markom13 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witka wszystkim.Zacznę od tego ,że "szukajka" mi nie pomogła :clap: Powiedzcie co może być ,że ciężko złapać luz i biegi zaczeły wchodzić z dużym zgrzytem.Na oko to sprzęgło ciągnie.Dziwne ,bo to sie stało tak nagle.Skrzynia chodziła idealnie do wczoraj :clap: Kumpel chce to szybko robić ,ale ja nie wiem od czego zacząć.Linka wyregulowana ,tak więc to odpada.Czy może poszły tarczki ,sprężnyki .... czego szukac .Bede wdzieczny za pomoc. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak sprzęgło wyregulowałeś znaczy się linkę, i dalej musisz po biegach skakać, to sprawdz olej i jak jest to łap za klucze i rozkręcaj:( Bo na 70 % to sprzęgło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Linka wyregulowana gdzie ?Najpierw sprawdzasz poziom oleju i kiedy byla ostatnia zmiana. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Poziom jest ok ,olej ma 2 kkm. Linka wyregulowana ,gdzie ? ..... U mnie w garażu :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Poziom jest ok ,olej ma 2 kkm. Linka wyregulowana ,gdzie ? ..... U mnie w garażu :)))A sposób regulacji tej linki podał kolega mechanik z POMu?Jeżeli ciągnie to trzeba rozebrać kosz sprzęgłowy i sprawdzić co się stało. Może na koszu powierzchnie współpracy z tarczami już są podcięte i żadna regulacja wtedy nie pomoże.Przy zużytych tarczach sprzęgło będzie ślizgało a Ty piszesz że ciągnie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czemu tak zaraz niekulturalnie ? :) Kolega z POMu nie musiał,coś tam wiem jeszcze. "Jeżeli ciągnie to trzeba rozebrać kosz sprzęgłowy i sprawdzić co się stało. Może na koszu powierzchnie współpracy z tarczami już są podcięte i żadna regulacja wtedy nie pomoże.Przy zużytych tarczach sprzęgło będzie ślizgało a Ty piszesz że ciągnie." O i to jest odpowiedz.Dzieki.Rozbiore i sie dowiemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czemu tak zaraz niekulturalnie ? :biggrin: Kolega z POMu nie musiał,coś tam wiem jeszcze. "Jeżeli ciągnie to trzeba rozebrać kosz sprzęgłowy i sprawdzić co się stało. Może na koszu powierzchnie współpracy z tarczami już są podcięte i żadna regulacja wtedy nie pomoże.Przy zużytych tarczach sprzęgło będzie ślizgało a Ty piszesz że ciągnie." O i to jest odpowiedz.Dzieki.Rozbiore i sie dowiemy .A dlatego że jak dobrze jeździło a teraz ciągnie to cosik padło i żadna regulacja nie pomoże, poprostu takie są podstawowe zasady mechaniki.Zawsze złości mnie stwierdzenie że kolega powiedział........................... Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Piotrze ,a czy ja gdzieś powiedziałem "kolega powiedział" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zapytalem nie w jakim pomieszczeniu regulowales linke, tylko ktorej regulacji uzyles. Bo jezeli przy klamce to zadna regulacja sprzegla.Jezeli sprzeglo dokladnie nie rozlacza to moze miec pokrzywione tarcze, czy podciety kosz sprzeglowy - ale skrzynie Hondy nie lubia rowniez zuzytego oleju na ktory reaguja w ten sposob ze zmiany robia sie trudne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witka wszystkim.Zacznę od tego ,że "szukajka" mi nie pomogła :buttrock: Powiedzcie co może być ,że ciężko złapać luz i biegi zaczeły wchodzić z dużym zgrzytem.Na oko to sprzęgło ciągnie.Dziwne ,bo to sie stało tak nagle.Skrzynia chodziła idealnie do wczoraj :notworthy: Kumpel chce to szybko robić ,ale ja nie wiem od czego zacząć.Linka wyregulowana ,tak więc to odpada.Czy może poszły tarczki ,sprężnyki .... czego szukac .Bede wdzieczny za pomoc. :P Jeszcze jest jedna ewentualność. Nie wiem gdzie to dokładnei jest w cb 500, ale na ogół pod koszem sprzęgła sa takie wodziki i kółka (nie wiem jak to fachowo nazwać) które wybierają luz. Ja niedawno miałem cos podobnego - kółko kóre ma wpadać w zagłębienie do luzu w jakis sposób posżło bokiem i luz, zwłaszcza z 2 w dół, bardzo ciężko wchodził. Poprawiłem i jest git. jeżeli to ci się stało "nagle" to nie olej ani tarcze - to wtedy postępuje raczej stopniowo. Sprawdź elementy które wybierają biegi. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ;) Im więcej odpowiedzi tym cięższe wydaje się z góry proste zagadnienie ehhhehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Adamie,regulowałem przy skrzyni ,regulacją na lince.Musiałem leciutko popuścić ,bo był za mały luz.Olej jest nowy tak wiec odpada.To sie stało z dnia na dzień.Rano kumpel wyjechał w trase ,biegi jak w masełko,a jak wrócił zgasił to sie stało. W weekend rozbieramy.;) Dzieki wszystkim za konstruktywne odpowiedzi .Człowiek się całe życie uczy... ...a i tak głupi umiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 No to bardzo prawdopodobna staje sie sugestia Bubera. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Piotrze ,a czy ja gdzieś powiedziałem "kolega powiedział" ?Przepraszam bardzo Nie powiedziałeś. Teraz przeczytałem jeszcze raz Ten temat i nie rozumiem po kiego H**abierzesz się za naprawę jak nie masz o tym zielonego pojęcia na dodatek motocykl kolegi. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) No to pojechałeś Piotrze.... A miałem Cie za fajnego cżłowieka. A więc po tego ch..uja sie biore,że nie ma w pobliżu takiego guru jak Ty . Jeśli chodzi o problem z tematem to już jest naprawione.Też udało mi sie samemu naprawić .Jakim cudem - nie wiem,nie mam zielonego pojecia o mechanice. p.s. 1.Buber dzieki za radę :) 2.Było wiecej napisane ,ale nie bede dyskutował z mądrzejszymi. Temat uważam za zamkniety.Problem rozwiązany. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez markom13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi