Kunin Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam mam problem i nie wiem jaka jest tego przyczyna otóż wracając wczoraj do domu moją NSr 125 przestały mi świecić światła mijania ,pomyślałem ze to żarówki ,więc wymienilem je dziś ale nic mam tlyko światła długie a mijania nie świecą i co tu robić ? :notworthy: Pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 moze kabel gdzies sie przetarl albo odlaczyl? szukaj po kablach zobacz w przelacznika przy kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek-fighter Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Pewnie jakaś drobnostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Może zaśniedziałe styki w włączniku, albo już są wypalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-Kamikaze Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) podstawa to mieć miernik i sprawdzać gdzie masz napięcie (oczywiście pod włączoną stacyjką i przełączniku świateł mijania włączonych - gdy nie będziesz miał prądu przy żarówce to zapamiętaj kolor kabla i idź po nim dalej , zawsze kabel przechodzi przez bezpiecznik przez stacyjkę, a ze stacyjki na przełącznik, z którego idzie do lampy - także nic poważnego się nie stało tylko jakieś przerwanie w obwodach, może gdzieś się zrobiło zwarcie na kablach (sprawdź czy masz odpowiedni amperarz bezpiecznika głównego i od świateł bo może był za duży i się nie spalił a zwara pojawiła się przez to w innym miejscu na kablach) jak masz serwisówkę to tam jest schemat instalacji - to Ci pomoże w zdobyciu doświadczenia w elektryce - jeśli nie dasz rady zrobić to zwykly elektryk weźmie Ci grosze więc jak nie znasz się na kabelkach to szkoda czasu na grzebanie - chociaż zawsze się czegoś nauczysz jak będziesz sam próbował zrobić - a to się przydaje ps. jeśli masz długie to włącznik powinien być ok bo to przez niego przechodzi z pozycji włączenia mijania na długie, gdyby były w nim styki wytopione to długich też byś nie miał (rozumiem, że postojówki też masz) pozdr Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Pablo-Kamikaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 najlepiej było by jak byś wszystkie styki wyją lekko przetarł papierem ściernym potem włożyć wszystko na swoje miejsce i psiknąć WD40 :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 26 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 tak postojówkii świeca i długie chyba jednak wybiore sie do elektryka niech to zobaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Miałem to samo u siebie w B6. Przyczyną była kostka podpinana do żarówki. Podtopiła sie trochę . Sprawdź , może u Ciebie jest podobnie. Pozdr. :bigrazz: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez nazirro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam mam problem i nie wiem jaka jest tego przyczyna otóż wracając wczoraj do domu moją NSr 125 przestały mi świecić światła mijania ,pomyślałem ze to żarówki ,więc wymienilem je dziś ale nic mam tlyko światła długie a mijania nie świecą i co tu robić ? :P Pozdro :D Siemasz >>> sprawdź bezpiecznik >>czasem tak bywa że żarówka przepalając się robi małe zwarcie i wali bezpiecznik >>jesli będzie dobry to sprawdź przełącznik i kostki >>aaaaaaaaa i zobacz czy stara żarówka napewno jest przepalona >>> jeśli nie jest to szukaj w przewodach i kostkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunin Opublikowano 27 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 a moze to bezpiecznik?? ale gdzie on sie znajduje w NSR??? może ktoś wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) szukaj dobrze poleć po kablach powinno nie być problemu ze znalezieniem przecież tam proste jak druto powinno być ... aha i zobacz na przełącznik długie-krótkie bo na chlopski roum ot stamtąd idze prąd na 1 albo 2 ogniwo żarówki więc jeśli dochodzi na długie to prawdopodobnie kabel między tym przełącznikiem a żarówką Edytowane 27 Czerwca 2007 przez thomyk Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi