>ENDUROS*600< Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Witam wszystkich forumowiczów.Mam wielką prośbę o pomoc, a mianowicie suzuki dr 125 z 1998 roku nie chce odpalić z rozrusznika elektrycznego. Odpala po zapchnięciu, ale nie trzyma obrotów i gaśnie. Proszę o pomoc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 To znaczy ???Rozrusznik nie kreci, czy kreci ale nie zapala ?Kreci ale wolno ?Oprocz tego musisz gaznik oddac do czyszczenia i regulacji. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-z Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 kumpel ma z 97 roku ale to pewnie ten sam silnik i ten sam problem, a rozwiązanie u niego było banalnie proste bo totalnie zatkana przez jakiś syf była dysza jałowych obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Sprawa przedstawia się następująco: motorek kręci normalnie, ale nie chce odpalić, odpala z zapychu, ale nie trzyma zupełnie obrotów i momentalnie gaśnie, co do czyszczenia gaźnika to ma wyczyszczony wszędzie gdzie się da.Ps. przed wyczyszczeniem odpalała ale ciężko i z gazem, ale odpalała na rozrusznik i dlatego nie wiem co jej się stało.Jeśli macie jakieś pomysły bądź mieliście już taki problem proszę o odp.Mam jeszcze pytanie bo z kumplami podejrzewamy że ta kostka przy gaźniku sterująca dawką paliwa jest zepsuta, co wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Eee tam przy okazji tego "czyszczenia" zapchaliscie kompletnie ktorys z przelotow ukladu wolnych obrotow i dlatego nie chce palic ani trzymac wolnych. Zaniescie gaznik do kogos, kto potrafi to zrobic, np gaznikowca samochodowego. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 a dysza pilot od wolnych obrotow jest dobrze ustawiona?to ta ze sprezynką Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Z tą śrubką ze sprężynką to jest tak, że moto zmienia obroty podczas gdy już chodzi, ale śrubka ta nie pomaga, żeby paliła na rozrusznik.A co do czystości gaźnika to jest czysty w 100% Mam jeszcze takie pytanie, może któryś z was będzie wiedział, przy tym czyszczeniu gaźnika usuwaliśmy wyciek oleju spod lewej kapy silnika (nie było jako takiej uszczelki), i w tym celu moje pytanie brzmi czy ten tryb, który jest wyciągany, ten którym rozrusznik napędza ten większy tryb z magnetem, musi być jakoś odpowiednio włożony, bo nie zwróciliśmy uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Z tą śrubką ze sprężynką to jest tak, że moto zmienia obroty podczas gdy już chodzi, ale śrubka ta nie pomaga, żeby paliła na rozrusznik.A co do czystości gaźnika to jest czysty w 100%Mam jeszcze takie pytanie, może któryś z was będzie wiedział, przy tym czyszczeniu gaźnika usuwaliśmy wyciek oleju spod lewej kapy silnika (nie było jako takiej uszczelki), i w tym celu moje pytanie brzmi czy ten tryb, który jest wyciągany, ten którym rozrusznik napędza ten większy tryb z magnetem, musi być jakoś odpowiednio włożony, bo nie zwróciliśmy uwagi. tam pasuje tylko z jednej strony. nie pamietam dokladnie ale chyba ten mniejszy tryb w strone silnika. a ta kostka przy gazniku to czujnik położenia przepustnicy :icon_twisted: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 A ten czujnik położenia przepustnicy jak by był zepsuty to moto mogło by się tak zachowywać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamSuzuki Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 A ten czujnik położenia przepustnicy jak by był zepsuty to moto mogło by się tak zachowywać ??? raczej nie ja się nim bawiłem i nawed jak byl odłączony motor chodził normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 I co działa już ta dr może sprawdź jakie sprężanie ma ten silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Drka ma dobrą kompresję. Podejrzewam że będzie trzeba zawołać jakiegoś dobrego elektryka, ponieważ zauważyłem że moto kicha w tłumik przy odpalaniu na rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 może zapłon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Właśnie tak się zastanawiam że może właśnie zapłon, ale co by się mogło tam z nim stać, przecież przestawić go praktycznie nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 a probowałeś na innej świecy może świeca ma przebicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi