Adam M. Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Wbrew pozorom wkretak udarowy jest jednym z najlepszych i najmniej inwazyjnych sposobow, ale trzeba go miec.Poza tym jak jest naprawde zapieczona to urwie leb, tak jak zreszta inne sposoby.Wyjalbym kolo i pogadal ze spawaczem czy nie da rady dospawac do tej sruby przedluzenia metoda nie wytwarzajaca duzej ilosci ciepla - np elektrycznie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noon Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Proponuję użyć wiertarki z wiertłem do metalu. I wyłącz udar :DTrochę to potrwa, ale efekt ok. Musisz tylko dobrać odpowiednie wiertło, żeby nie zjechać gwintu w otworze. Potem wystarczy wkręcić nową sróbę w otwór i opiłki z gwintu wyjdą. Przetestowane. Działa. PS. Pomysł z dospawaniem innej główki też jest w miare :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Ja takiego delikwentqa w ramie załatwiłem wyrobieniem od nowa wycięcia na śrubokręt młotkiem i ostrym śrubokrętem, przyłożyłem śrubokręt, przycisnołem ręką a drugą kręciłem i wyszło dziadustwo, troche się powykręcało bo po drodze młotkiem poprawiałem ale w końcu wyszła. Z góry uprzedzam ze bez rękawic będą łapy bolały konkretnie :notworthy: Ale jeśli możesz zrobić nacięcie na płaski śrubokręt to tak zrób, jesty o wiele łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczakuti Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Jak ja nie umie wykrecic jakiejs sruby , to zawsze wiertarka i ja rozwiertuje :) ale i tak najleprzym nazedziem jest niezastapiony mlotek, nim wszystko naprawie :D :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris_big Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Loctite 8040 - olej do luzowania zapieczonych połączeń, schładzający połączenie do - 43 *C http://www.loctite-kleje.pl/index.jsp?url=...tm&ramka=glowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczakuti Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 A na jakiej zasadzie dziala ten preparat, bo podejrzewam ze wewnatrz pojemnika nie ma -43*C bo nie szlo by sie dotknac tego pojemnika, wiec jak to dziala :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 pewnie jakiś gaz sie rozręza Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 A na jakiej zasadzie dziala ten preparat, bo podejrzewam ze wewnatrz pojemnika nie ma -43*C bo nie szlo by sie dotknac tego pojemnika, wiec jak to dziala :icon_razz: Zawartość pojemnika wydostaje się tak szybko że zmiejsza swoją temperature, coś jak puszka do nepłniania zapalniczek albo butla z gazem rozweselającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ul1111 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Tak jak koledzy proponowali wkrętak udarowy,sprawdzona metoda ,w tych modelach czyli cb400,cm400,cb450,cm450 normalną sprawą jest ze sruba o ktorej piszesz zapieka sie poniewaz jest najbardziej narazona na wode.Dopóki nieposiadałem udarowego musialem ją przewiercic a teraz wystarczy trzy razy przywalic i puszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 A na jakiej zasadzie dziala ten preparat, bo podejrzewam ze wewnatrz pojemnika nie ma -43*C bo nie szlo by sie dotknac tego pojemnika, wiec jak to dziala :) Nawet zwykły dezodorant robi się zimny podczas rozprężania, nazywa się to chyba przemiana adiabatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczakuti Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Zawartość pojemnika wydostaje się tak szybko że zmiejsza swoją temperature, coś jak puszka do nepłniania zapalniczek albo butla z gazem rozweselającym. Dzieki za info, ale ja myslalem im szebciej sie cos wydostaje to sie bardziej ogrzewa, przeciej jek by na to nie paczec to podczas wydostawania cie preparatu z pojemnika wystepuje tarcie, a tarcie zwiazane jest z ogrzewaniem, ale moze sie myle bo nie jestem ekspertem w tej dziedzinie :) pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) Dzieki za info, ale ja myslalem im szebciej sie cos wydostaje to sie bardziej ogrzewa, przeciej jek by na to nie paczec to podczas wydostawania cie preparatu z pojemnika wystepuje tarcie, a tarcie zwiazane jest z ogrzewaniem, ale moze sie myle bo nie jestem ekspertem w tej dziedzinie :) pozdrawiam Paweł Posiadasz w domu jakikolwiek spray, dezodorant itd? dotknij opakowania, popryskaj, a następnie znów sprawdź temperaturę. Tak samo działa lodówka. Chyba nie uważałeś na lekcjach fizyki. Znalazłem w google http://pl.wikipedia.org/wiki/Przemiana_adiabatyczna Edytowane 29 Lipca 2007 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczakuti Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 A no fakt :) zwracam honor, a na fizie nigdy nie uwazalem bo nie mam do tego glowy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek251 Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 sruba jest sruba blokujaca linke predkosciomierza w przednim kole. wiec przypalanie nie bardzo bo to jest element lakierowany a po drugie nie wiem co jest w tym slimaku ktory przenosi obrot z kola na linke. stara linke wyjalem i chcialem zalozyc nowa.Sruba jest normalna z otworem krzyzakowym. wiec mozna ja podejsc tylko srubokretem. hehe mialem ten sam problem w swojej cb400 jakis czas temu a poradzilem sobie przy pomocy solidnego srubokreta z metalowym lbem i duzego mlotka :) powodzenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Jest jeszcze takie proste narzedzie jk wykretak. Taki chocby gwintownik z lewym geintem i do stozka. nawiercasz sotwor w srobie, wkrecasz wykretak az sruba wyjdzie. Proste i wielokrotnie sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi