stesiu Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 witam,mam mozliwosc kupna oryginalnej Jawy 250 z 58' i tak sie nad tym zastanawiam, mam juz jedna odrestaurowana WSK'e 125 (nie sprzedam) i motocykl ten sluzy mi do krotkich wycieczek w niedziele :icon_eek: ale jakos tak mnie korci jeszcze ta Jawa :wink: a koleś (dziadek) ma do niej nawet oryginalna apteczke, nie wspominajac juz o dwóch kompletach kluczykow :notworthy: i teraz moje pytanie czy waszym zdaniem warto inwestować w tego typu motocykle??czy wg was kiedys w przyszłosci taki motocykl nabierze jakiejs wartosci pienięznej??bo nie ukrywam ze w blizszej lub dalszej przyszlosci chcialbym Jawe sprzedac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jak najbardziej warto Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Pewnie, że tak ! pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Przykładem nabrania wartości jest Junak -w ŚM sprzed 5 lat można znaleźć ofertę sprzedaży nawet za 400 zł. Dziś ceny dochodzą do 10 tys. Nie zastanawiaj się i kupuj. Takie okazje szybko znikają. Jeśli jednak się zastanawiasz to podaj adres właściciela. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amfm Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Z motocyklami jest jak z katamaranami. Zaraz po wyjeździe z salonu tracą 10-20% wartości. Z każdym rokiem ich wartość maleje a i często stan techniczny pozostawia coraz więcej do życzenia. Po osiągnięciu absolutnego minimum i statusu oldtimera oraz odzyskaniu dawnej swietności ceny mocno idą w górę. Jeżeli tylko masz okazję i znasz się na restarowaniu to oczywiście kupuj.Pozdrawiam. Cytuj http://www.dywizjonpoludnie.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Podejrzewam, że jak już kupisz tą Jawę, i zrobisz, to nie będziesz chciał jej sprzedać. To jest ładny, ciekawy i wdzięczny motocykl - i na prawdę fajnie się spisuje (ja osobiście prędzej sprzedałbym WSK niż Jawę - ale to osobista sprawa). Także jeśli masz możliwość to kupuj (szkoda, że nie mieszkasz bliżej Przemyśla, bo sam bym ją wziął ); Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 www.classicmechanics.com jak szpik inglisz. Mozna ściągnąć parę numerów tegoz w pdf-ie. To zobaczysz co ludzie restaurują i za jakie pieniądze chodzi. Ta Jawka to diamencik w porównaniu do tego co ludzie tam restaurują. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Bierz człowieku 5 minut sie nie zastanawiaj. Wzrostu cen nie są jeszcze znaczne ale trend jest stale rosnący. Na wiosne tego roku na allegro staneła taka jawa za 20 000 zl. Chłopak z warszawy pchał. Oczywiście spora przesada i tylko sie uśmiałem ale wzrost jest. Zobacz jak wzrastają ceny na Ize głównie 56. A ponadto oprócz finansów jest conajmniej 1000 innych powodów. Jeżeli pokochać jakiś motór to tylko takiWARTO WARTO WARTO Jezeli jej nie weźmiesz bedziesz sobie w brode pluł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 spodziewałem sie takich odpowiedzi, ale chcialem to uslyszec bo u mnie w domu przwie wszyscy uwarzaja ze takie motocykle nigdy nie beda miały wiekszej wartosci i nie warto w nie pakowac kasy!!tak mialem np z ta WSK'a wszyscy naokoło mi mowili po co ja ją robie, a ja poprostu chcialem miec taki "zabytek" w garazu :biggrin: a teraz cos mi sie wydaje ze bedzie stal kolejny, mam nadzieje tylko ze mnie ojciec nie wyrzuci z garazu z trzecim moto!! wracam do domu na weekend i bede musial go jakos pomału oswajać z moim pomyslem :notworthy: aaa zapomnialem dodac ze Jawa jest na chodzie, raz w miesiacu przez iles tam lat byla odpalana i dziadek robil nią rundke naokoło garażów :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jak jej nie chcesz to dawaj namiar. Chętny się znajdzie (jak coś to biorę kredyt i będzie moja :notworthy:). Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 hmm... u mnie w domu jest podobnie;) wiec zrobiłem dziwny manewr dałem ogłoszenie w anonse ze posiadam taki i taki motocykl z taka i taka data produkcji, odnowiony. cena 2500zł;] ojciec jak odebrał 15 telefon zwątpił;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 , mam nadzieje tylko ze mnie ojciec nie wyrzuci z garazu z trzecim moto!! wracam do domu na weekend i bede musial go jakos pomału oswajać z moim pomyslem Swego czasu umnie w garażu stało 6 motorów + samochód ojca. Gażar nie jest duży ale wszystko weszło na styk. Jakoś nikt mnie nie wywalił z niego :) . A do kupna emki to musziałem oswajać (nie przekonywać) pomału mame. Z ojcem poszło zdecydowanie łatwiej i motor obecnie stoi w garażu.A co do kupna Jawy do jeżeli cena jest adekwatna do staniu a nie przesadzona to warto brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioter_gpz Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 kupuj i sie nie zastanawiaj! :icon_mrgreen: dobry sposob to przyprowadzic motocykl do domu i postawic rodzicow przed faktem dokonanym :icon_mrgreen: Milalem taka sama sytuacje jak ty, teraz podejscie rodzicow zmienilo sie lecz czasem stekaja, balamuca i narzekaja :wink: Z czasem i Twoi zauwaza i zrozumieja co te "złomy" i "piekne starocia" maja w sobie. :icon_mrgreen: Zycze powodzenia :icon_mrgreen: A jak ci sie uda pochwal sie zdjeciami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jak jej nie chcesz to dawaj namiar. Chętny się znajdzie (jak coś to biorę kredyt i będzie moja :biggrin:).jak najbardziej, jak się rozmyslisz daj namiar i kto pierwszy ten lepszy :buttrock: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Bierz i sie nie zastanawiaj, bo ktos inny wezmie... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi