wilus88luki Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jak to sie mówi "życie" na pierwsze moto nie bede patrzył jak plastiki będą styrane, to ma jezdzić a nie stać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 dt w 99 nie miała e-startera więc silnik będzie sie różnił, być może nieznacznie ale będzie..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Za to kupiłem KTM LC2 125cc http://allegro.pl/show_item.php?item=1741867986 dokonałeś najlepszego z możliwych wyborów ( mówię o wyborze nie o zakupie bo to sie dopiero po oględzinach okaże)LC2 ma fajniejszy wygląd i pozycja na nim jest duzo lepsza niż na dt itp. Wygląda na zdjęciach dość rozsądnie. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosa97 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Witam. Jestem nowy na forum i chciałbym się was poradzić przy wyborze 50. Otóż tak: chciałbym jakieś moto do jazdy (90% asfalt, 10% teren). Zastanawiam się nad kupnem Aprilii Rx50 lub Yamahy DT50. Obecnie mam simsona ale max. 70km/h jedzie. Chciałbym żeby tak 85-90 mógł pojechać. Ma to być 50 żeby była na kartę motorowerową. Może wy mi doradzicie co będzie dla mnie najlepsze. -Moje doświadczenie z motorowerami: Simson S51 (rok jazdy),-Wiek: 14 Lat,-Wzrost: 155 cm,-Waga: 50 kg,-Fundusze: 3500-4000zł. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlachaKSA Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam jestem posiadaczem Suzuki Dr 350 S jest to mój pierwszy motocykl terenowy posiadam go od lutego. Jest to dobry motorek na początek przygody z terenem , ale trochę jeżdżąc po okolicy i po poznaniu innych amatorów jazdy w terenie doszedłem do wniosku że będę szedł bardziej w stronę ciężkiego offroadu ponieważ moja maszyna odstaję trochę lekkością i mocą od moich znajomych którzy przelatują tam gdzie ja się męczę i kopie. Chciałbym pośmigać czasem po torze oraz tego typu podobnych miejscach nie rezygnując z latania po lesie . Postanowiłem polatać jeszcze rok moją derką i zamienić ją na coś lżejszego i mocniejszego. I tu moje pytanie co by najbardziej pasowało do moich oczekiwań czyli motocykl lekki dość mocny jednak nie aż tak drogi w utrzymaniu jak fullka? Budżet jaki zamierzam osiągnąć to ok 7000-8000 tyś ,celowałem w coś typu exc 200-250 nie wiem czy trafnie jak możecie to napiszcie jak to jest z eksploatacją tych maszyn wiem że drożej niż w dr ale chce mieć jakiś pogląd co ile tłok korba i tego typu rzeczy oraz jak z dostępnością części? Jeszcze jakieś inne sugestie były by mile wskazane. Ogólnie moto ma być lekkie , w miarę mocne , na las i tor , nie zabójcze w utrzymaniu i tak do 7000-8000 tyś docelowo Pozdrawiam i przepraszam że tak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilus88luki Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 I stało sie zadość :D KTM kupiony, jedyna wada o ile można tak to nazwać to wyczyścić i wyregulować gazior i zakup nowego filra powietrza . Jaki polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Oby to było tylko to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Oby to było tylko to ;) heh zawsze sprzedawcy twierdzą "to gaźnik" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilus88luki Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 (edytowane) Człowiek był szczery i wgl. wiem że to gażnik, moto normalnie jeżdzi kreci dokońca tylko dławi sie z początku .Znalazłem filtr jakiś, chciałbym aby oddychał świeżym tlenem ten podejdzie ? Z góry thx za pomoc http://allegro.pl/filtr-powietrza-hff5012-ktm-125-200-250-300-380-i1725355593.html Edytowane 16 Sierpnia 2011 przez wilus88luki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristi_rx125 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Człowiek był szczery i wgl. wiem że to gażnik, moto normalnie jeżdzi kreci dokońca tylko dławi sie z początku .Znalazłem filtr jakiś, chciałbym aby oddychał świeżym tlenem ten podejdzie ? Z góry thx za pomoc http://allegro.pl/filtr-powietrza-hff5012-ktm-125-200-250-300-380-i1725355593.html Jeśli chcesz zdrową YZ250F mogę sprzedać Ci swoją. Jest po serwisie u b. Kędzierskich, znają dobrze sztukę bo u nich była serwisowana. Za 9400 sprzedam ci (bez konieczności dodatkowych inwestycji) z dodatkowym kompletem oryginalnych, nowych plastików z okleiną od YZ250F z 2008 roku.Bez dodatkowych plastików będzie trochę taniej, jakieś 400 zł. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez kristi_rx125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latirider Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 http://www.motokutno.pl/m_kx.php Oglądał ktoś tą Kawe? Co o tym sądzicie? Cytuj Mika Ahola1974 - 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 http://www.motokutno.pl/m_kx.php Oglądał ktoś tą Kawe? Co o tym sądzicie? Oprócz tego że moto jest z max 98 r, to nie wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIUX Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 chętnie kupię drz 400 E, w bardzo dobrym stanie z roku > 2007 - nie motaną w żaden sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traveller Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Cześć, piszę do Was ponieważ ostatnimi dniami moja Pani stwierdziła, mniej więcej tymi właśnie słowami, że "albo Ona albo motocykl" :bigrazz: Druga opcja nie wchodzi w grę :smile: na szczęście dla mnie po dłuższych pertraktacjach stanęło na tym, że wolno mi posiadać enduro i kosić okoliczne pola, łąki i lasy :laugh: I tutaj pojawia się mała prośba do Was: obecnie od ponad sezonu ujeżdżam bandita 600. Plan jest taki, żeby dojeździć ten rok do końca i sprzedać albo zamienić dziada na coś lżejszego. Nie może być to jednak cross bo jakoś do muszę za miasto dojeżdżać a na przyczepę szkoda mi kasy. Mam nieco ponad 1,8 metra wzrostu i ważę 80 kg. Doświadczenie w terenie zdobyte tylko na rowerze. Wszelkie sensowne solucje mile widziane :notworthy: Pozdrawiam,Trav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Cześć, piszę do Was ponieważ ostatnimi dniami moja Pani stwierdziła, mniej więcej tymi właśnie słowami, że "albo Ona albo motocykl" :bigrazz: Druga opcja nie wchodzi w grę :smile: na szczęście dla mnie po dłuższych pertraktacjach stanęło na tym, że wolno mi posiadać enduro i kosić okoliczne pola, łąki i lasy :laugh: I tutaj pojawia się mała prośba do Was: obecnie od ponad sezonu ujeżdżam bandita 600. Plan jest taki, żeby dojeździć ten rok do końca i sprzedać albo zamienić dziada na coś lżejszego. Nie może być to jednak cross bo jakoś do muszę za miasto dojeżdżać a na przyczepę szkoda mi kasy. Mam nieco ponad 1,8 metra wzrostu i ważę 80 kg. Doświadczenie w terenie zdobyte tylko na rowerze. Wszelkie sensowne solucje mile widziane :notworthy: Pozdrawiam,TravJazda w terenie niestety bardzo różni się od jazdy po ulicy szosowym motocyklem. Ale jak spróbujesz na pewno się przekonasz. Myślę że po doświadczeniach z 4 cylindrowym równo pracującym i odpalającym na guziczek motocyklu 2-taktowa szarpanina odpada bo się zrazisz. Rozglądnij się za zarejesrtrowanymi ednuro 4t takimi jak KTM EXC 400 450 i 525 lub DRZ 400 lub WR 450. To są maszyny odpalane na guziczek, nie trzeba mieszać oleju z benzyną i dla osoby początkującej przygodę w terenie myślę że łatwiejsze do ogarnięcia.Poczytaj na forum jak wygląda kwestia serwisowanie tych motocykli. Stwierdzisz na utrzymanie czego będzie Cie w przyszłości stać. To są motocykle wyczynowe dające 100% frajdy z jazdy w terenie. Teraz niech ktoś przedstawi koledze opcje na pewno tańsze w utrzymaniu i łatwiejsze w ogarnięciu.Pozdr! Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi