Lukasz89 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Gadacie o spalaniu Fiata- 14l!!!!!!! Mieliśmy kiedyś 125p, ojciec pokombinowal, zmienial chyba dysze w gażniku czy coś i w trasie palil 5l/100km :icon_biggrin: Wierzcie lub nie ale tak było. Dużo zalezy też od techniki jazdy ale nam tak wychodziło :) Cytuj Romet Kadet -> Wsk 125 -> Bandit 600 -> Intruder 1400 -> Dr 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Nie lepiej jeździć w zimie np. tramwajem, niczym się nie stresując?wlasniew Łomazach trzeba zalozyc linie tramwajowa a najlepiej metro :bigrazz: Olsen mnie zawsze robraja swoim postrzeganiem swiata. wszyscy mieszkaja na Ursynowie i maja metro lub tramwaj :bigrazz: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 moze TICO z LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 W to auto duużo wejdzie -----> http://moto.allegro.pl/item244607655_cieka...ndoria_2_4.html plus ten lans pod szkołą :flesje: A może coś takiego http://moto.allegro.pl/item246983690_fiat_...spomaganie.html , nie mam pojęcia ile spali ale wolałbym go niż Ładę. Jest tyle ciekawych aut za marne grosze że na prawdę dziwie ci się że masz taki dylemat. Powodzenia w poszukiwaniach :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 ojciec pokombinowal, zmienial chyba dysze w gażniku czy coś i w trasie palil 5l/100km Wierzcie lub nie ale tak było. Dużo zalezy też od techniki jazdy ale nam tak wychodziłoDyszami można było co nieco poprawić, aczkolwiekbyły to różnice spalania rzędu setnych litra.Więc raczej Twoje oszczędności wynikały TYLKO z techniki jazdy.Robiłem kiedyś eksperyment. Jeździłem w trasie max 90 kmh i patrzyłem co wyjdzie. Spalania były rewelacyjnie, wręcz śmiesznie niskie, tyle że po kilku dniach miałem dość i wróciło zapylanie pełną łychą ;) Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Robiłem kiedyś eksperyment. Jeździłem w trasie max 90 kmh i patrzyłem co wyjdzie. Spalania były rewelacyjnie, wręcz śmiesznie niskie, tyle że po kilku dniach miałem dość i wróciło zapylanie pełną łychą :)A ja tak właśnie jeżdżę samochodem - zwykle nie przekraczam setki. Jako nie czuję potrzeby szybszej jazdy samochodem, a i opanowanie katamaranu mam jeszcze zbyt małe. Wyżywam się na dwóch kółkach :crossy: . Więc w moich rękach każde auto będzie ekonomiczne :cool: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek123123 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 A może coś takiego http://moto.allegro.pl/item246983690_fiat_...spomaganie.html , nie mam pojęcia ile spali ale wolałbym go niż Ładę. Co do Tempry to miał ojciec mojego kolegi i auto było naprawdę niezawodne, było zagazowane więc spalanie nie było największe i ogólnie fajny samochód, w wersji kombi masz spory bagażnik i ogólnie ma dużo miejsca np. z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Jeździłem niedawno zagazowaną Temprą znajomego i nie wiem, co z nią było, ale nie odpalała w ogóle bez gazu powyżej 3 tys. obrotów i gasła przy ruszaniu bez tak samo mocnej przegazówki. Pewnie brak regulacji dał się we znaki, ale tamtą akurat nie dało się jechać. Ale jakbym znalażł ładną i zadbaną, to czemu nie :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ja polecam skode 105 z 1l silnikiem o mocy 45km. Niedawno stałem się włąścicielem takiego autka, nie jest to wymiatacz> Części są banalnie tanie, rozrząd 30zł kąplet, olej 45 zł, świece i kable 40zl, filtr oleju 8zł. Wymieniłem sobie od razu, autko pali bardzo ładnie, prowadzi się dobrze, dużym plusem jest lekko chodzaca kierownica, naprawde bardzo fajnie się autkiem manewruje. Napęd jest na tył, w zime spokojnie można wrzucić worek cementu do przedniego bagaźnika. Mój po mięście 7-7.5 na trasie wczoraj przy prędkości ok. 80km/h 6.5 l. Więc nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek123123 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Arcer a co myślisz o takiej furze? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3391516Pierwszy właściciel, i nie jest taka popularna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jak już wyżej pisałem, Łada od biedy jeszcze by przeszła. Ten konkretny egzemplarz już na OtoMoto widziałem, rzeczywiście, wart swojej ceny. Z tym, że nie będę płacić za transport tak taniego samochodu połowy jego ceny :-). Ale mniej więcej mam jakiejś pojęcie, czego szukać, dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 wujek mial taka silnik to porazka mul jakich malo , zato samara ma 1500 ccm i 75 koni naprawde ladnie sie zbiera i jest oszczedny ( na trasie zejdzie do 5) - silnik bezawaryny i udany ( ponoc konstruktorzy z porshe pomagali przy jego porojektowaniu - to taka legenda na temat tego silnika :) ) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag*magic Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 z koleszka latalismy cala zime mitasubishu lanserem :D piekna sprawa 2.0 czy 1.8 ropa bez turba chyba... rok tak 80cos jezdzi na kazdej oranzadce... dobre Debice na przod i zima Twoja.. a jak bokami latał kumbi ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Tak wrzucam na wszelki wypadek... :icon_biggrin: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=82157 Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 A może coś takiego http://moto.allegro.pl/item246983690_fiat_...spomaganie.html , nie mam pojęcia ile spali ale wolałbym go niż Ładę. Ciekawe czy to wspomaganie działa czy tylko po prostu jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi