filip13 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) i to by bylo najlepsze rozwiązanie ?chodzi mi o jazde przewaznie w lesie , moze wybral bym sie na tor czasami w sumie w lesie bym jezdzil jak po torze :Ddo tej poty bylem za yz250f ale nie widzę w ogóle exc w takiej cenie :/ Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez filip13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meve Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Witam ;) Planuję kupno pierwszego enduro. Najlepiej 4T. Mam 18 lat, 174cm wzrostu i ważę ok. 65kg. (kobieta)Jeździć będe po lekkim terenie, lesie i ulicy (dojazd do szkoły czy do miasta). Na samo moto mogę przeznaczyć do 7k.Czy Kawasaki klx125 będzie ok czy lepiej zostać przy Yamaszce dt, albo w ogóle szukać czegoś innego? Edytowane 6 Września 2014 przez Meve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevilDog Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Witam :) Tak jak kolezanka wyżej planuje kupno pierwszego enduro. Znalazłem, moim zdaniem dobrą Yamaszke, ale że jestem nowy w te klocki to chciał bym usłyszec waszą opinie. Czyli plusy i minusy akurat tego konkretnego enduro, a jeźeli uważacie, że nie opłaca sie go kupić to prosił bym o wysłanie proponowanych przez was konkretnych enduro:)http://olx.pl/oferta/yamaha-dt-125-r-super-stan-CID5-ID6X7FR.html#1bde36daa7Na enduro chce przeznaczyc nie więcej niż 3,5tys.Nie wiem czy to potrzebne, ale jak coć to mam 190cm oraz waże 77kg i chciał bym mieć w miare mocne enduro, które poradzi sobie w lekkim tereniu oraz żeby nie mial problemu podjezdzac pod bardziej strome tereny oraz musi miec mozliwość rejestracji :) Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź :) P.S. Ile KM ma ta dtka 125r z 94' roku? Ponieważ czytałem gdzieś, że niby ma 15km, ale jakoś jest mi w to ciężko uwierzyć... Edytowane 7 Września 2014 przez DevilDog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michak80 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam, chciałbym w przyszłym sezonie zamienić swoje Kawasaki ZX6R z 2000 roku na coś nowszego (2007-2008 rok). Interesują mnie następujące modele: - Yamaha R6 - Suzuki GSX-R - Honda CBR600RR - Kawasaki Ninja prosiłbym o opinie użytkowników który model będzie najlepszym wyborem oraz w miarę możliwości główne zalety oraz wady konkretnych modeli. Motocykl użytkuję głównie w mieście (80%) oraz czasem wyskoczę w dalszą trasę (do 300 km) czy na tor. Wiem że powyższe modele raczej średnio nadają się do jazdy w mieście oraz dalsze trasy ale proszę nie proponować innych modeli ponieważ jestem zainteresowany tymi konkretnymi motocyklami. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Witam, chciałbym w przyszłym sezonie zamienić swoje Kawasaki ZX6R z 2000 roku na coś nowszego (2007-2008 rok). Interesują mnie następujące modele: - Yamaha R6 - Suzuki GSX-R - Honda CBR600RR - Kawasaki Ninja prosiłbym o opinie użytkowników który model będzie najlepszym wyborem oraz w miarę możliwości główne zalety oraz wady konkretnych modeli. Motocykl użytkuję głównie w mieście (80%) oraz czasem wyskoczę w dalszą trasę (do 300 km) czy na tor. Wiem że powyższe modele raczej średnio nadają się do jazdy w mieście oraz dalsze trasy ale proszę nie proponować innych modeli ponieważ jestem zainteresowany tymi konkretnymi motocyklami. Z góry dziękuję za pomoc. Chyba nie ten dział ;-) Chyba że te sprzęty mają być w wersji enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michak80 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Chyba nie ten dział ;-) Chyba że te sprzęty mają być w wersji enduro. sorry :) rzeczywiście trochę się zagapiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monex Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Witam :) Chcę kupić full crossa 125 2t, do wyjazdów na tor, może czasem w las, ale częściej na tor. Najbardziej interesuje mnie honda cr 125, przez miłość do tej marki :D Dodam, że przejeździłem sezon na mtx 80, raz zrobiłem parę kółek na jak na początkującego trudnym torze na husce cr 125 taty. Było super, ale gleba też była :D Mam 16 lat, ważę 100 kg (tak tak, wiem :D) ale mam ok 185 cm wzrostu i jestem dobrze zbudowany, barczysty, choć kilka kg możnaby zamienić w męśnie, ale to w swoim czasie ;) :D Co byście doradzili? Honda będzie dobrym wyborem? Czekam na odp ;) Ps: Sorrki zapomniałem :P Do wydania mam ok 5-6k ;) Edytowane 8 Października 2014 przez Monex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Witam :) Chcę kupić full crossa 125 2t, do wyjazdów na tor, może czasem w las, ale częściej na tor. Najbardziej interesuje mnie honda cr 125, przez miłość do tej marki :D Dodam, że przejeździłem sezon na mtx 80, raz zrobiłem parę kółek na jak na początkującego trudnym torze na husce cr 125 taty. Było super, ale gleba też była :D Mam 16 lat, ważę 100 kg (tak tak, wiem :D) ale mam ok 185 cm wzrostu i jestem dobrze zbudowany, barczysty, choć kilka kg możnaby zamienić w męśnie, ale to w swoim czasie ;) :D Co byście doradzili? Honda będzie dobrym wyborem? Czekam na odp ;) Ps: Sorrki zapomniałem :P Do wydania mam ok 5-6k ;) Jak oblatałeś sezon na 80-tce, to teraz czas na 125 i CR będzie w sam raz :) Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monex Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Aha, ok, dzięki, utwierdziłeś mnie w przekonaniu :D A jak wyglądają remonty cenowo w porównaniu np do yz albo sx? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 A jak wyglądają remonty cenowo w porównaniu np do yz albo sx? :) crossa 2T bierzesz tego którego masz w lepszym stanie , lepszej kasie , i bliżej , nie ma co się jakoś sugerować marką , ja też modlę się do hondy , ale akurat jeśli chodzi o 2T naprawdę nie ma co mieć klapek na oczach............inna sprawa jest przy 4T dopiero........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monex Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) No tak, tylko podobno setki różnią się od siebie szczegółami, np podobno cr-ka ma słabszy niż reszta dół, ale za to mocniejszą górę :) A z tymi kx-ami, to prawda, że podobno poniżej 2000r sypały się skrzynie? Bo mam okazję kupić kx z 98 r, od kolegi, mam do niego niedaleko, był ostatnio zatarty, ale go zrobił, mówi, że dla mnie odda za 4k... Niby on nie narzekał, ale jak się chce sprzedać, to wiecie jak to jest :P Link do jego ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/kawasaki-kx-125-po-remoncie-cr-yz-rm-crf-dt-kxf-rmz-zamiana-4t-CID5-ID76QsH.html#1d261857f1 Proszę bardziej doświadczonych kolegów o opinie, chociaż takie, które można wywnioskować z tego co napisałem i co jest w ogłoszeniu ;) Z drugiej jednak strony zastanawiam się nad katem exc 125, bo na drogi czasem fajnie by było wyjechać z czystym sumieniem, ale jednak nie chcę zdradzać hondy :P Jak wygląda u Was sprawa ze smerfami? Byliście kiedyś zatrzymani np w lesie na full crossie? Da się coś negocjować w razie czego? :D Trudno jest uciec? :D Edytowane 9 Października 2014 przez Monex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Proszę bardziej doświadczonych kolegów o opinie, chociaż takie, które można wywnioskować z tego co napisałem i co jest w ogłoszeniu ;) Wygląda ok. Jeździłeś nią ? U mnie w "ośce" kilku chłopaków miało KX-y, ale ćwiartki i w każdym były zgrzyty w skrzyni (biegi wyskakiwały) ,czyli jest coś w tym prawdy,że poniżej 2000 sypią się skrzynie Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monex Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Nie jeździłem jeszcze, ale niedługo do niego wpadnę i się przejadę, będę wiedział co i jak ;) Edytowane 9 Października 2014 przez Monex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 jak to jest że każdy robi remont za 2 koła a potem sprzedaje motocykl za 4 , sami miłosierni samarytanie nas otaczają :D ??Jest w stanie udowodnić ten remont ?? stare graty , faktury ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mly96 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Z drugiej jednak strony zastanawiam się nad katem exc 125, bo na drogi czasem fajnie by było wyjechać z czystym sumieniem, ale jednak nie chcę zdradzać hondy :P Jak wygląda u Was sprawa ze smerfami? Byliście kiedyś zatrzymani np w lesie na full crossie? Da się coś negocjować w razie czego? :D Trudno jest uciec? :Dzależy na kogo trafisz, ale z doświadczenia powiem, jak tylko się da to uciekaj, bo jak źle trafisz to będziesz bulił 1000zł za wjazd do lasu, a prawka pewnie też nie masz, czyli dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi