Mizc Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Pewnie chodzi o to, że taniej jest wziąć OC w PZU, a AC + resztę w Allianz, niż pakować się w pakiet w Allianz. Z drugiej strony, mam pakiet w Allianz i nie narzekam, dla parunastu złotowego zysku raczej nie warto się pchać z jednym sprzętem do dwóch ubezpieczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 jak sie ma OC gdzie indziej to juz nie pakiet raczej , czy dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 jak sie ma OC gdzie indziej to juz nie pakiet raczej , czy dobrze kombinuję?Dokładnie, ale nie testowałem takiego rozwiązania ani nie porównywałem kosztów :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warcaby88 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Ja tam chyba wypróbuję Link4- ktoś musi być pierwszy :smile: Tylko skąd te Wasze złe doświadczenia we współpracy z nimi, bo wolałabym się nie naciąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Może stąd ze nie ubezpieczaja motocykli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 ja tam z linkiem i stłuczką sprzed dwóch lat mam bardzo pozytywne skojarzenia.ale to może tylko...Ja.PSIgor, to może wrzuć info o tym punkcie z Allianzem, może wezmę to pod uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 W nowym piśmie o turystyce motocyklowej Artur B. zwany Peciu zrobił zestawienie ofert.Generalnie wynika z niego ( zestawienia ) że firmy ubezpieczeniowe mają użytkowników motocykli w głębokim poważniu :) Niektórzy za OC potrafią żądać nawet kilku tysięcy złotych.Taka propozycja coby rozmawiając o ubezpieczniu motocykla bąknąć o przniesieniu pozostałych ubezpieczeń do bardziej przyjaznej firmy. Jak do prezesów dotrze taka wiadomość któryś raz z kolei to może pójdą po rozum do głowy.Ja mam zamiar tak zrobić a pare złotych wydaję rocznie na ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warcaby88 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Może stąd ze nie ubezpieczaja motocykli :wink: Ale właśnie ubezpieczają :)http://www.link4.pl/html/i_92_motocykl.htmlStąd moje pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 OC to pikuś, we wszystkich (chyba) firmach nie jest specjalnie drogie. Ale niektórym jest potrzebne AC a tego Link chyba nie ma.Link to cwaniaki. Zanim udzielą jakiejkolwiek odpowiedzi przez telefon, to najpierw biorą od rozmówcy dane teleadresowe i niewykluczone, że z obrotu tymi danymi żyją (dlatego polisy mają tanie). Uważaj na to.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Dokładnie, chodziło mi o AC :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) tzn z moich wyliczen wynika ze znizka za wziecie pakietu w allianz nie rekompensuje mi nizszej ceny OC w PZU moze powinienem sie odrazu jasniej wyslowic :eek:A nie jest przypadkiem tak, że wymagają, aby mieć u nich OC, jeśli chce się wykupić AC? :notworthy: Ja miałem przez ostatnie lata motocykl ubezpieczony w Allianz (OC+AC+NW), a skuter w PZU (OC+NW).Swoją drogą ciekawe, czy można mieć równocześnie dwie polisy OC na ten sam pojazd w dwóch różnych firmach. :) Jak poprzednio kupowałem Bandita, to czekał na mnie gotowy u dilera (tata pod moją nieobecność załatwił rejestrację), ale nie było jeszcze polisy OC, która miała być dostarczona lada dzień przez firmę kurierską bodajże z Krakowa (Suzuki miało chyba jakiś układ z krakowskim oddziałem PZU). Nie chciałem zaczynać przygody z nowym motocyklem od jazdy bez ubezpieczenia i poważnie rozważałem szybkie wykupienie OC gdziekolwiek. Na szczęście na polisę czekałem tylko jeden dzień roboczy (w sumie dwa dni), ale chyba łatwo możecie sobie wyobrazić, co oznacza dla człowieka spragnionego jazdy przebieranie nóżkami w miejscu przez dzień czy dwa, podczas gdy motocykl nęcąco uśmiecha się zza salonowej szyby. Czas dłuży się niemiłosiernie. :clap: Edytowane 10 Maja 2008 przez Olsen Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 1) tak mozna miec gdzieindziej OC a gdzieindziej (allianz) jedynie AC. Ja tak mam 2) Dla mnie jak narazie taniej wychodzi wykupienie OC w PZU i AC w allianz niz AC i OC w jednej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warcaby88 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Z tego co wiem każdy directowy ubezpieczyciel prosi o jakieś dane przez telefon, żeby zrobić wycenę oc czy coś takiego, także tym bym się specjalnie nie przejmowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Justyna sprawdź jeszcze w Hestii. Ich oddział w Honda Plaza ma pakiety w wysokości 6% i 10,9%. Ten Wyższy na motocykle z kategorii "sportowych" - Twój się chyba zakwalifikuje do tej niższej. Niestety za CBR życzą sobie więcej... :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N3stor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) szukam ubezpieczenia AC na motocykl i sie zastawiam czy ktos w ogole daje pelny pakiet. Wszyscy tak polecaja Allianz a tu prosze: "Ochrona ubezpieczeniowa obejmuje zdarzenia zaistniałe na terytorium Polski oraz następujących krajów: basenu Morza Śródziemnego (oprócz Algierii, Libii), europejskich (na terytorium Rosji, Białorusi, Ukrainy i Mołdawii ochroną ubezpieczeniową nie są objęte szkody powstałe wskutek kradzieży pojazdu)." toz to nawet na wakacje do Ukrainy czy Rosji nie można sobie bezpiecznie wyskoczyć. Ktoś porównywał oferty, a nie tylko ceny dla wlasnego spokoju??? A moze ktoś coś wie na temat dodatkowego krótkoterminowego ubezpieczenia od kradziezy w tych krajach, np. na czas wyjazdu (miesięczne np. ) ps acha. nie na Jawe jakby ktos pytal :P Edytowane 15 Stycznia 2009 przez N3stor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi