gutek_rapier Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Da sie coś zrobić zeby mniej paliwka chełtał mój kle?? Kupić jakies mniejsze dysze ewentualnie coś zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 wyregulować gaźnik Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Da rade samemu zrobić?? Tzn czy trzeba będzie synchro robić?? i czy ma to aż taki dłuży wpływ na spalanie??? Edytowane 4 Października 2007 przez gutek_rapier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 To ma duuuże znaczenie. Moja GSa paliła z 6l...ale po regulacjach gaźnika zeszła do odpowiedniego poziomu spalanie:) Ja oddałem na serwis i zrobili mi to kompleksowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Jutro zabieram się za wymianę zaworków,reuglację poziomu paliwa i regulacje gaźników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 A zacznij od wymiany filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_vip Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Z tego co wyczytałem z różnych miejsc to KLE dość palą nawet pod 10l. Regulacja napewno pomoże ale nie w dużym stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 W trasie KLE spali jakieś 5/100 (oczywiscie własciwie wyregulowana) w terenie potrafi 10 i wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Czytalem testy tego moto i tam własnie tez pisało ze przy pełnym wykorzystaniu mocy do 10l - wiec musisz ostro pałowac ze Ci tyle spala i chyba nic z tym nie zrobisz. Lżejsza ręka pomoze na pewno bo w trasach była mowa o 5l wiec to juz jest OK. Chyba ze rzeczywiscie masz cos z gaźnikami, dla swietego spokoju zrob serwis i bedziesz miał głowe spokojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Albo masz żle wyregulowane gażniki albo naprawdę ostro jeżdzisz.Mój spala ok. 6 litrów przy prędkościach przelotowych ok. 120-140 z bagażem i kuframi.Przy spokojnej jeżdzie (90-110) pali 5-5,5 litra.Maksymalna wartość , którą zmierzyłem u siebie , to było 7,2 litra na setkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 No dziś zakupiłem zaworki gaźników bo wydaje mi się że sa z deka zchujane. Wyreguluje poziom paliwa w komorach,przestawie igilice jeżeli się da a na sam koniec wyreguluje.Filtr był czyszczony jakies 500km i ostatnio zagladałem to czysty był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Zrobione :biggrin: Powymieniałem zaworki w gaźnikach,wyregulowałem poziomy paliwa,zawory i gaźniki i teraz na 1 litrze paliwa mogę zrobić 25km w mieście :crossy: Dzisiaj sprawdzałem: spuściłem wszystko z baku nalałem równo litr i jeździłem póki moto nie stanęło z braku paliwa i wyszło mi spalanko 4L/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klas500 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Gratulacje.Jak widać można odpowiednio wyregulować gażniki , a nie tylko powtarzac legendy o paliwożerności KLE (nie mam na myśli Ciebie , tylko osoby które nigdy nie miały tego moto , a powtarzają wyczytane w prasie i necie informacje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi