mm666 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Prawda jest taka, ze lepiej sie zatrzymac nawet nie majac papierow (mowie o motorowerach). Pyrtki zwykle prowadza ludzie w wieku 10-17 lat i takiemu na prawde niewiele mozna z punktu widzenia przepisow zrobic. Mandatu nie wlepi....sa inne procedury, ale zwykle policjantowi sie nawet nie chce. Inna sprawa, ze niektorzy zdaja sobie sprawe, ze kiedys sami tacy byli, a takze taki pyrt stwarza mniejsze zagrozenie w ruchu (z czym sie nie do konca zgadzam). Wiec lepiej sie zatrzymac, kulturka, itp, a nie kozaczyc motoryną, czy czymkolwiek malym. Na krzywy ryj jezdzilem paroma sprzetami i jak sie umie jezdzic, to panowie policjanci uwagi na nas nie zwroca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 wczoraj ucieklem w miescie sendą, ucieklem bo byla nas 9moto, robilismy troche rzeznie w miescie, a ja bez papierow, niektorzy nieogarniali w 100%, ale niepolecam ogolnie:P w damu caly sie trzeslem heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 wczoraj ucieklem w miescie sendą, ucieklem bo byla nas 9moto, robilismy troche rzeznie w miescie, a ja bez papierow, niektorzy nieogarniali w 100%, ale niepolecam ogolnie:P w damu caly sie trzeslem heh Chopie ... nie chwalił bym się na twoim miejscu.... obiecaj teraz że będziesz grzeczny :crossy: Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 no niemialem wyjscia, ja wiem ze zaraz zjedzie mnie jakis 30latek, ale zaloze sie ze kazdy ma cos na sumieniu, azdy byl kiedys mlody:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 wczoraj ucieklem w miescie sendą, ucieklem bo byla nas 9moto, robilismy troche rzeznie w miescie, a ja bez papierow, niektorzy nieogarniali w 100%, ale niepolecam ogolnie:P w damu caly sie trzeslem heh Masakratorzy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 ???? nie mam pytań. co do tutaj wypowiadanych treści- lepiej sie zatrzymać !!! zawsze, łudząc sie że serce policjanta zmieknie :icon_evil: . hehe, a uciec w terenie motocyklem enduro nie ciężko. natomiast co do tego że niewiele można zrobić to miałbym sprzeczne zdanie, ponieważ można zrobić i to DUŻO !!!!!!! A co do mandatu, nawet jak ktoś jest niepełnoletni to mandat wystawia sie z peselku . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Fajnie Gościa pan niebieski zatrzymał patrz pchnął w rów :icon_evil: Pamietam, że jak byłem młodszy to mój brat uciekał policji na Suzi Gt 80, mi się chwalił, nie miał rejsetracji, znał dobrze teren przejechał 100m i w las, w którym zawsze wszyscy WSK-ami na kręte scieżeczki po górkach jeździli i przejechał przez ten lasek 3km i po uciekaniu :biggrin: Nie pochwalam ale to nie byłem ja :icon_razz: Edytowane 2 Stycznia 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 a cuż miał zrobić? pogłaskać i powiedzieć żeby sie zatrzymał. I tak za delikatnie to zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 W sumie to Fachowo było :icon_evil: ale młody coś chyba wiare w siebie stracił, bo juz tak jakby miał ochotę się sam zatrzymać ,abo mu fuela brakło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empty Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 popieram "mm666" !! lepiej jest się zatrzymać niż uciekać! Przekonałem się na własnej skórze gdy, jak to powiedziałem gdy mnie zatrzymano "niechcący" jechałem na jednym przez skrzyżowanie xD hehe... aa więc tak: Jednego wakacyjnego wieczorku chciałem sie przejechac do kumpla ii napadła mnie taka wena żeby przejechać na jednym przez skrzyżowanie.... gdy to zrobiłem poo jakiś 200m od tego skrzyżowania zobaczyłem ze jakiś gościu nie odpuszcza mi tempa... gdy znacznie się zbliżył do mnie zobaczyłem w swoim lusterku ze ma koguta na desce rozdzielczej i żółtą kamizelke na sobie... zatrzymałem się! Gościu wyszedł z samochodu i ładnie mi się przedstawił "wydział ruchu drogowego" po czym powiedział " ku*wa co ty na tym skrzyżowaniu żeś odj*bał?!" oczywiście moje tłumaczenie było ze "niechcący" :icon_mrgreen: poczym odpowiedział mi ze maa byc to ostatni taki raz bo sie spieszy bo córka ma dzisiaj urodziny ^^ nigdy nie wiadomo kto cie zatrzyma więc lepiej jest zaryzykować :icon_razz: heeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Za taki numer zabiorą mu prawo jazdy na dwa lata i tyle nawojował.Nie ma prawka i tak mu zabiorą bo jest taki przepis i po dojściu do pełnoletności jeszcze będzie musiał poczekać 2 lata a potem jak zrobi to na rok dadzą mu warunkowo. Nie opłaci się.A wystarczyło się zatrzymać i w płacz , wystarczy i pomaga zapytajcie koleżanek. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 A ja gdzieś czytałem że już nie ma odroczeń prawka ? Tylko mandaty 500zł, ale pewnien nie jestem. Ciekawe ... Jestes pewien z tymi 2 latami i dawaniem warunkowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Nie trzeba płakać. Zależy na kogo sie trafi. Jeden przymknie oko, drugi nie. Jak wiadomo zawsze trzeba sie zatrzymać. Nie pamietam dokładnie. Wiem, że jak masz katB a jedziesz na motocyklu to mandat 500zł, natomiast nie wiem dokładnie jak to jest przy nie zatrzymaniu się do kontroli- z teog co mi wiadomo zabierają prawko, ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxel111 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie trzeba płakać. Zależy na kogo sie trafi. Jeden przymknie oko, drugi nie. Jak wiadomo zawsze trzeba sie zatrzymać. Nie pamietam dokładnie. Wiem, że jak masz katB a jedziesz na motocyklu to mandat 500zł, natomiast nie wiem dokładnie jak to jest przy nie zatrzymaniu się do kontroli- z teog co mi wiadomo zabierają prawko, ale nie jestem pewien. Jak masz kat. B i jedziesz na moto bez A to dostajesz 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi