tygrys Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 gdzie kupić silikon z aluminiowymi opiłkami - nazwa "DICHTMASE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walus150 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 W Polmozbycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 ogólnie dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 gdzie kupić silikon z aluminiowymi opiłkami - nazwa "DICHTMASSE" Dichtmasse to po niemiecku pasta uszczelniajaca. Nie jest to nazwa własna pasty.Do czego będziesz tego używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Dichtmasse to po niemiecku pasta uszczelniajaca. Nie jest to nazwa własna pasty.Do czego będziesz tego używał?można posmarować uszczelkę pod głowicę tą pastą DICHTMASE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Użyj np HYLOMARU, niebieska niezastygająca pasta nie na bazie octanów jak silikon. Polecana szczególnie do głowic, cylindrów. Nie zastyga jak silikon, jest półmiękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 gdzie można to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 W dobrych motoryzacyjnych sklepach. http://www.moly.com.pl/hylom.htmlhttp://www.pronar.com.pl/katalog/index.php...ils&ref=907025B Poszukaj w necie, gdzie w swoich okolicach kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) praktikercastorama ja używam produktów ProSeal , mają tego od zarąbania .do głowicy i wydechu stosuję miedziany sylikon (proseal) Edytowane 5 Października 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 A od kiedy to sie głowice takim czymś uszczelnia?? Ja myślałem że od tego jest uszczelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 odtąd gdy złożyłem cylinder bez dodatkowego zabezpieczenia i płyn wciągało .przecież tego się nie wali warstwy 2mm tylko taką warstewkę aby w szczelinki powchodziło i przy skręceniu nie wycisło Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Nawet gdyby sie tyle waliło to i tak wyciśnie:) ale przecież sylikon wypali. Czy cokolwiek innego. Juz lepszym sposobem jest dać głowice i cylinder na lustro i złożyć bez niczego jak to robią w KJSowych maluszynach gdzie spod głowice opuszczonej o 4mm dosłownie wystrzelają uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 6 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 dzięki wielkie wszstkim.każda opinia jest do rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Najlepiej zrobiłbyś stosując oryginalną uszczelke a głowice splanował. Wtedy masz pewność że jej nie wydmucha po 5km. Wiem uszczelki są drogie (ja za swoją zapłaciłem 80zł) ale wierz mi że sie opłaca. Stosowanie takiego czegoś jak sylikon nie zastąpi uszczelnienia z blachy. Sylikon to rozwiązanie na krótką mete które zapewne niedługo zawiedzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Najlepiej zrobiłbyś stosując oryginalną uszczelke a głowice splanował. Wtedy masz pewność że jej nie wydmucha po 5km. Wiem uszczelki są drogie (ja za swoją zapłaciłem 80zł) ale wierz mi że sie opłaca. Stosowanie takiego czegoś jak sylikon nie zastąpi uszczelnienia z blachy. Sylikon to rozwiązanie na krótką mete które zapewne niedługo zawiedzie. Pozdrawiam. Widzisz, ale jest coś takiego jak np niedopracowanie fabryczne czy niepewna uszczelka. Ja wymieniałem już 2 razy i za 3 chce żeby już nie ciekło. W poniedziałek jadę po ten hylomar Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi