Skocz do zawartości

Co kupić, wybrać ?!

żubr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

http://otomoto.pl/yamaha-xt-125-x-godna-uwagi-M4156379.html

jak myslicie ? na pierwsze moto.....

184 cm wzrost...

ale jako sm? to śmigania po mieście? to tak. Osiągi dupy nie urywają ale będzie oszczędny i myślę mało problematyczny w utrzymaniu

Mika Ahola

1974 - 2012

Witam mam Pytanie chciał bym kupić enduro mam przeznaczone ok 7tyś na ten zakup z tego co wiem za tyle dobrego 4t pewnie nie kupie więc jakie macie propozcje dla mnie interesowała by mnie pojemność 250+ mam juz jakieś tam doswiadczenie w takiej jezdzie więc mysle ze sobie poradze dodam ze mam 19 lat 190cm wzrostu i waze ok 90kg

ma byc z papierem czy bez ?

mozna za 7 wyrwac zarejestrowane LC4 , 620 SC i 540 SXC - waza po 120 kilo , maja 55+ koni i swietny zawias , nie maja konkurencji w tej klasie pojemnosci , zadne XR czy TT nie ma porownania z LC4 - trwalosc podobna jak w japoncach, jesli wiesz czego pilnowac.

jak ma byc bez kwitu , to cos z hard ednuro 400+ ccm mozna wyrwac - ale nie liczyl byn tu na perelke w stanie bdb po kapitalce za 5 tys ...

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Witam,

Bardzo chciałbym zacząć przygodę z enduro. Najbardziej interesuje mnie latanie po lasach, polach czy innym błocie. Zacząłem już odkładać i w związku z tym mam pytanie, ile potrzebuję kasiory, żeby zacząć? Chodzi mi o odpowiedni motocykl, kask i najbardziej potrzebny strój na początek, żeby w ogóle zacząć. Mam prawie 40-stke na karku, 185 cm wzrostu i ponad 90 kg wagi.

Witam.Mam 16 lat i wzrost około 165-170.Od dawna marzę o kupieniu sobie motocykla/motoroweru.Jestem kompletnie zielony w tym temacie icon_biggrin.gif . Dlatego chcę się dowiedzieć jakie motorowery do 50ccm polecacie? Chyba że coś w przedziale 51-125ccm.Interesują mnie w stylu "cross".Przyglądałem się Yamaha DT i Aprilia RX. Może polecacie coś innego. Jako że będzie to mój w zasadzie pierwszy motorower raczej interesują mnie używane i do około 5-7 tys.(na razie zbieram kase). Z góry dzieki za pomoc i Pozdrawiam icon_wink.gif

Witam.Mam 16 lat i wzrost około 165-170.Od dawna marzę o kupieniu sobie motocykla/motoroweru.Jestem kompletnie zielony w tym temacie icon_biggrin.gif . Dlatego chcę się dowiedzieć jakie motorowery do 50ccm polecacie? Chyba że coś w przedziale 51-125ccm.Interesują mnie w stylu "cross".Przyglądałem się Yamaha DT i Aprilia RX. Może polecacie coś innego. Jako że będzie to mój w zasadzie pierwszy motorower raczej interesują mnie używane i do około 5-7 tys.(na razie zbieram kase). Z góry dzieki za pomoc i Pozdrawiam icon_wink.gif

Na początek DT będzie w sam raz

Nie sztuką jest się rozpędzić.
Sztuką jest wyhamować!

po skuterze parę miesięcy to odblokowana zdrowa dt 125 będzie tobą rzucać jak huragan liściem :D 80 ci spokojnie styknie na mój gust i 80 to jest prawdziwy motocykl ....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Może nie bedzie tak źle , moja kobieta po kiblu wsiadła na Yamahę xt 125 i dala rade . Latała za mną po szutrze i po czarnym .Pierwszy raz w życiu na czymś mocniejszym niż rower i kibel 50 cm 2T :)

"Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach."

ale 125 4T ,,ma kopa'' jak 80 2T tylko z dołu gorzej ciągnie.........

DT 125 jest 2x mocniejsza od 125 4T......

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

po skuterze parę miesięcy to odblokowana zdrowa dt 125 będzie tobą rzucać jak huragan liściem :D 80 ci spokojnie styknie na mój gust i 80 to jest prawdziwy motocykl ....

Tylko że raczej jak kupie to nie będe kombinował z odblokowywaniem(przynajmniej na początku) a słyszałem że 50 to troche pojeździsz i sie nudzi po 2-3 miesiącach.

Witam,

Bardzo chciałbym zacząć przygodę z enduro. Najbardziej interesuje mnie latanie po lasach, polach czy innym błocie. Zacząłem już odkładać i w związku z tym mam pytanie, ile potrzebuję kasiory, żeby zacząć? Chodzi mi o odpowiedni motocykl, kask i najbardziej potrzebny strój na początek, żeby w ogóle zacząć. Mam prawie 40-stke na karku, 185 cm wzrostu i ponad 90 kg wagi.

jezdziles juz czyms wczesniej ? czy to twoje pierwsze moto ? jaka kasa ?

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Witam,

Chciałbym wrócić do jeżdżenia na 2 kołkach i stoję przed wyborem sprzęta. Wcześniej ujeżdżałem MZtki, WSKi, KX250 a i trochę czasu spędziłem na KX500. Na mocy mi specjalnie nie zależy, okolice 30 KM w zupełności wystarczą żeby sobie wszystko przypomnieć. Aktualnie czasem pyrkam DR 350 i w ten segment bym celował... Potrzebny mi w miarę bezawaryjny sprzęt -> prócz rzeczy eksploatacyjnych w sezonie nie chciałbym zbyt dużo dokładać (remonty itd)

Budżet ~7500

DR 350 - w miarę poznałem to moto i mi odpowiada

KLX 300R - jakieś opinie? szukałem, czytałem ale w sumie mało konkretów. Psuje się jakoś nadmiernie?

XR 400 - z tego co wyczytałem pancerna ;) tylko z tego co widzę będzie problem w tych pieniążkach

A może brać to co w lepszym stanie? Chętnie poczytam waszych opinii.

Ps. mogę sobie wyremontować przez zimę ;) To nie problem

Pozdrawiam

Edytowane przez Darek.R