wiew Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Witam Kupiłem motot Honda CRM 125 99 rok. Wymieniłem płyn na jakis za 8 zł-kumpel dał, odpowietrzyłem a potem wymieniłem klocki.Przejchałem na nowych klockach z 30km....i jakos hamują kiepsko i jakby przepuszczały. Zwalniają ale nei tak nagle.... Czyżby zamałe cisnienie? odpowietrzyć jeszcze raz? Lepszy płyn hamulcowy?Zamały przebieg na nowych klockach.,,,? Kondzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Przewód hamulcowy nie jest stary i nie puchnie? Klocki trzeba dotrzeć Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew Opublikowano 28 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Z dnia na dzien coraz lepiej hamowały...zoabczymy jak będzie z czasem..... przewód ma swoje 8 lat nie widze aby puchł........klocki widze 1 raz w motorze tym wymieniane były przezemnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 zmień przewód na stalowy to nie poznasz hamulca8 latek to już sporo, przewód zapewne gumowy i o odpowiedniej długości Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 na poczatek dobrze dotrzyj klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) a nie upieprzyles klockow lub tarczy np plynem hamulcowym odpowietrzajac zacisk? Edytowane 28 Września 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Najpier odpowietrzyłem a potem założyłem klocki.Zakąłdałem je metodą srubokręt miedzy klocki abytłoczek nie powrócił do tego samego miejsca i na tarcze..... Odpowietrze jeszcze raz i zobaczymy co będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 każdy nowo założony klocek musi sie odpowiednio dopasować do tarczy (dotrzeć się ) . Przejedź ok 100 - 150 km i jeśli nie będziesz zadowolony to kombinuj - wymieniaj płyn klocki zaciski ew moto :icon_evil: :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Moje przewody mają 13 lat, nie są stalowe a jestem bardzo zadowolony, przynajmniej przedni chodzi bez zarzutu... Może zła gęstość płynu? Poza tym po 30km to mi się w rowerze klocki jeszcze nie dotarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew Opublikowano 29 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Zmieniłem z orginalnego płynu dot 4 na dot 3 w dodatku na jkis kipski widocnzie;/ JA w rowerze klocki docierałem w 2 dni ostreego FreeRideu Edytowane 29 Września 2007 przez wiew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 dot 3 jest getszy... moze tu lezy problem;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papcio17 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 a może źle odpowietrzyłeś?? abo kup lepszy płyn coś takiego jak dot 3 własnie a nie ajkis za 8 zl;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) a może źle odpowietrzyłeś?? abo kup lepszy płyn coś takiego jak dot 3 własnie a nie ajkis za 8 zl;/ :banghead: a co za różnica czy zaleje płynem 400ml za 8zł czy jakimś markowym 200ml za 160zł ?maszyna gp toto nie jest Edytowane 3 Października 2007 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 tak ale płyn dot 3 jest gęstszym płynem niż dot 4 i mozliwe jest ze hamulce niebeda poprawnie pracowały na dot 3;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 tak ale płyn dot 3 jest gęstszym płynem niż dot 4 i mozliwe jest ze hamulce niebeda poprawnie pracowały na dot 3;] Skąd masz takie informacje? Looknąłem do karty charakterystyki chemicznej DOT3 i DOT 4, wyszło zupełnie na odwrót - fakt różnica pomijanie mała DOT 3 - 1,05 g/cm3, DOT 4 - 1,06 g/cm3 . DOT 4 ma wyższą temperaturę wrzenia, to tyle jeśli chodzi o różnice. Wracając do pytania, pojeździj tak jak koledzy radzą, bo klocki muszą się dotrzeć - z hamulcem przez ten czas ostrożnie, bo zeszkli się powierzchnia klocków i będziesz miał drogę hamowania jak XIX wieczny wóz drabiniasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi