Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Witam.. Co to może być, że jak przepycham motocykl to słysze jakies zgrzyty w okolicy przedniej zębatki?? To występuje tylko jak jade do przodu... Napewno nie jest to zębatka bo sprawdzałem.. Myśle, że może to być łożysko wałka przy zębatce ale czemu to zgrzyta tylko jak popycham do przodu.. Podczas jazdy silnik zagłusza ten dźwiek.. Mam nadzieje, że nie czeka mnie rozbiórka silnika. Dodam, że ma 20 tys przebiegu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 zobacz łańcych. może trzeba zmieńić bo się już wyciągną. u mnie w MZ jak jade to też coś gdzechocze i to właśnie łańcy\uch :banghead: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 zobacz łańcych. może trzeba zmieńić bo się już wyciągną. u mnie w MZ jak jade to też coś gdzechocze i to właśnie łańcy\uch :banghead: Pozdrawiam Wszystko co można sprawdzić bez wiekszego rozbierania juz sprawdziłem i to nic widocznego.. zębatka też się pewnie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wszystko co można sprawdzić bez wiekszego rozbierania juz sprawdziłem i to nic widocznego.. zębatka też się pewnie trzymaW jakim stanie masz lancuch i zebatke? Jesli masz juz zuzyta zebatke i np. wyciagniety lancuch moze Ci minimalnie lapac na zebach, lub zle sie zazebiac. moze czas wymiienic zestaw napedowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A sprawdzałeś stan ślizgu łańcucha?może jest przetarty i łańcuch ociera o wahacz... chociaż to wątpliwe przy tak mąłym przebiegu :/ to jednak logiczne bo jak pchasz moto do przodu to łańcuch na górze wachacza luzuje się.. to by mu dało możliwość ocierania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) To na 100% nie wina łańcucha, ani zebatki czy tez slizgu .. to sie wydobywa ze silnika.. Nic nie szarpie, wszystko działą normalnie .. jakby nie ten dźwiek Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Stifler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 To na 100% nie wina łańcucha, ani zebatki czy tez slizgu .. to sie wydobywa ze silnika.. Nic nie szarpie, wszystko działą normalnie .. jakby nie ten dźwiekNo to rozepnij lancuch i pokrec sama zebatka aby cos wiecej wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No to rozepnij lancuch i pokrec sama zebatka aby cos wiecej wiedziec. A jak mam rozpiąć łańcuch?? Teraz sobie pojeździłem i podczas jazdy to calkowicie nie przeszkadza .. To coś w silniku napewno ale co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A jak mam rozpiąć łańcuch?? Teraz sobie pojeździłem i podczas jazdy to calkowicie nie przeszkadza .. To coś w silniku napewno ale co??No to jak nie masz możliwości rozpięcia to go poluzuj i zdejmij z zębatki. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No to jak nie masz możliwości rozpięcia to go poluzuj i zdejmij z zębatki. Ale to mi nic nie da .. ja slysze ze to ze silnika.. co mi po tym ze sobie poruszam zębatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 generalnie sprawdzisz czy to łozysko czy nie łozysko;] Moze porostu masz łańcuch nie nasmarowany:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 generalnie sprawdzisz czy to łozysko czy nie łozysko;] Moze porostu masz łańcuch nie nasmarowany:P Mówiłem .. na 100% nie łańcuch... nasmarowany, uciągnięty,, prawie nowy,, sprawdzialem przy zdjętym dekielku przy zebatce i dzwiek idzie z tamtąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolenweider Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 nie denerwuj sie ,że nastepna osoba wskazuje na łańcuch :) . Ja w swoim hornecie mam nierówno wyciągnięty łańcuch i mam identyczne objawy, dzwięk przy toczeniu dochodzi z zębatki a w czasie jazdy silnik skutecznie to zagłusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 bo zebatka mała bezposrednio pracuje z łańcuchem i to z duza czestotliwoscia;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ja miałem to samo na starym łańcuchu. Pomogła wymiana zębatki zdawczej na nowa.W starej wypracowany był wieloklin i latała po wałku zdawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi