Jump to content

jazda po wodzie i blocie

Recommended Posts

jak posmigam troche bo jakims blocie czy wiekszych kaluzach zaczyna mi cos sie dziac z hamulcem, strasznie slabo hamuje, ostatnio tak mialem, to po kilku dniach cos sie odetkalo i bylo ok, a wczoraj znowu pojezdzilem po blocie troche, i znowu mi slabo hamulec dziala, czego to moze byc wina?cos sie zapycha chyba, tylko co i jak to zabezpieczyc?

(napewno niejest to ublocona tarcza)

Edited by Jimmy

Możesz mieć kiepskiej jakości klocki. Kiedyś w listopadzie, na torze w Sochaczewie, gdzie błoto było albo do kostek, albo do kolan, czarne EBC zjechałem w ten jeden wyjazd. Siła hamowania także była kiepska.

Pomijam fakt, że LC4, nie tylko moje, zresztą, kocha wykańczać tylne klocki.

ma twarde kupić? twarde ja bym poleicł raczej na ulice, bo żeby hamowąły dobrze musza si e rozgrzać a w błocie i wogdzie jest to niezbyt możłiwe,ja bym kupił średni twarde, żeby sie czyściły dość łatwo i hamołwały we większosci warunków...

ma twarde kupić? twarde ja bym poleicł raczej na ulice, bo żeby hamowąły dobrze musza si e rozgrzać a w błocie i wogdzie jest to niezbyt możłiwe,ja bym kupił średni twarde, żeby sie czyściły dość łatwo i hamołwały we większosci warunków...

to załóż średnie/ miękkie i pojeździj po błocie .

Na zawodach CC takie klocki zajedziesz do gołej blachy

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860

ja ogolnie mam slaby hamulec tarcczowy.. a jak jade po blocie to roznicy nieczuje:P jakie klocki najlepiej kupic do jazdy takiej pol na pol. moj kolega na dt moze stopy zrobic a ja ledwo hamuje... ;/ doradzcie Panowie :D

Guest marcpol

ja ogolnie mam slaby hamulec tarcczowy.. a jak jade po blocie to roznicy nieczuje:P jakie klocki najlepiej kupic do jazdy takiej pol na pol. moj kolega na dt moze stopy zrobic a ja ledwo hamuje... ;/ doradzcie Panowie :D

Może najpierw odpowietrz układ?