01kriters Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Pewnie jeszcze będą powtórki na eurosporcie. w Skrócie Hopkins był na szybkim kółku, czas sesji kwalifikacyjnej dobiegal końca, przed korkociągiem poruszał się dziwnym torem Checka, Hopkins starał się go wyminąć w taki sposób aby nie zepsuć sobie czasu, niestety tor jazdy checki był nieprzewidywalny i Hopkins musiał odpuścić - wkurzył się niemiłosiernie, jeszcze na koniec podjechał do Checki, zbliżył się dosłownie na kilka centymetrów, wymierzył kopniaczka w motocykl Checki (ale nie trafił), pomachał jeszcze trochę łapkami i pojechał - a jechał naprawde bardzo szybko i z pewnością zakawalifikowałby się dużo wyżej. Podobnie było z Marco Melandrim jadącym na szybkim okrązeniu - tylko że tym razem na drodze na jedym z szybszych zakrętów stanął mu Curtis Robert. Marko uderzył w niego łokciem, motocykl wyrzuciło na zewnętrzną część zakrętu, a Marko ratując się przed bliskim spotkaniem z badą zeszkoczył z motocykla. Sytuacja ta miałą miejsce w 20 min qual... Marco zjechał z toru karetką, na szczęście po badanich stwierdzono że nie poważnego nic mu się nie stało ( a wyglądało to nieciekawie, ponieważ żwir na który upadł Marko był bardzo twardy "zbity", więc odbijał się od niego jak piłeczka. Dzisiaj Eurposport 22:45!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :P :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgodnie z oczekiwaniami Stoner (Ducati)-1, :D , ale wielkie brawa dla Melandriego, za postawe- prawdziwa bojowa postawa- kulejacy, obolaly ale walczacy:-))).Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Szkoda, że dwaj najlepsi amerykańce wykasowali się już na początku. Wyścig wiele na tym stracił, bo gdyby Hopper i Hayden rozwinęli skrzydła na znanym sobie torze byłoby znacznie ciekawiej i myśle, że pierwsza trójka, a na pewno piątka wyglądałaby zupełnie inaczej. Za to mój faworyt - Vermuelen nie dał ciała. Kolejne pudło dla Suzuki. Grosz do grosza i w przyszłym sezonie będzie mistrzostwo świata :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Szkoda, że dwaj najlepsi amerykańce wykasowali się już na początku. Wyścig wiele na tym stracił, bo gdyby Hopper i Hayden rozwinęli skrzydła na znanym sobie torze byłoby znacznie ciekawiej i myśle, że pierwsza trójka, a na pewno piątka wyglądałaby zupełnie inaczej. Zgadzam się w zupełności.Ale rozczarował mnie Hayden na całej linii. Hopper mimo 3 okrążeń straty dojechał do mety, Hayden zwyczajnie się poddał. Chyba że była to taka awaria motocykla, że nic nie dało się zrobić, to wycofuję to co napisałam. Ale mam wrażenie , że zabrakło mu po prostu woli walki... Szkoda, szkoda bo liczyłam na pudło. Zwłaszcza na tym torze. Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 No tak a zeby w Superbikach Baylisa nie podcieli w 1 wyscigu, a nie przerwali 2 wyscigu toby tez inny wynik mogl byc :bigrazz: .Mozna sobie tak gdybac...Ducati Forever:-)))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgodnie z oczekiwaniami Stoner (Ducati)-1, :biggrin: , ale wielkie brawa dla Melandriego, za postawe- prawdziwa bojowa postawa- kulejacy, obolaly ale walczacy:-))).Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Farciarzowi Stonerowi znowu się poszczęściło. Widać że zaczyna na chłodno kalkulować swoją sytuację (podobnie jak Hayden w 2006r) i zaczyna ciułać punkty. A Rossi jak zwykle jest najlepszy tylko że inżynierowie źle dobrali mieszankę opon. ;) I gdzie tu sprawiedliwość???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Byłem w Jarocinie, więc nie oglądałem :biggrin:Extra, że Stoner wygrał, ale kiedy kuuuźwa jest powtórka :icon_evil: ?To mój ulubiony tor ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 No szczegolnie na chlodno nie dal sznas na Lagunie- bardzo wymagajacym i wg. specjalistow trudnym torze:-))) :biggrin: Duc only... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gusto Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ah ten Stoner, az nudno sie robi. Przeciez on normalnie nie jezdzi, tylko farci :biggrin: ;) Na farcie tylko non stop :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 A Tłinki łinki zawsze ma pecha- pierwszym był Stonerek:-))).Proponuje zamknac sprawe- wyscig sie odbyl wiadomo kto co,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta69 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 To teraz czekamy na Brno :icon_rolleyes: Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Dobra - ja już obstawiam - wygra Stoner to wiadomo ale możemy zacząć obstawiac drugie i trzecie miejsce :). Heyden sie wypowiadał o formie Stonera i powiedział tylko "niewiarygonne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden2 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Przeciez wiadomo kto wygra :-) (przynajmniej mam nadzieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgadzam się w zupełności.Ale rozczarował mnie Hayden na całej linii. Hopper mimo 3 okrążeń straty dojechał do mety, Hayden zwyczajnie się poddał. Chyba że była to taka awaria motocykla, że nic nie dało się zrobić, to wycofuję to co napisałam. Ale mam wrażenie , że zabrakło mu po prostu woli walki... Szkoda, szkoda bo liczyłam na pudło. Zwłaszcza na tym torze. Uszkodzone zostało pokrętło regulujące hamulec. Po kilku kółkach dźwignia hamulca dotykała manetki i maszyna ledwie hamowała. Nie dało się nic zrobić, ponieważ pokrętło po lewej stronie zostało rozwalone po uderzeniu w maszynę Hopkinsa. Gdy Stoner zdublował Haydena, ten postanowił zjechać do garażu, żeby nie przeszkadzać innym zawodnikom (Laguna jest strasznie kręta i jak pokazał przykład Kurtis Roberts/Marco Melandri oraz Hopkins/Checa i kilka akcji w AMA Superbike i Supersport w ten weekend, to "zonka" nietrudno). Woli walki na własnym torze, przed rodzinom, przyjaciółmi i tysiącami fanów na pewno Johnowi i Nicky'emu nie brakowało, ale w takiej sytuacji nic nie dało się zrobić. Hopper miał rozwalony prawy podnóżek, kilka dziur w owiewkach i parę mniejszych uszkodzeń, ale po wymianie setu na pit-lane wrócił na tor, choć i tak nie mógł już nic zrobić. Jego tempo pokazuje jednak, że spokojnie mógłby walczyć o podium - tym bardziej, że Micheliny miały spore problemy. Hayden mógłby zjechać go garażu, ale wymiana całego mechanizmu zajęłaby sporo czasu i na tor wróciłbym zapewne ze startą kilku okrążeń, a to byłoby już bez sensu. Myślę, że mógłby potasować się w niedzielę z Rossim ale niestety kolizja na drugim zakręcie (to zakręt imienia Andrettiego to tak naprawdę "Turn 2" - pierwszy jest ten szybki łuk tuż po starcie :) ) okradła nas z o wiele ciekawszego wyścigu niż ostatecznie zobaczyliśmy - szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi