mlekosh Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam, mam taki problem, otóż jak skuter stoi troche dłużej tak ~3 dni w góre to niechce odpalić, jak pierwszy raz go kopne od paru dni to słychać jakby ''kropelka'' paliwa sie spalała i gaśnie i tyle, potem kopie kopie i dupa. Opracowałem patent że wpsikuje troche dezodorantu w filtr powietrza i działa. Od czego to może być !?, gaźnik wyjmoweałem czyściłem i to samo non stop. Od czego to może jeszcze być ? pzdr. a zapomniałęm dodać skuter to malaga f12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 a ssanie włączasz ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 a czy w skutrerze jest ssanie? bo do tej pory sie nie spotkalem. Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 a czy w skutrerze jest ssanie? bo do tej pory sie nie spotkalem. jasne ze jest, najczesciej automatyczne, własnie w nim szukał bym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 a ja uważam ze problem ten jest całkiem norlamny, gdyż skutery mają podciśniniowy kranik, kiedy skuter postoi troche, to benzyna odparowuje, i zanim zassie to trzeba pare razy kopnąć, ale nie żeby pół dnia:), wyjmij ssanie automatycznei zobacz czy jak podłączysz prąd rusza sie iglica od tego automatu. P.S. aprilia rs i wiele inych miało ssanie ręczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlekosh Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 tak ssanie jest autoatyczne, tylko najgorsze jest to że ssanie było sprawdzane i działa.... :/ niewiem może cos z gaźnikiem ... ; :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz102 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 no kolega ma to samo, ale ma ssanie ręczne. Jak stał 3 tygodnei to ni huhu, nie chciął odpaluć, ale włałem strzykawkę benzyny i dwa kopy i pali. Ostatnio też stał troche i on kręcąc rozrusznikiem wyładował aq :smile: .... I odpaliłem mu, dałem ssanie i przy kązdym kopie gazu na 1/2, i po 20kopie odpalił. A jaki używasz olej do mieszanki, bo czasem jak kotoś leje np czerwony z orlenu to od się nie nadaje do dozowników bo nie ma "rozcieńczalnika" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlekosh Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 (edytowane) mam olej do skutera scooter 2t coś takiego niepamiętam ~30zł / L. , niemam pojęcia, byłem u mechanika i powiedział żebym mu ssanie przywiózł to sprawdzi, sprawdził i działa. Jak by ktoś miał jakieś pomysły to :smile: Edytowane 10 Czerwca 2007 przez mlekosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 mój kumpel miał kiedyś tez skuter, i po 3 dniach jebanca 20 min sie kopało. Czynność serwisowa w takim momęcie-PLAC w filtr powietrza i zapali:) myśle że trzba sprawdzić stan tłoka w takim wypadku, bo brak kompresji może uniemożliwia wytwożenia odpowiedniego podciśnienia i paliwo bardzo powoli dolatuje do gaźnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) sprawdz kompresje. a jak postoi np z 4godziny to jak pali? tomasz102 akurat z tym olejem czerwonym orlenu nie masz racji stosowalem go w dt i stosuje go w mtx-ie i leje go do dozownika i nie mam absolutnych problemow Edytowane 11 Czerwca 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlekosh Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 znaczy jak postoi kilka godzin to pali bez problemu, silnik raczej dobry bo utrzymuje niskie obroty przyśpiesza ogulnie daje rade. Podejmuje czynności.- sprawdze kompresje- zmienie filtr- sprawdze jeszcze raz ssaniei coś jescze wymyśle :icon_razz: napisze jakie efekty za kilka dni ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 a według mnie to wina juz zabrudzonego kranika bezyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Przy pierwszym kopnięciu łapie i się momentalnie się zalewa. Jak sie pokopie, albo postoi to odparuje. I za któryms kopem załapie, nagrzeje sie i jedzie. Mam to samo w RG jak włącze ssanie na ciepłym silniku chcąc go odpalic, z tym, że suzi wystarcza 3 kopy. Wg mnie masz uszkodzony zaworek w komorze pływakowej. W rózny sposób sie robi takie zaworki, ale idea jest zawsze ta sama. A chyba poprostu się przelewa. Albo rzeczywiscie ssanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nie bedę zakładał nowego tematu .. chodzi mi oto żemoja RSka w momencie kiedy jest zimna bardzo cięzko odpalaw momencie kiedy się rozgrzeje nie ma problemu ..Jak myslicie .. bo czytałem gdzieś ze to może być wina tłoka i pierścieni ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Nie bedę zakładał nowego tematu .. chodzi mi oto żemoja RSka w momencie kiedy jest zimna bardzo cięzko odpalaw momencie kiedy się rozgrzeje nie ma problemu ..Jak myslicie .. bo czytałem gdzieś ze to może być wina tłoka i pierścieni ?!Najprawdopodobniej masz juz wylatany tloczek i pierscienie i nie ma sprezania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi