Jump to content

A teraz ja mam problem

Recommended Posts

Witam.. Co to może być, że jak przepycham motocykl to słysze jakies zgrzyty w okolicy przedniej zębatki?? To występuje tylko jak jade do przodu... Napewno nie jest to zębatka bo sprawdzałem.. Myśle, że może to być łożysko wałka przy zębatce ale czemu to zgrzyta tylko jak popycham do przodu.. Podczas jazdy silnik zagłusza ten dźwiek.. Mam nadzieje, że nie czeka mnie rozbiórka silnika. Dodam, że ma 20 tys przebiegu..

zobacz łańcych. może trzeba zmieńić bo się już wyciągną. u mnie w MZ jak jade to też coś gdzechocze i to właśnie łańcy\uch :banghead:

Pozdrawiam

Wszystko co można sprawdzić bez wiekszego rozbierania juz sprawdziłem i to nic widocznego.. zębatka też się pewnie trzyma

Wszystko co można sprawdzić bez wiekszego rozbierania juz sprawdziłem i to nic widocznego.. zębatka też się pewnie trzyma

W jakim stanie masz lancuch i zebatke? Jesli masz juz zuzyta zebatke i np. wyciagniety lancuch moze Ci minimalnie lapac na zebach, lub zle sie zazebiac. moze czas wymiienic zestaw napedowy

A sprawdzałeś stan ślizgu łańcucha?

może jest przetarty i łańcuch ociera o wahacz... chociaż to wątpliwe przy tak mąłym przebiegu :/ to jednak logiczne bo jak pchasz moto do przodu to łańcuch na górze wachacza luzuje się.. to by mu dało możliwość ocierania...

To na 100% nie wina łańcucha, ani zebatki czy tez slizgu .. to sie wydobywa ze silnika.. Nic nie szarpie, wszystko działą normalnie .. jakby nie ten dźwiek

Edited by Stifler

To na 100% nie wina łańcucha, ani zebatki czy tez slizgu .. to sie wydobywa ze silnika.. Nic nie szarpie, wszystko działą normalnie .. jakby nie ten dźwiek

No to rozepnij lancuch i pokrec sama zebatka aby cos wiecej wiedziec.

No to rozepnij lancuch i pokrec sama zebatka aby cos wiecej wiedziec.

A jak mam rozpiąć łańcuch?? Teraz sobie pojeździłem i podczas jazdy to calkowicie nie przeszkadza .. To coś w silniku napewno ale co??

A jak mam rozpiąć łańcuch?? Teraz sobie pojeździłem i podczas jazdy to calkowicie nie przeszkadza .. To coś w silniku napewno ale co??

No to jak nie masz możliwości rozpięcia to go poluzuj i zdejmij z zębatki.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

No to jak nie masz możliwości rozpięcia to go poluzuj i zdejmij z zębatki.

Ale to mi nic nie da .. ja slysze ze to ze silnika.. co mi po tym ze sobie poruszam zębatką

generalnie sprawdzisz czy to łozysko czy nie łozysko;] Moze porostu masz łańcuch nie nasmarowany:P

Mówiłem .. na 100% nie łańcuch... nasmarowany, uciągnięty,, prawie nowy,, sprawdzialem przy zdjętym dekielku przy zebatce i dzwiek idzie z tamtąd..

nie denerwuj sie ,że nastepna osoba wskazuje na łańcuch :) . Ja w swoim hornecie mam nierówno wyciągnięty łańcuch i mam identyczne objawy, dzwięk przy toczeniu dochodzi z zębatki a w czasie jazdy silnik skutecznie to zagłusza.