GaCek Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja jak mają sie wagowo te tłoki porównijąc do oryginalnych?? Są cięższe czy może lżejsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zaraz, zaraz bo lekko skonfudowany jestem.Goska i Gacek pisza o tlokach i remontach silnikow M72 i K750 dolnozaworowych, a lone wolf o remoncie silnika Dnieprowego - gornozaworowego. O ile dobrze pamietam to oryginalne tloki w tym silniku jakos sie spisywaly, po dokladnym montarzu, prawidlowym ustawieniu zaplonu i tym podobnych drobiazgach.Jaki rodzaj tych tlokow kupiles z polokraglym denkiem, czy z denkiem trapezowym ?Moze jakies zdjecie ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dzisiaj byłem w sklepie motoryzacyjnym w sprawie tłoków od poldka 1600. Koleś powiedział ze już nikt nie produkuje takich a co najśmieszniejsze to nigdy nie słyszał o tłokach grafitowanych (czyli tych czarnych) . Na koniec koleś rozje...ł mnie totalnie. Mówi: "mam tłok od poldka". Pokazuje mi jakiś zajechany (w tym sensie ze już śmigany i w jedym miejscu przytartu) tłok i jeszcze perfidnie mówi że o małym przebiegu :) . Myślał że frajera znalazł. SPADAJ DZIADU pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dzisiaj byłem w sklepie motoryzacyjnym w sprawie tłoków od poldka 1600. Koleś powiedział ze już nikt nie produkuje takich a co najśmieszniejsze to nigdy nie słyszał o tłokach grafitowanych (czyli tych czarnych) . Na koniec koleś rozje...ł mnie totalnie. Mówi: "mam tłok od poldka". Pokazuje mi jakiś zajechany (w tym sensie ze już śmigany i w jedym miejscu przytartu) tłok i jeszcze perfidnie mówi że o małym przebiegu ;) . Myślał że frajera znalazł. SPADAJ DZIADU pomyślałem.Zadzwoń w Białymstoku do firmy Auto Szlif tel.(085) 653-19-27 na ul Ogrodniczki 56/1. Mają tam sklep z tłokami do prawie wszystkich samochodów. Zakład robi też szlify, tulejowanie cylindrów, dorabianie (dopasowywanie) zaworów, i inne naprawy. Mają duże doświadczenie w motocyklach i są naprawdę rzetelni. Ceny też bardzo przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zadzwoń w Białymstoku do firmy Auto Szlif tel.(085) 653-19-27 na ul Ogrodniczki 56/1. Mają tam sklep z tłokami do prawie wszystkich samochodów. Zakład robi też szlify, tulejowanie cylindrów, dorabianie (dopasowywanie) zaworów, i inne naprawy. Mają duże doświadczenie w motocyklach i są naprawdę rzetelni. Ceny też bardzo przystępne.Dzięki za numer do tego zakładu :flesje: . Tak sie składa że wiem doskonale, gdzie ten zakład sie znajduje ale osobiście jeszcze nie korzystałem z ich usług. HD 1940 a jak myślesz podjeli by sie regenracji wału do emki??PS. Od paru lat ja również mieszkam w Białymstoku i już troche poznałem zakładów (jak narazie z niezbyt dobrej strony) ;) i ludzi zajmujacymi się starymi motorkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 gecek- uzytkownik na allegro o nicku wiktor79 sprzedal mi polonezowskie tloki- u niego tez kupowal wojtas. wiec mozna sie zapytac czy ma nadal cos? Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Ok dzieki wild właśnie napisałem do niego w sprawie tłoków. A Ty już coś robiłaś ze swoimi (szlif, rozwiercanie korbowdów)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Ok dzieki wild właśnie napisałem do niego w sprawie tłoków. A Ty już coś robiłaś ze swoimi (szlif, rozwiercanie korbowdów)?? prosze:) eehh.. dzwonilam ost. w sprawie cylindrow- znajomy jeszcze nawet palcem nie tknal (zawory) wiec szlify poczekaja. a glowki korbowodow mam miec rozwiercone razem z zregenerowanym walem :flesje: teraz szukam zakladu co by malowal proszkowo niedaleko mnie. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dzięki za numer do tego zakładu :buttrock: . Tak sie składa że wiem doskonale, gdzie ten zakład sie znajduje ale osobiście jeszcze nie korzystałem z ich usług. HD 1940 a jak myślesz podjeli by sie regenracji wału do emki??Tego raczej nie zrobią (nie będzie im się chciało). Na pewno regenerację robią w zakładzie na Kujawskiej 73/1 tel. 743-32-06, ale wiele osób twierdzi, że lepiej kupić nowy wał niż regenerować. Dla braciaka robili na Kujawskiej wał do BMW R12 i musiał jeździć do nich 2 razy bo wał źle wycentrowali. Ale niestety nie bardzo jest alternatywa do ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Tak się składa że właśnie dobrze znam, z nienajlepszej strony, zakład na Kujawskiej. Koleś tak mi zrobił wał do Junaka że trzeba było po nim jeszcze poprawiać i do tego pluł się że to że tamto. Tak jak mówsz nie dokładne wycentrowanie było i u mnie, a pozatym gość nie ma podejscia do klienta, no chyba że cfaniakuje tylko przy młodziaku. Jednym słowem zakład ten jest przekreślony u mnie. A właśnie te wały co pojawiaja sie na allegro to nie są przypadkiem chinole no bo takie ładne :P ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 A właśnie te wały co pojawiaja sie na allegro to nie są przypadkiem chinole no bo takie ładne :P ??Z tego co się orientuję to raczej tak. Na pewno człowiek z Działdowa ma takiej produkcji części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zadzwoń w Białymstoku do firmy Auto Szlif tel.(085) 653-19-27 na ul Ogrodniczki 56/1. Mają tam sklep z tłokami do prawie wszystkich samochodów. Zakład robi też szlify, tulejowanie cylindrów, dorabianie (dopasowywanie) zaworów, i inne naprawy. Mają duże doświadczenie w motocyklach i są naprawdę rzetelni. Ceny też bardzo przystępne.I wlasnie tam chce oddac swoje cylindry do szlifu pod poldki i zeby mi zawory dopasowali/zrobili. gecek- uzytkownik na allegro o nicku wiktor79 sprzedal mi polonezowskie tloki- u niego tez kupowal wojtas. wiec mozna sie zapytac czy ma nadal cos? Goska Ok dzieki wild właśnie napisałem do niego w sprawie tłoków. A Ty już coś robiłaś ze swoimi (szlif, rozwiercanie korbowdów)??Gacku to wlasnie o tym gosciu gadalismy, czyli juz kontakt zlapales, ja rowniez u niego bralem tloczki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Napisałem do niego ale jak narazie brak odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lone__wolf Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 o dziwo tłoki w tej samej wadze trapezowe z czarnym oznaczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Co do chińskich wałów nie mam opinii . Wał nowy z ukrainy nadaje sie od razu do regeneracji . Lepiej nie oszczędzać na naprawie czy kupowaniu i od razu wysłać swój do poznania albo do Krygu . Takie moje zdanie . z czarnym oznaczeniem la muerte negra xDD Edytowane 18 Listopada 2007 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi