Lysy5g1 Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Witam,ostatnio w giełdach spotyka się coracz częściej motorki o poj 125ccm zarejestrowane na motorowery, tj. 50ccmNie pytam jaks ię to robi bo zapewne tak samo jak z 80, że się daje w łapkę rzeczoznawcy i już jest opinia o tym, że motorek to 50cc, ale mam pytanie jak to przechodzi kontrole Policji? czy policja aż tak się nie zna żeby nie zobaczyć, że maszyna ani nie wyglądająca, ani nie brzmiąca jak 50 NIE jest motorowerem? szczególnie w enduro na przykład... 125 to już neizła krówka przecież :D i jeszcze kwestia konsekwencji.. co grozi za jazdę takim bzykiem? Edytowane 29 Września 2007 przez Lysy5g1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 temat omawiany n-razy na forum. przechodzi tak, że jak się trafi na kogoś, kto zauważy - są kłopoty. jeszcze większe mogą być jeśli będzie miał miejsce jakiś wypadek temat do oczyszczalnijsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 to powiem coś co was zaszokuje !!!!!!!!!!!!!!!!! kiedyś znalazłem na allegro ściga poj 750 przerejestrowany na 50. i tam gościo mówił żeby się go nie pytać jak on to zrobił bo to poprzedni właściciel zrobił. i co wy na to ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 (...) i co wy na to ? :flesje: ...że głupich nie sieją, sami się rodzą :D jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) ehh no nie mogę znaleźć nic tą wyszukiwarką :/Jeszua.. moze by się dało zostawić temat chociaż do pierwszej rzeczowej odpowiedzi? :Dznalazłem tylko temat o gościu co chce przerejestrować i pyta jak to robić... nigdzie nie ma natomiast nic o tym jak reaguje policja i jakie są ew. konsekwencje przy "zdemaskowaniu"... Edytowane 29 Września 2007 przez Lysy5g1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Jeszua.. moze by się dało zostawić temat chociaż do pierwszej rzeczowej odpowiedzi? :) tu akurat nie ja moderuję :icon_twisted: a z policjantami jak zwykle z ludźmi jest tak, że mogą zwrócić uwagę, a mogą nie zauważyć - szczególnie że raczej nieliczni znają się na jednośladach. podobnie z innymi, z którymi można mieć kontakt - np w razie wypadku z rzeczoznawcami ubezpieczeniowymipolicja ukarać może mandatem za jazdę bez uprawnień, a motocykl zabrać na swój parkinggorzej, że w razie wypadku nie działa ubezpieczenie. i tu konsekwencje mogą już być bardzo poważne. a że wypadków się nie planuje, to lepiej być w porządku z papierkami...jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Jak coś niebieskim nie będzie pasować to wyślą na badania kontrolne, a jak juz wyjdzie szydło z worka to zapewne konsekwencje odnośnie fałszowania dokumentów, oraz jazdy bez uprawnień (tak mi się wydaje). P.S. Słyszałem, że w Poznaniu panowie policjanci maja radiowóz wyposażony w hamownie do wyłapywania właśnie takich "motorowerów" - nie wiem ile w tym prawdy. P.S.2 Sam mam 110/50 :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 a zna ktoś może przypadek "zdemaskowania" takiego pierdopęda? nie grozi za to przypadkiem sprawa o te właśnie machloje w dokumentach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Pytaj olorol'a on mial wypadek na 125/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Ostatnio dupnęła mnie i dwóch kumpli policja, dmuchaliśmy w balon, miły koleś się trafił to qmpel zagadał nt. wstawiania do motoroweru większego cylka (sam ma wstawioną 70 cm3 :smile: :) :crossy:) i policjant powiedział, że nie da się tego tak łatwo sprawdzic i nie zna nikogo kto to sprawdza (z policji) :P Mówi, że odróżniają tylko większej pojemności motocykle od mniejszych po grubości wydechu i dźwięku :lalag: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 W przyklejonych masz taki oto temacik: http://forum.motocyklistow.pl/NISZT-KOMBIN...d33-t72015.html Tam jest wszystko klarownie wyjaśnione co grozi, wraz z podaniem kwalifikacji prawnej i ustawowym zagrożeniem karą pozbawienia wolności za takie przekręty. ZAMYKAM. Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi