Skocz do zawartości

Bardzo tani samochód

Arcer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gadacie o spalaniu Fiata- 14l!!!!!!! Mieliśmy kiedyś 125p, ojciec pokombinowal, zmienial chyba dysze w gażniku czy coś i w trasie palil 5l/100km :icon_biggrin: Wierzcie lub nie ale tak było. Dużo zalezy też od techniki jazdy ale nam tak wychodziło :)

Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800

Nie lepiej jeździć w zimie np. tramwajem, niczym się nie stresując?

wlasnie

w Łomazach trzeba zalozyc linie tramwajowa a najlepiej metro

:bigrazz: Olsen mnie zawsze robraja swoim postrzeganiem swiata. wszyscy mieszkaja na Ursynowie i maja metro lub tramwaj :bigrazz: :flesje:

W to auto duużo wejdzie -----> http://moto.allegro.pl/item244607655_cieka...ndoria_2_4.html plus ten lans pod szkołą :flesje:

A może coś takiego http://moto.allegro.pl/item246983690_fiat_...spomaganie.html , nie mam pojęcia ile spali ale wolałbym go niż Ładę.

Jest tyle ciekawych aut za marne grosze że na prawdę dziwie ci się że masz taki dylemat.

Powodzenia w poszukiwaniach :flesje:

ojciec pokombinowal, zmienial chyba dysze w gażniku czy coś i w trasie palil 5l/100km Wierzcie lub nie ale tak było. Dużo zalezy też od techniki jazdy ale nam tak wychodziło

Dyszami można było co nieco poprawić, aczkolwiekbyły to różnice spalania rzędu setnych litra.

Więc raczej Twoje oszczędności wynikały TYLKO z techniki jazdy.

Robiłem kiedyś eksperyment. Jeździłem w trasie max 90 kmh i patrzyłem co wyjdzie. Spalania były rewelacyjnie, wręcz śmiesznie niskie, tyle że po kilku dniach miałem dość i wróciło zapylanie pełną łychą ;)

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Robiłem kiedyś eksperyment. Jeździłem w trasie max 90 kmh i patrzyłem co wyjdzie. Spalania były rewelacyjnie, wręcz śmiesznie niskie, tyle że po kilku dniach miałem dość i wróciło zapylanie pełną łychą :)

A ja tak właśnie jeżdżę samochodem - zwykle nie przekraczam setki. Jako nie czuję potrzeby szybszej jazdy samochodem, a i opanowanie katamaranu mam jeszcze zbyt małe. Wyżywam się na dwóch kółkach :crossy: . Więc w moich rękach każde auto będzie ekonomiczne :cool: .

A może coś takiego http://moto.allegro.pl/item246983690_fiat_...spomaganie.html , nie mam pojęcia ile spali ale wolałbym go niż Ładę.

Co do Tempry to miał ojciec mojego kolegi i auto było naprawdę niezawodne, było zagazowane więc spalanie nie było największe i ogólnie fajny samochód, w wersji kombi masz spory bagażnik i ogólnie ma dużo miejsca np. z tyłu

Jeździłem niedawno zagazowaną Temprą znajomego i nie wiem, co z nią było, ale nie odpalała w ogóle bez gazu powyżej 3 tys. obrotów i gasła przy ruszaniu bez tak samo mocnej przegazówki. Pewnie brak regulacji dał się we znaki, ale tamtą akurat nie dało się jechać. Ale jakbym znalażł ładną i zadbaną, to czemu nie :-).

Ja polecam skode 105 z 1l silnikiem o mocy 45km. Niedawno stałem się włąścicielem takiego autka, nie jest to wymiatacz> Części są banalnie tanie, rozrząd 30zł kąplet, olej 45 zł, świece i kable 40zl, filtr oleju 8zł. Wymieniłem sobie od razu, autko pali bardzo ładnie, prowadzi się dobrze, dużym plusem jest lekko chodzaca kierownica, naprawde bardzo fajnie się autkiem manewruje. Napęd jest na tył, w zime spokojnie można wrzucić worek cementu do przedniego bagaźnika. Mój po mięście 7-7.5 na trasie wczoraj przy prędkości ok. 80km/h 6.5 l. Więc nie narzekam.

Jak już wyżej pisałem, Łada od biedy jeszcze by przeszła. Ten konkretny egzemplarz już na OtoMoto widziałem, rzeczywiście, wart swojej ceny. Z tym, że nie będę płacić za transport tak taniego samochodu połowy jego ceny :-). Ale mniej więcej mam jakiejś pojęcie, czego szukać, dziękuję za odpowiedzi.

wujek mial taka silnik to porazka mul jakich malo , zato samara ma 1500 ccm i 75 koni naprawde ladnie sie zbiera i jest oszczedny ( na trasie zejdzie do 5) - silnik bezawaryny i udany ( ponoc konstruktorzy z porshe pomagali przy jego porojektowaniu - to taka legenda na temat tego silnika :) )

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/