Adam M. Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Jezeli simmer jest widoczny po zdjeciu zebatki to wyciaga sie go wbijajac w scianke czolowa srubokret i wypycha stosujac dzwignie srubokretem na karterze silnika.Potem wklada sie nowy sprawdzajac czy otwor w karterze jest w dobrym stanie ( nie rozbity ), wargi wewnetrzne simmera smarujemy olejem.Simmering wbijamy przez rurke o srednicy odpowiadajacej jego srednicy zewnetrznej, tak zeby nie skrzywic scianki czolowej.Jak otwor na niego jest w zlym stanie to trzeba go wkleic. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 może być DOT 4 do niej zalany ?? nie może, rozpierniczy uszczelnienia .zalej płynem LHM+ , płyn do zawieszeń citroena Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 nie może, rozpierniczy uszczelnienia .zalej płynem LHM+ , płyn do zawieszeń citroenaJakikolwiek olej mineralny do zawieszeń jest ok, ale ważne aby był mineralny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jakikolwiek olej mineralny do zawieszeń jest ok, ale ważne aby był mineralny! obszedłem dziś pół miasta szukajac oleju mineralnego do sprzęgieł i oczywiście nigdzie go nie było ... ale pewien sprzedawca powiedział że zazwyczaj stosuje sie do sprzęgieł DOT 4 lub DOT 3 więc zalałem DOT3 i po godzinie nieudanych prób odpowietrzenia sprzęgła w końcu siłą własnych płuc i kawałkiem wężyka sie udało ... ładnie rozsprzęgla .. :P wymieniłem też zimering i już nic nie leci (5 zł i 5 minut roboty a już sie martwiłem że będzie ciezej ...) tylko jeszcze coś grzechocze pod pokrywą magneta ... jakby niedokręcona śruba .. nie wiem co to może być ... (ale jeszcze sie looknie dokładniej co nawala ..):biggrin: pytanie : -ile powinno sie docierać nowy tłok ?? - i o ile więcej oleju do mieszanki ?? (bo dałem teraz podwójną dawke to jak go odpaliłem dizś w ogrodzie zostawił za sobą OGROMNĄ chumre dymu (aż wstyd tak wyjechać gdzieś na ulice :biggrin::D) :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 tego dota to proponuje w pizdu wylać, chcesz to ci wyśle właściwy płyn , tylko za przesyłke mi zwrócisz Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) obszedłem dziś pół miasta szukajac oleju mineralnego do sprzęgieł i oczywiście nigdzie go nie było ... ale pewien sprzedawca powiedział że zazwyczaj stosuje sie do sprzęgieł DOT 4 lub DOT 3 więc zalałem DOT3 i po godzinie nieudanych prób odpowietrzenia sprzęgła w końcu siłą własnych płuc i kawałkiem wężyka sie udało ... ładnie rozsprzęgla .. ;) wymieniłem też zimering i już nic nie leci (5 zł i 5 minut roboty a już sie martwiłem że będzie ciezej ...) tylko jeszcze coś grzechocze pod pokrywą magneta ... jakby niedokręcona śruba .. nie wiem co to może być ... (ale jeszcze sie looknie dokładniej co nawala ..):crossy: pytanie : -ile powinno sie docierać nowy tłok ?? - i o ile więcej oleju do mieszanki ?? (bo dałem teraz podwójną dawke to jak go odpaliłem dizś w ogrodzie zostawił za sobą OGROMNĄ chumre dymu (aż wstyd tak wyjechać gdzieś na ulice :):D) ;)Nie wiem czy "USE ONLY MINERAL OIL" to jakiś niewyraźny napis ale ciężko go przeoczyć przy grzebaniu przy sprzęgle. Dobrze że Pan-Ze-Sklepu wiedział co tam zalać.Pół biedy jak Ci przyjdzie samą góre robić - reperaturka jedyne 200zł :eek: Ale gorzej jak wysprzęglik na dole pójdzie - 650zł :clap:Przekonałem Cię żeby wylać to co tam zalałeś? :lapad: Aha nie miałeś szukać mineralnego do sprzęgieł tylko do zawieszenia... Do sprzęgła dedykowanego nie znajdziesz w normalnym sklepie. A do zawieszenia się dobrze spisuje - sprawdzone. Oleju do mieszanki lejesz normalnie, ewentualnie troszkę więcej, ale na pewno nie podwójną dawkę.Jeden bak jeździsz spokojnie, drugi go trochę pogoń ale z przerwami, później możesz już odkręcać na maksa. Edytowane 25 Września 2007 przez Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) eh .... czyli widze znów ZONK .... no nic jak sie znajdzie troche czasu to wyleje dota, pochodze po mieście i sie popytam o ten olej ;/ ps. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...;o+hydrauliczne tzn że tylko ktm mają wymysł mineralnego oleju?? Edytowane 25 Września 2007 przez piorek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 eh .... czyli widze znów ZONK .... no nic jak sie znajdzie troche czasu to wyleje dota, pochodze po mieście i sie popytam o ten olej ;/ps. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...;o+hydrauliczne tzn że tylko ktm mają wymysł mineralnego oleju??Magura miała taki wymysł a KTM stosuje ich sprzęgła. Nie pytaj o ten olej, tylko powiedz że żądasz mineralnego oleju do amortyzatorów :biggrin: i w każdym szanującym się sklepie motocyklowym to dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 prościej LHM+ Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) http://roosterbike.com/web_akcesoria/oleje.html z tej strony może być np ten olje do amortyzatorów ?? albo ten(EL RAY V TWIN MINERAL MOTOR OIL) do silnika z mokrym sprzęgłem ?? czemu one takie drogie ?? ;/ Edytowane 26 Września 2007 przez piorek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 http://roosterbike.com/web_akcesoria/oleje.html z tej strony może być np ten olje do amortyzatorów ?? albo ten(EL RAY V TWIN MINERAL MOTOR OIL) do silnika z mokrym sprzęgłem ??czemu one takie drogie ?? ;/ umiesz czytać, przez 3 posty piszę żebyś kupił LHM+ , od tego na 100000% nic nie padnie, a Ty wyskakujesz z olejem do silnika ...... Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piorek9 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 kupiem zielony olej LHM+ do citroenów :banghead::D ..i wszystko już działa jak powinno motor też chodzi ładnie ... WIELKIE DZIĘKI ZA WASZĄ POMOC Z MOIM REMONCIE ... temat do zamknięcia .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 a może skrzynia biegów poszła w diabły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 to dobrze ze zrobiles :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papcio17 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 kolego! nie lej jakis olejów do samochodow;/ o jeszcze gorzej narobisz;/ kup jakis olej przeznaczony do tego motoroku ni emasz książki serwisowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi