Skocz do zawartości

Co kupić, wybrać ?!

żubr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jestem zdecydowany na crossa ewentualnie hard enduro, jakiejs wielkiej roznicy pomiedzy tymi kategoriami ponoc nie ma, ale ludzie tez 250 2T opisuja jako szatana na kolach, dlatego tez biore pod uwage 125 ccm, no ale jak zawsze jestem zdania ze najlepiej kupic cos mocnego i sie z tym oswoic, nizeli chciec po 2 mcach czegos mocniejszego i myslec o sprzedazy dotychczasowej maszyny, mam teraz na oku suzuki rm 250 w dobrej cenie, rzekomo po kompletnym remoncie silnika,ale nie pali z kopki tylko na pych, co o tym sadzicie?

jestem zdecydowany na crossa ewentualnie hard enduro, jakiejs wielkiej roznicy pomiedzy tymi kategoriami ponoc nie ma, ale ludzie tez 250 2T opisuja jako szatana na kolach, dlatego tez biore pod uwage 125 ccm, no ale jak zawsze jestem zdania ze najlepiej kupic cos mocnego i sie z tym oswoic, nizeli chciec po 2 mcach czegos mocniejszego i myslec o sprzedazy dotychczasowej maszyny, mam teraz na oku suzuki rm 250 w dobrej cenie, rzekomo po kompletnym remoncie silnika,ale nie pali z kopki tylko na pych, co o tym sadzicie?

Na tor cross, w las enduro. A dlaczego, to do wyczytania na forum bo można o tym pracę magisterską napisać.

Jak ktoś pisze że obawia się że po zakupie 125 pojeździ "2 miesiące i będzie za słaby" to zwykłem wklejać linka do filmiku poniżej. Tylko pamiętać trzeba że KX 125 to nie jest to samo co KMX 125, bo setka setce nierówna - pojemność to nie wszystko.

...zawsze jestem zdania ze najlepiej kupic cos mocnego i sie z tym oswoić...

Czyli na pierwsze moto hayabuse czy goldwinga?

Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :)

https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc

słuchajcie, jestem zdecydowany na KTM GS 250, cena jest bardzo atrakcyjna i myślę że wezmę, jest to rocznik 90, możecie powiedzieć mi coś o nim bo strasznie mało jest informacji w internecie na temat tego modelu :/ jak możecie napiszcie wszystko co możecie na temat moto

chłopie przecież to zwłoki , można to kupić za 1000 zł i zajechać i jedynie do tego się nadaje , ktm nie produkuje chyba do tego części a boję się pomyśleć jak to będzie styrane, po ogłoszeniu już widzę że kolejny miłosierny samarytanin co wsadził nową tuleję i nowy tłok( a kopajsa mu się nie chciało dziwne :D ) gdzie koszt rozbija się o 1000 zł ( ciekawe czy do tego tłok idzie w ogóle dostać , bo ktm ma taką politykę że teoretycznie produkuje części do motocykli 10 lat wstecz .....) i sprzedaje za 3600 to co on go za 200 zł kupił ?

już nie mówiac że ja latam 6 lat i zdrowej crossowej 250 2T się boje to jest potwór i dla mnie taki motocykl to porażka do lasu a już napewno dla amatora -poczytaj tym się nie da jechać na pół gwizdka bo to ma słaby dół albo leci albo stoi nie ma półśrodków , chyba że chcesz rwać dupy latając w te i nazad na kole po szlace to może.......

za 3 tys szukaj zdrowego dt, kmx , nie sponiewiera cię , da się naprawić i wybaczy błędy w technice jazdy i mechanice , jak potrzebujesz lansu to kupisz sobie bez papierów wywalisz lampę założysz tablicę z jakimś lanserskim numerem 666 czy 69 pooklejasz naklejkami mocy i też będzie szacun że masz krosa....

jakiejs wielkiej roznicy pomiedzy tymi kategoriami ponoc nie ma

to idąc tym tokiem myślenia to między słowem dziwka a dziewica też nie ma żadnych różnic.....

w kółko wałkujemy temat hard enduro vs cross a w kółko wchodzi ktoś i powtarza urban legends spod lokalnego gs-u że przecie to się tylko lampą różni.......

różni się prawie wszystkim , zawieszeniem , zestrojeniem skrzyni , zestrojeniem silnika i jego żywotnością , wagą , charakterystyką....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Dostałeś kilka dobrych rad, teraz zależy od Ciebie czy posłuchasz czy postanowisz się nauczyć na własnych błędach ;)

Wygląda na to że należysz do ludzi którzy pytają, licząc na potwierdzenie swoich założeń a jak się to nie uda to i tak robią po swojemu :P

nie no, pytam Was bo się nie znam ;), znalazłem ogłoszenie i spodobał mi się z wyglądu jak i mocy, crossa chce kupić tylko i wyłącznie dla frajdy a nie dla jakiegoś szpanu ;). Myślę nad tym 250 ccm bo obawiam się że 125 to będzie za mało jak dla mnie , ktoś już tam mi wysyłał fikmik jak na 125 sie lata i powiem że byłem zadziwiony, trzeba brać też pod uwagę że tylko perełki będą śmigały tak jak na tych filmach , może się jednak zdecyduję na te 125 jak ciągle o tym wałkujecie ;) jak możecie to piszcie jeszcze jaka jest różnica pomiędzy kawasaki kx a kmx i co w zasadzie lepiej byłoby wybrać

Czyli ty nie masz czasu szukać a my mamy mieć czas żeby tłumaczyć po raz setny to samo? :) Coś mi tu nie gra ;D

Może nie nawiązuję do tematowych motocykli, ale mam pytanie - czy ma ktoś na sprzedaż używaną 50? (crossową, i nie chińską)

Wy śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny...

Ja śmieję się z was, bo jesteście tacy sami...

Brzoz3k jeżeli to do mnie to tak: Doświadczenie - bo jednak to pierwszy w życiu dwukołowiec... 8) Budżet - do 3200... No wolałbym crossa, tak, żebym mógł sobie pozwolić na jazdę 4Fun. Raczej Yamaha DT, Honda HM, Aprilia RX... Słyszałem, że do DT łatwo części dostać.

Edytowane przez edigm

Wy śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny...

Ja śmieję się z was, bo jesteście tacy sami...