orzyl Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Czy ktoś orientuje sie w jakiej sprawie mogl zostac wezwany motocyklista jakos swiadek z art 86 par 1? Art. 86. § 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, * podlega karze grzywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 ktoś spisał numery np za jazdę na kółku? cokolwiek w tym stylu. a że nie wiedzą kto prowadził motocykl, wzywają właściciela jako świadka do złożenia stosownych zeznańlepiej niech ten "anonimowy motocyklista" zrobi rachunek sumienia ;>jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Czy ktoś orientuje sie w jakiej sprawie mogl zostac wezwany motocyklista jakos swiadek z art 86 par 1? Art. 86. § 1. Kto, nie zachowując należytej ostrożności, powoduje zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, * podlega karze grzywny. kiedys dawno temu jak mieszkalem sobie u niemcow 2 lata / bylo to mniej-wiecej jak wyginely dinozaury / pojechalem jakos brzydko samochodem :) no i oczywiscie jakis niemiaszek zglosil :evil: tez dostalem wezwanie do tamtejszych organow scigania celem wyjasnienia :icon_eek: a wiec wyjasnilem im ze usiluje sprzedac to autko i widocznie tak brzydko pojechal gosc podczas proby :crossy: niestety nie znam jego danych bo nie kupil :icon_twisted: pzdr Edytowane 29 Września 2007 przez cubamen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Dobre wytlumaczenie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Z art 86 dostałem 100PLN za spowodowanie kolizji a jechałem bez szaleństw po prostu ślizg na mokrym. Może kogoś przytarł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 zaraz zaraz. od kiedy to na świadkowanie wzywa się kogoś, kto coś przeskrobał? pewnie się nie znam, bo z drogówką na szczęście do czynienia jeszcze nie miałam, ale w innej sprawie jak mnie wzywali jako świadka, to składałam zeznania przeciwko komuś, a nie na siebie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 zaraz zaraz. od kiedy to na świadkowanie wzywa się kogoś, kto coś przeskrobał? pewnie się nie znam, bo z drogówką na szczęście do czynienia jeszcze nie miałam, ale w innej sprawie jak mnie wzywali jako świadka, to składałam zeznania przeciwko komuś, a nie na siebie :icon_mrgreen: Masz rację. No więc motyfikuje swoją teorię do stwierdzenia że mógł być świadkiem zdarzenia drogowego :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 zaraz zaraz. od kiedy to na świadkowanie wzywa się kogoś, kto coś przeskrobał? pewnie się nie znam, bo z drogówką na szczęście do czynienia jeszcze nie miałam, ale w innej sprawie jak mnie wzywali jako świadka, to składałam zeznania przeciwko komuś, a nie na siebie :icon_mrgreen: Jak mi straż wiejsko-miejska cyknęła fotkę, też miałem wezwanie w charakterze świadka, to chyba standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Najpierw jesteś świadkiem a potem ew Cie o coś oskarżają Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoco Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 bo najpierw jest postepowanie "w sprawie" a dopiero potem "przeciwko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 zaraz zaraz. od kiedy to na świadkowanie wzywa się kogoś, kto coś przeskrobał? pewnie się nie znam, bo z drogówką na szczęście do czynienia jeszcze nie miałam, ale w innej sprawie jak mnie wzywali jako świadka, to składałam zeznania przeciwko komuś, a nie na siebie :) Posty "jeszua" i "spoco" w prosty sposób to tłumaczą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi