenie, gorskie potoki, ciezsze blocko, sporadycznie - (2-3x w roku) pareset km do pokonania (mozna bak zmienic na wiekszy)- mozliwosc zapakowania go w trase solidnie - co weekendowe zabawy na poligonie i podjazdy etc.- marzy mi sie rajd enduro w roli amatora - tak zeby skonczyc nie na wyniki nastawienie Moto ma byc 4t i nie wymagac wyczonowego serwisu - tzn czestego :( Budzet najchetnie 11-15 000, ale jak cos bedzie nowe/prawie nowe moge rzucic 25-26 000. Kwestia co by to mialo byc. Mniej popularne marki typu Husaberg, Husqvarna etc odpadaja, Kawasaki tez nie czuje ( mialem 2 i zle doswiadczenia) Preferuje Honde i Yamahe, moze byc Suka i KTM (tu ponoc drogi serwis). Do tego strasznie boje sie miny,,, ostatni moto jaki kupilem okazal sie do remontu po ok 2mcach.. a byl roczna "IGŁA", wybulilem 5000 za remont i stal 2mce - czas zalatwienia nowej korby, panewek itp gowien i zlozenia go do kupy. Tak wiec jak widze bardziej wyczynowe moto to juz mam w wyobrazni co jego wlasciciel z nim wyprawial :wink: Wstepnie wybralem TTR600R, ale juz nie produkuja wiec wchodza w gre tylko parolatki mogace byc skatowane.. .. wiec albo znajde ladna sztuke (jade ogladac 2 jutro) albo kupie cos nowszego.Sadze ze WR450 sie nie nadaje w dluzsze traski, podobnie z CRF450X ? choc ten moze i nowy bym dal rade nabyc. KTMy? EXC chyba za hardcorowe do tych zadań? LC690 nie za ciezki? Z gory dzieki za pomoc :bigrazz: Edytowane 24 Marca 2008 przez Warstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi