Skocz do zawartości

Zaryzykowałem Rometa co wy na to :)?

Rekomendowane odpowiedzi

Zaryzykowałem zakup motorka Romrt z125, wiem ze pewnie ktoś zaraz napisz ze lepiej cos starego firmowego niz ten romet ale zobaczylem go i mi sie naprawde spodobal i dotego ta śmieszna cena 4000 za nówke. Jak myślicie mam sznse być z niego zadowolony?

Podaje linka do fotek :)

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M454022

Qóba napisał:

A masz A1 :notworthy: ?

Polatamy troche w wakacje, tylko muszę sprzęta kupic - też 125tka :cool:

No i gratulacje :)

Niemam :icon_eek: heheh i jakos mi sie nie spieszy zrobic chyba sie jakos wymigam wrazie by mnie zlapali bo kat B mam

Troche przypomina Suzi Gs 125 z poczatkow lat 80-tych z owiewka, tylko Suzi pewnie lepsze wykonanie:-))

Oto w skrocie lista niezbednych zakupow by Rometem dluzej pojezdzic:

- kupno porzadnych lag

- lozyska glowki ramy

-lozyska wahacza

- amortyzatory tylne Hagona

-komplet hamulcow na przednie i tylne kola

- kola

- silnik od Suzuki Gn 125

- akumulator

-modul zaplonowy+ reszta elektryki

O czyms zapomnialem??

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

jannikiel napisał:

Troche przypomina Suzi Gs 125 z poczatkow lat 80-tych z owiewka, tylko Suzi pewnie lepsze wykonanie:-))

Oto w skrocie lista niezbednych zakupow by Rometem dluzej pojezdzic:

- kupno porzadnych lag

- lozyska glowki ramy

-lozyska wahacza

- amortyzatory tylne Hagona

-komplet hamulcow na przednie i tylne kola

- kola

- silnik od Suzuki Gn 125

- akumulator

-modul zaplonowy+ reszta elektryki

O czyms zapomnialem??

:notworthy: bardzo cenna rada ale o tym pomysle jak sie mi znudzi to co mam

Wygląd ciekawy... oby pomykalo bezawaryjnie jak najdłużej.

Na temat Romet słyszałem najrózniejsze opinie i jestem ciekaw jak będzie Tobie sprawował.

A tak na uwadze, jak Cię złapią to kat. B nie pomoże.

Tak jak mi by pomogła kat. B jadąc w TIRze.

Aha, firma ubezpieczeniowa nie uznaje roszczeń, jesli ktoś nie miał uprawnień. Jesli cos się stanie z Twojej winy (pfffuuu, oby tak nie było) to będziesz płacić z własnej kieszeni, tak jakbyś nie miał OC.

Zeby chociaz to bylo moto z Tajwany, lub Korei, a Chin kontynentalnych.

Mam zle doswiadczenia w kontakcie z z tymi wynalazkami- nawet nie wiecie z jak slabego materialy zrobione sa zawory- tylko sie popatrzylem na zawor a on sie wygial(to zart, ale naprawde b. miekkie sa).

Jak demontowalem przednie teleskopy w celu wymiany uszczelniaczy(na pojedynczej wardze! w XXI wieku!), stwierdzilem zbyt wytarta powierzchnie i zdarty chrom z lagi.

Sruby i nakretki takie jak sie stosuje w niektorych maszynach rolniczych , o twardosci 4,8- 5,5.

Dlatego powaznie potraktuj wypowiedz ktoregos z kolegow- by przed kazda jazda sprawdzic stan polaczen i sruby.

Zycze powodzenia i szczesliwej exploatacji...zreszta to jest wlasnie przygoda- jedziesz czlowieku i cos sie dzieje, a nie nuda jak na japonskich wymuskanych maszynach...

Maestro napisał:

Wygląd ciekawy... oby pomykalo bezawaryjnie jak najdłużej.

Na temat Romet słyszałem najrózniejsze opinie i jestem ciekaw jak będzie Tobie sprawował.

A tak na uwadze, jak Cię złapią to kat. B nie pomoże.

Tak jak mi by pomogła kat. B jadąc w TIRze.

Aha, firma ubezpieczeniowa nie uznaje roszczeń, jesli ktoś nie miał uprawnień. Jesli cos się stanie z Twojej winy (pfffuuu, oby tak nie było) to będziesz płacić z własnej kieszeni, tak jakbyś nie miał OC.

No rozumiem z ta kat B ale chodzilo mi bardziej o możliwosc lepszych argumetow w rozmowie "niekontrolowanej" z niebieskimi :icon_twisted: . a z tym ubespieczeniem to szczeze mowiac nie myslalem troche mnie nastraszyles bo faktycznie w razie wypadku to by byla lipa. Prawko pewnie z 1000 troche bedzie ciezko

Witam i pozdrawiam kolegę z Gdańska :flesje:

Nie mam co prawda żadnych doświadczeń ze współczesnymi rometami, mam za to jednego "oryginalnego" sprzed lat już kilkunastu (prawie 20 :lapad: ) którego usiłuję poskładać w garażu :lalag:

3mam kciuki za to cacko, a jak będziesz śmigał gdzieś po okolicy to chętnie rzuciłbym okiem na to cudo, o którym wszyscy tyle opowiadają ;)

pozdro!

MOC napisał:

Mam takie tylko pytanie czy to jest produkowane w Polsce :lalag: Jezeli tak to jestem pod duzym wrazeniem :lapad:

Heshan Guoji Nanlian Motorcycle Industry Co. Ltd.

Nr 577 New City RD, Heshan City,

Guangdong Province, 529700, Chiny.

:flesje:

Strona www posiadacza Rometa