Jane Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 A i ja jeszcze dodam coś o ostrzeganiu. Jadę sobie dzis po południu E7 do Krakowa. Z racji,że druga połowa byla akurat w trasie na moto - jechałam katamaranem :icon_rolleyes: , widzę,że zrobił sie mały koreczek i stoi radiola , wiec pomyslałąm,że sercem i duchem motonitka powinnam ostrzec braci i siosty. Jest motocyklista- wiec mrugam światlami i ostrzegam że - policja. Chłopak byl chyba w lekkim szoku bo dziwnie na mnie patrzył i w bocznym lusterku zauważyłam ,ze jeszcze kilka razy patrzył na ową puszkę i kobietkę która w niej siedziała i mało nie stracił równowagi. Po tym byli następnii następni i w końcu druga połowa nadjeżdzal z przeciwka - pomyślalam , może on mnie zrozumie. I zrozumiał , i podziękował :icon_question: Oby każdy kierowca 4 kółek tak robił. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Priest666 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Do tej pory ostrzegałem przed policją znakiem kojarzonym zwykle w "zastępie" z "zwolnij" .. czyli coś na wzór lekkiego machania (ubijania powietrza? :P ) poniżej wysokości łokcia (mniej więcej).. Ale palec jest git.. Ino żeby ktoś kto zap..la tysiąc pińcet nie pomyślał, że uważam go za kretyna że tak jedzie :) ;) ... Katamaranem zawsze daję znaki światłami... i fajno .. bo ludzie na motorkach zauważają.. i często dziękują... Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CRASH Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Dwa razy miałem ostrzeżenie o misiakach od puszkarzy który jechali w tym samym kierunku , a byli uzbrojeni w CB radyjka , sytuacje były identyczne , dolatuje do puchy lewy kierunek i chcę lecieć a gość też wbija lewy kierunek, ale nie wyprzedza , więc patrze sie przez tylną szybę na typa co on świruje , a kolo prawa ręką pokazuje mi wskazującym palcem młynek, przypuszczalnie był to motocyklista :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Dwa razy miałem ostrzeżenie o misiakach od puszkarzy który jechali w tym samym kierunku , a byli uzbrojeni w CB radyjka , sytuacje były identyczne , dolatuje do puchy lewy kierunek i chcę lecieć a gość też wbija lewy kierunek, ale nie wyprzedza , więc patrze sie przez tylną szybę na typa co on świruje , a kolo prawa ręką pokazuje mi wskazującym palcem młynek, przypuszczalnie był to motocyklista :icon_rolleyes: Bardzo mądrze. Swoją drogą, z faktu że jest coraz więcej motocyklistów wymnika też, że coraz więcej kierowców puszek to także motocykliści :biggrin: A ja jak jadę puszką nie tracę nic z przychylności do motonitów. Tak więc paradoksalnie , powinniśmy mieć coraz lepiej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rof Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) pewnie nie uwierzycie ale 2 tygodnie temu mi i mojemu znajomemu w trasie ustąpił miejsca nieoznakowany radiowóz... tzn widzieliśmy że jadą z kamerą (zielone vento i kamera przy lusterku), więc ciągnęliśmy się za nimi w korku 70 kmh (przepisowe), az tu nagle zjechali prawie na pobocze i kierowca wystawił rękę i machnął żebyśmy jechali. Poczatkowo nie wierzyłem w to co widze, ale pocisnęliśmy i o dziwo nikt nas nie gonił, więc obstawiam motocyklistę :biggrin: Co do fotoradarów, to znajomemu walnął zdjęcie od przodu (sam sie o to prosił bo przygazował na jego widok jak odiota) a 3 km dalej zatrzymała go drogówka :smile: W sumie to jeszcze nigdy nie dostałem mandatu za prędkość a 2x miałem 100% przeczucie że takowy dostane (po przegazówce ze skrzyżowania, a stali zaraz za w krzakach) skończyło się tylko na sprawdzeniu dokumentów, a w jednym przypadku nawet na kreceniu nosem że 650ccm to mało :biggrin: Raz zamiast mnie zatrzymać tylko pogroził palcem, a częściej grożą palcem jak w korku jadę i ich mijam :P Edytowane 25 Września 2007 przez Rof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceBear Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Wydawało mi się że jak ktoś jedzie geplem z naprzeciwka i nie może machnąć ręka na powitanie (prędkość albo sprzęgło) to mruga ale raz, a gdy gdzieś stoją to mruga sie kilkakrotie (to samo gdy ktoś nie ma włączonych świateł).Ale zdarzyło mi się kilka razy pokazać właśnie "wirujący" palec :)Ciekawe ostrzeżenie widziałem w USA, motocykliści klepią się ręką po kasku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teczixx Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Ciekawe z tym kaskiem. W sumie o wiele lepiej widac niz palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Ciekawe ostrzeżenie widziałem w USA, motocykliści klepią się ręką po kasku :lalag:Podoba mi się to :buttrock: Jeśli będę mial dość czasu (i malą prędkość) zastosuję - chyba jest bardziej czytelne niż "mlynek". A przy większej pr. - standardowo "migi" światlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 Ja ostrzegam innych tzw. młynkiem ;) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Do tej pory ostrzegałem przed policją znakiem kojarzonym zwykle w "zastępie" z "zwolnij" .. czyli coś na wzór lekkiego machania (ubijania powietrza? :D ) poniżej wysokości łokcia (mniej więcej).. Ale palec jest git.. Ino żeby ktoś kto zap..la tysiąc pińcet nie pomyślał, że uważam go za kretyna że tak jedzie :icon_rolleyes: :icon_mrgreen: ... Katamaranem zawsze daję znaki światłami... i fajno .. bo ludzie na motorkach zauważają.. i często dziękują... Pozdro...Robię tak samo. Lewą ręką poniżej kierownicy, z dłonią ułożoną w poziomie wykonuję dwa ruchy pionowe. Tak jak napisałeś "ubijam powietrze". Dla mnie jest to jednoznaczene z "zwolnij"- przeszkoda na drodze, wypadek, Policja itp. Widziałem to parę razy w Austrii i tak mi się przyjęło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 moto sie nie tyczy bo zawsze mozesz odmowic wskazania kierowcy i grozi ci mandat kilka stow ale bez pkt karnych wiec luzik da sie przezyc...Napisz cos wiecej na ten temat. Ja slyszalem, ze robia Ci sprawe w sadzie grodzkim i MASZ WIEDZIEC kto prowadzil twoj motocykl/samochod. A co jak na prawde nie wiesz? Rzeczywiscie daja mandat bez punktow? I za co? Za niepodanie danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Tak kierują do sądu tyle że z tego co wiem to sąd może nałożyć grzywnę w wysokości 200zł i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolargol Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Napisz cos wiecej na ten temat. Ja slyszalem, ze robia Ci sprawe w sadzie grodzkim i MASZ WIEDZIEC kto prowadzil twoj motocykl/samochod. A co jak na prawde nie wiesz? Rzeczywiscie daja mandat bez punktow? I za co? Za niepodanie danych? Ale mozesz odmowic skladania zeznan (zwlaszcza jesliby mialy obciazac Ciebie lub rodzine). Albo szukasz w rodzinie kogos kto ma prawo jazdy ale praktycznie nie korzysta z niego i on jest biorca punktow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Ja zawsze "kręcę młynek palcem". Często spotykam się z takim właśnie znakiem od innych motocyklistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 czyli jak narazie:1 miejsce - mlynek palcem2 miejsce - ubijanie powietrza3 miejsce - mruganie swiatlami4 miejsce - klepanie sie w kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi