Skocz do zawartości

obroty max. w TDR 125

C_L_K
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nowytzrdt ja nie wiem czy ty jesteś jakiś głupi czy coś, moja tdr na orginalnych zembatkach i skatowanym tłoku leciała 150km/h, więc z dobrym tłokiem spokojnie 160.I nie gadaj że to jest nie możliwe bo śmiać mi się chce z ciebie ...

Super stunter piter napisał:
nowytzrdt ja nie wiem czy ty jesteś jakiś głupi czy coś, moja tdr na orginalnych zembatkach i skatowanym tłoku leciała 150km/h, więc z dobrym tłokiem spokojnie 160.I nie gadaj że to jest nie możliwe bo śmiać mi się chce z ciebie ...

Lol... To widze ze mozna spoko wbic zebatki na predkosc i super extra nowy tlok i poleci ponad 200 :icon_twisted: hahaha Wez sie nie osmieszaj. Jeszcze ten text ze 150 na skatowanym tloku... Niezle przeklamania miales w liczniku... POZDRO

Pozdrawiam.

Witam!

Mam pewien problem z moja tdrka... mianowicie mam ja w pelni odblokowana dyfuzor i koncowka.Bylem u mechanika zeby mi sprawdzil czy nie jest bloknieta na CDI, oblukal i powiedzial ze jest tylko kosteczka z modulem oryginalnym yamaha i nie ma zadnej innej CDI , a zeby byla blokowana fabrycznie to tez niemozliwe bo jak by byla to chyba bym nie mogl na kazdym biegu przekroczyc 6-7k obrotow co u mnie nie ma z tym problemu, jedynym jest max predkosc jaka moge osiagnac.... dochodze do 90km/h i ni kilometra wiecej....

Nie wiem naprawde co moze byc tego przyczyna... Wiem ze gaznik moze miec duzo do powiedzienia bo przerywa mi czasami na niektorych biegach... i tak samo zebatki bo mam z tylu 57 zebow... ale czy to moze miec az taki wplyw na predkosc??

pzdr.

Kurr ludzie TDR 150km/h jeszcze na skatowanym tłoku to na dobrym tłoku chyba z 200 pojdzie????Odpisz czy tak bo jak 200km/h to chyba nie kupuje 250cm3 tylko kupie TDR i spokojnie będe brał 250cm3!HAHA śmieszni zdeczka jesteście:d A TDR to szosowo-turystyczny??ścigacz czy enduro???bo to jakoś nie wygląda na nic ;) To chyba klasa SUW :biggrin:

Nie żebym sie czepiał ale 150 to miałeś chyba jak cie ze samolotu zrzucili:]:]

nowytzrdt napisał:

A TDR to szosowo-turystyczny??ścigacz czy enduro???bo to jakoś nie wygląda na nic :P To chyba klasa SUW :biggrin:

Ja mówie: turystyczne enduro ;)

Nikogo nie oszukasz, nie jechales 150 na skatowanym tłoku i watpie zebys pojechał tyle na super nowym tłoku. :(

Edytowane przez MACIAS1989

Moja DT jak jeszcze zyla to miala tylko 5 biegow, 6 nie wchodzila nie wiadomo czemu, ale tlum ludzi moze potwierdzic ze na tej 5 jechala bez problemu 120 LICZNIKOWE podkreslam ... a przeciez tdr ma ten sam silnik i jest ciezsze wiec bajki o 150 kmh i zajechanym tloku to mozesz opowiadac swoim kolegom z osiedla ktorzy jezdza na komarachi bierzesz ich na 2 pierwszych biegach... max co sie na tym silniku poleci odblokowanym i w stanie dziewica to 135

poszperalem troche w niemieckiej instrukcji i znalazlem cos takiego:

Nur deutsche modellle mit drehzahlbegrenzer:

Der drehzahlbegrenzer, mit dem sieses motorrad ausgerustet ist, verhindert, dass die fahrgeschwindigkeit 80km/h uberschreitet.

co po przetlumaczeniu wyglada mniej wiecej tak:

Der drehzahlbegrenzer, mit dem sieses motorrad ausgerustet ist - ten uchwytowy licznik przy motorze jest wyposazony w takie cos co powstrzymuje(=verhindert sein=byc powstrzymywanym) żebys nie przekraczal 80km/h.

nie wiem tylko jak interpretowac drehzahlbegrenzer.... moze jest to modul ktory jest fabrycznie zablokowany skoro nie ma podpietej kostki CDI....?

nowytzrdt napisał:

Kurr ludzie TDR 150km/h jeszcze na skatowanym tłoku to na dobrym tłoku chyba z 200 pojdzie????Odpisz czy tak bo jak 200km/h to chyba nie kupuje 250cm3 tylko kupie TDR i spokojnie będe brał 250cm3!HAHA śmieszni zdeczka jesteście:d A TDR to szosowo-turystyczny??ścigacz czy enduro???bo to jakoś nie wygląda na nic :D To chyba klasa SUW :)

Jak nie wiesz jakiej klasy jest TDR to znaczy ze jesteś PAJAC. A na co wygląda RX 125?? Mi wygląda na włoski SZROT który się zesra w terenie!!

jak któryś jest taki k*rwa mądry to zapraszam żeby się ścignąć bo odkupił ją odemnie mój kolega PUCEK123123, i powiem wam pajace że z nią nawet cagiwa planet po tuningu na 160ccm nie ma szans. Nsr 125 też nie ma szans, jakieś tam aeroxy po tuningach za 6 tys to nawet nie mają co myśleć o wygranej.A skoro wasze tdr tyle nie ida to znaczy że ostre gówna macie i skatowane na śmierć. A jak ktoś dalej nie wierzy to mnie to gówno obchodzi!!!!!!!!!!!

Moglibyscie sie zajac tym o co w tym temacie chodzi czyli pomoca potrzebujacym takim jak ja:D a nie jechaniem sie nawzajem ktore mozecie robic na gg albo osobiscie...

JUPI odlaczylem licznik i moto smiga zajebsicie!!!!!!

teraz musze tylko sprawdzic linki zeby licznik dzialal i mi nie odlaczalo:D

pucek123123 napisał:

Jak nie wiesz jakiej klasy jest TDR to znaczy ze jesteś PAJAC. A na co wygląda RX 125?? Mi wygląda na włoski SZROT który się zesra w terenie!!

RX wygląda na klasyczne enduro które ma 33 konie i silnik rotax 123 i TDR z 26 km może patrzeć tylko na błoto wyrzucane przez moją kostke :crossy:))

Conajwyżej ty możesz poczuć zapach palonej gumy gdy będe wrzucał szóstke. A RX to nie jest żadne klasyczne enduro tylko piździadło na działke u babci. A yamaha to jest prawdziwa marka a nie włoski gruz. I wiem bo miałem 2 aprilie MX i to był szrot!!