4jku Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) ... jazda po lasach i tak jest nielegalna więc co za różnica czy z homologacją czy bez niej. No taka że np. jak wjedziesz w lesie w grzybiarza i zrobisz z niego kalekę to będziesz mu płacił rentę z własnej kieszeni a nie z oc. Chyba że uda Ci się ubezpieczyć oc crossa, znam taki przypadek (ja) - wtedy będziesz w nieco lepszej sytuacji pod warunkiem posiadania prawa jazdy kat A. Ale o tym są inne tematy ;) poszukaj co to za różnica. Edytowane 29 Lutego 2016 przez 4jku Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 No tylko że brak homologacji, a brak papierów to nie to samo. Jak chcesz crossa z papierami to i tak będziesz musiał więcej zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkolli Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Wydaje mi się, że nawet jakbym miał OC to jak potrące grzybiarza w lesie, gdzie nie mogę jeździć, to ubezpieczyciel i tak nic nie wypłaci. Ale nie o tym temat Panowie :)Pytam więc ponownie, co wybrać z tych trzech motocykli: Yamaha YZ250F, Honda CRF250R czy Kawasaki KXF250? Roczniki 2005-2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Ale ja nie mówiłem o tym, mówiłem że jak chcesz papiery to musisz i tak więcej zapłacić. A wątpię że np. któryś z tych motocykli ma papiery. A swoją drogą to ja bym brał Yamahe :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkolli Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Też się w sumie tak nastawiałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Pytam więc ponownie, co wybrać z tych trzech motocykli: Yamaha YZ250F, Honda CRF250R czy Kawasaki KXF250? Roczniki 2005-2008 Ja bym NIE wybrał KXFa, ale nie że coś mi nie pasuje, tylko za dużo się nasłuchałem opowieści.* * - nie poparte żadnymi badaniami. Wydaje mi się, że nawet jakbym miał OC to jak potrące grzybiarza w lesie, gdzie nie mogę jeździć, to ubezpieczyciel i tak nic nie wypłaci. Dobrze piszesz, wydaje Ci się ;) Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ale żeby ubezpieczyć to chyba potrzebne są papiery od motocykla? Czy umowa kupna-sprzedaży z VIN-em wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aylmao Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Chcę kupić motorower 50, 50/70, 50/80, 50/90. Moje wymagania to:- wygląd ścigacz - v max powyżej 80 km/h - chcę aby był bezawaryjny (czasami mogę przy nim pogrzebać ale nie codziennie)- budżet do 3000 zł Mój wzrost 190 cm i waga 60 kg. Zastanawiam się nad tymi ofertami: 1. http://olx.pl/oferta/rieju-rs2-90-50-CID5-IDdCujf.html 2. http://www.gumtree.pl/a-motocykle-i-skutery/krakow/2007-yamaha-tzr-50-70-igla/1001494790630910473400309 3. http://olx.pl/oferta/zipp-pro-50-80-CID5-IDczWqh.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdusiello Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) @AylmoSam jestem posiadaczem TZR 50 od 2 lat, i powiem Ci ze opisy w/w podanych moto są 'nijakie'. Wymieniany cylinder "BEZ NAZWY " nie ma jakiegokolwiek sensu.. Chyba ze ktos ma potwierdzenia paragonami, ew zdjeciami remontów. Ale w żadnych z w/w nie ma podanych zadnych firm/marek więc pewnie jest to jakaś chinszczyzna, która w dłuższej mecie moze być gorsza od oryginalnej 50 Yamahy i po ewnym czasie będzie potrzebny następny remont :) Więc ja odradzam serdecznie z takich niepewnych źródeł kupować. Na dodatek nie ten dział tu nie sporty :D Edytowane 1 Marca 2016 przez Herdusiello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ale żeby ubezpieczyć to chyba potrzebne są papiery od motocykla? Czy umowa kupna-sprzedaży z VIN-em wystarczy? Zależy od ubezpieczyciela. ja KX125 ubezpieczyłem w PZU :) na VIN, za pośrednictwem znajomego który sprawdził czy ma to sens. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Kurde, ciekawa opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Mam znajomego agenta pzu i dzis do niego podjade niech zapozna sie z tematem, napewno jak da mi odpowiedź opisze tu wszystko jak to wygląda. Właśnie wróciłem od kolegi i powiedział, że ruszy temat od razu bo lubi wyzwania więc czekamy.... Edytowane 2 Marca 2016 przez Brylu 1989 Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Mnie tylko ciekawi jedna rzecz, czy ubezpieczyciel nie wypnie się jeśli okaże się że motocykl nie był zarejestrowany i w dodatku wypadek zdarzył się w miejscu gdzie był zakaz wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Spokojnie mort3n wszystkiego sie dowiemy tak mnie to pochłonęło ze od przyszlego miesiaca sam dodatkowo bede agentem PZU ;p jak narazie wiem ze sie da a warunki ubezpieczyciela poznam jak uda mi się i ubezpiecze swojego kata Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mort3n Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 No to świetnie, czekam na informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi