Uraz Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Cześć, właśnie niedawno sprzedałem swoje BMW F 650 GS i chciałbym przesiąść się na coś stricte w teren, ale z tablicami. Po szybkim przeglądzie rynku po głowie chodzą mi takie maszyny jak Yamaha WR 400 albo np. KTM ECX 200. Nie wiem właściwie w co powinienem celować, bo nie będzie to mój mierwszy motocykl, ale czuję pewien respekt jeśli chodzi o moc tych maszyn w połączeniu z małą masą (BMW miało 70KM i 200kg, zdarzyło mi się wpaść w błotko ale w takich warunkach to było krówsko). Chciałbym dobrać sobie coś odpowiedniego rozmiarem i mocą na czym mógłbym pouczyć się techniki a potem pobawić w błotku itp. (nie koniecznie mx) :) Mam 175cm wzrostu - czy to będzie problem?Jeśli ktoś byłby łaskaw to tutaj link do ogłoszenia które obserwuję:http://allegro.pl/yamaha-wr400f-zarejestrowana-nie-yzf-crf-xt-ttr-i4069569869.html nigdy nie mialem stycznosci z wrf 400 ale z tego co czytalem to raczej model mocno nieudany tak ze jak mi juz ktos na tym forum radzil ja tobie powtorze wr 400 sobie daruj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 ile masz kasy ??? juz lepiej exc 400 albo pierwsze 450 Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 ile razy można pisać że wr400 się nie kupuje ?? to motocykl nieudany , ma setki wad wieku dziecięcego 90% egzemplarzy w PL jest zgnojona , z tego co słyszałem są już problemy z częsciami do nich-omijać jak starą 4T husqę czy bardzo stare bergi, chyba że jesteś kolekcjonerem dziwolągów i masz gruby portfel na renowację i nie planujesz często jeździć :D wyszukiwarka nie boli pierwszy temat z góry http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/165802-co-sadzicie-o-wr-400-f-wady-i-koszty-utrzymania/?hl=wr400f&do=findComment&comment=2113913 Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
findal Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 ile masz kasy ??? juz lepiej exc 400 albo pierwsze 450 Jakieś 8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy2 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Panowie ponawiam pytanie. Poszukuje swojego pierwszego moto(2t) do ok 5500zł. Musi nadawać sie na tor, zarejestrowane i łatwy dostep do czesci. Doświadczenie małe, polecacie exc 125/200, czy szukać czegos tańszego do nauki jazdy? Prosze o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 podstawowe pytanie brzmi -zdajesz sobie sprawę z kosztów utrzymania exc ?? czytałeś poświęcone mu tematy i wiesz że trzeba mieć do niego gruby portfel ?? że to nie wsk że leje się mixol i skręcam drutem to co odpadnie ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy2 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Raz na sezon tłok-400, co 2 korba 400 do tego jakies uszczelki, łożyska itp No i jakies drobne naprawy w trakcie sezonu, oleje itp No i oczywiście najważniejsze paliwo z 8/100 pewnie połknie + olej. 1500 rocznie wystarczy na czesci ?Jesli sie myle prosze o wyprowadzenie mnie z błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorbs Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam!Poszukuję enduro 250-500cm3 -budżet >5000zł-4t-niewysoki-oczywiście z homologacją Do jazdy po drogach gruntowych Możecie coś doradzić? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy2 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Mylę sie ? Ile kosztuje utrzymanie exc 125 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 No ze spalaniem na pewno się mylisz bo ciężko będzie zejść poniżej 10l. A gdzie opony, klocki, napęd, naprawy poglebowe itp, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorbs Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A mi kto może poradzić? Trzy posty wyżej. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 W tej cenie to chyba tylko KLX 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro_G Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Witajcie,Zawitała w mojej makówce chęć polatania na hard enduro, dotychczas ujeżdżałem tylko duże ciężkie maszyny i tutaj mam doświadczenie: Yamaha TDM 850 była też FZ6 Fazer a od 3 lat BMW R 1100 GS. Z uwagi na to, że kawał chłopa ze mnie (192 cm i 100 kg) nie za bardzo wiem nad jakimi modelami się skupić, powinny to być raczej średnie pojemności ale z moimi gabarytami to musi być sprzęt odpowiednio wysoki. Czytam tematy z tym związane od jakiegoś czasu ale ciężko znaleźć podpowiedzi. Budżet jaki chce przeznaczyć na zakup to 5000. Czy moglibyście coś polecić? Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Jaro_G Cytuj PozdroJaro "Nie próbuj polemizować z idiotą bo ten najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 za 5 kola to tylko jakis cross 250 w 2T ...hard enduro bym nie szukal , nawet jak sprawne i na chodzie to bedzie to juz wrak. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro_G Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wow cross 250 2T :ohmy: przecież ja tego nie ogarnę.... A jakie konkretnie modele, chodzi mi zasadniczo o moje gabaryty :-) Cytuj PozdroJaro "Nie próbuj polemizować z idiotą bo ten najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi