Skocz do zawartości

Nowa HONDA CBR 1000 RR - 2008!!!

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Byłem na EXPO, dokładnie przymierzyłem się do nowego bladego i... Wymiary niczym nowoczesne sześćsetki (szkoda, że umieścili go na sztywnych stojakach przez co nie można było poczuć jego wagi). Ogólnie bardzo, baaardzo zwarta maszyna ale wygląd zdecydowanie za spokojny, pod tym zględem Honda musi coś zmienić w kolejnym modelu i basta.

Byłem na EXPO, dokładnie przymierzyłem się do nowego bladego i... Wymiary niczym nowoczesne sześćsetki (szkoda, że umieścili go na sztywnych stojakach przez co nie można było poczuć jego wagi). Ogólnie bardzo, baaardzo zwarta maszyna ale wygląd zdecydowanie za spokojny, pod tym zględem Honda musi coś zmienić w kolejnym modelu i basta.

Tak, co prawda na żywo wygląda trochę lepiej niż na zdjęciach to i tak mi się nie podoba. Może jednak będzie się sprzedawać bo nowe Kawasaki to również paskudztwo.

Z tego co wyczytać można w jednym z ostatnich WMC - waga zalanego - 199kg. Z tego co opisano: bardzo szybko zmienia kierunki, Honda ewidentnie sie postarała.

Niestety nie widziałem tej bestii na żywca...służba narodowi, ale słyszałem że kolejka sie ogromna ustawiła i jakieś rozboje itp miały miejsce.

Byłem na Expo, na Blejdzie posadziłem 4 litery i bardzo mi się moto podoba (chociaż początkowo jak zobaczyłem zdjęcia w prasie to jedyne słowo jakie przychodziło mi do głowy to ...bleee...) Ale na żywo wygląda o niebo lepiej i jak koledzy wyżej mówili .. niesamowicie zwarta, dobrze wykończona..stanowi naprawdę zwartą całość ...w przeciwieństwie do nowej ZX10 która wygląda jak posklejana z puzli nie do końca z tego samego pudełka...Jedynie dizajn wydechu mi się nie podoba...wstawić tam krótki tri oval Arrowa albo innej firmy i nic dodać nic ująć.... Już siedząc na nowym Bladym czuje się jego potencjał, zwrotność i jadowitość ... ech gdyby tak móc na torze poczuć jego możliwości... ech pomarzyć tylko....

Edytowane przez cabaniero

Dzisiaj pojechałem do salonu,żeby się przekonać jak ta cbr wygląda w realu. No i muszę przyznać że na pierwszy rzut oka to tak średnio mi się podobała, ale po dłuższym przyjrzeniu się stwierdziłem, że jest ładna. Jest zwarta i jest mniejsza od poprzedniczki. Wygląda na bardzo poręczną. Po prostu na swój urok..

Bogaci są fajni i w miarę uczciwi.

Po wizycie na EXPOi po ogladnieciu nowego Bladego czyje pewien niesmak. Efekt wizualny jest mizerny.Totalnie beznadziejny przód.Wolał bym poprzedniego Bladego '06 '07. TO samo jest jesli chodiz o ZX10 - kiszka maxymalna - przód to jak w 250.

Wg mnie najładniejszy Litr na rok 2oo8 to R1 i 1098.

pzdr

Na stronie MCN zamieszczono pierwszy test wszytskich tysiacow na sezon 2008 (1000RR , R1 , GSXR1000 i ZX10) Zgadnijcie kto wygral?

... jednomyslnie Nowy Fireblade 2008 wygral zarowno w tescie drogowym jak i na torze!!!

W sumie 4 filmy, tor, droga, wypowiedzi testerow i na posumowanie przejazd onboard na fajerze

dalem je na moja strone http://fireblade.pl/sc59_filmy.php

ogolnie miejsca za caly test odpowienio zajeli:

1. Fireblade

2. R1

3. ZX10

4. GSXR 1000

Podniecaja sie za to nowa kawa zx10 podobno na torze jest super szybka :biggrin: