Skocz do zawartości

motorowery 125cc??

Lysy5g1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio w giełdach spotyka się coracz częściej motorki o poj 125ccm zarejestrowane na motorowery, tj. 50ccm

Nie pytam jaks ię to robi bo zapewne tak samo jak z 80, że się daje w łapkę rzeczoznawcy i już jest opinia o tym, że motorek to 50cc, ale mam pytanie jak to przechodzi kontrole Policji? czy policja aż tak się nie zna żeby nie zobaczyć, że maszyna ani nie wyglądająca, ani nie brzmiąca jak 50 NIE jest motorowerem? szczególnie w enduro na przykład... 125 to już neizła krówka przecież :D i jeszcze kwestia konsekwencji.. co grozi za jazdę takim bzykiem?

Edytowane przez Lysy5g1

temat omawiany n-razy na forum. przechodzi tak, że jak się trafi na kogoś, kto zauważy - są kłopoty. jeszcze większe mogą być jeśli będzie miał miejsce jakiś wypadek

temat do oczyszczalni

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

ehh no nie mogę znaleźć nic tą wyszukiwarką :/

Jeszua.. moze by się dało zostawić temat chociaż do pierwszej rzeczowej odpowiedzi? :D

znalazłem tylko temat o gościu co chce przerejestrować i pyta jak to robić... nigdzie nie ma natomiast nic o tym jak reaguje policja i jakie są ew. konsekwencje przy "zdemaskowaniu"...

Edytowane przez Lysy5g1

Jeszua.. moze by się dało zostawić temat chociaż do pierwszej rzeczowej odpowiedzi? :)

tu akurat nie ja moderuję :icon_twisted:

a z policjantami jak zwykle z ludźmi jest tak, że mogą zwrócić uwagę, a mogą nie zauważyć - szczególnie że raczej nieliczni znają się na jednośladach. podobnie z innymi, z którymi można mieć kontakt - np w razie wypadku z rzeczoznawcami ubezpieczeniowymi

policja ukarać może mandatem za jazdę bez uprawnień, a motocykl zabrać na swój parking

gorzej, że w razie wypadku nie działa ubezpieczenie. i tu konsekwencje mogą już być bardzo poważne. a że wypadków się nie planuje, to lepiej być w porządku z papierkami...

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Jak coś niebieskim nie będzie pasować to wyślą na badania kontrolne, a jak juz wyjdzie szydło z worka to zapewne konsekwencje odnośnie fałszowania dokumentów, oraz jazdy bez uprawnień (tak mi się wydaje).

P.S. Słyszałem, że w Poznaniu panowie policjanci maja radiowóz wyposażony w hamownie do wyłapywania właśnie takich "motorowerów" - nie wiem ile w tym prawdy.

P.S.2 Sam mam 110/50

:icon_twisted:

Ostatnio dupnęła mnie i dwóch kumpli policja, dmuchaliśmy w balon, miły koleś się trafił to qmpel zagadał nt. wstawiania do motoroweru większego cylka (sam ma wstawioną 70 cm3 :smile: :) :crossy:) i policjant powiedział, że nie da się tego tak łatwo sprawdzic i nie zna nikogo kto to sprawdza (z policji) :P

Mówi, że odróżniają tylko większej pojemności motocykle od mniejszych po grubości wydechu i dźwięku :lalag:

W przyklejonych masz taki oto temacik: http://forum.motocyklistow.pl/NISZT-KOMBIN...d33-t72015.html

Tam jest wszystko klarownie wyjaśnione co grozi, wraz z podaniem kwalifikacji prawnej i ustawowym zagrożeniem karą pozbawienia wolności za takie przekręty.

ZAMYKAM.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...