Guti Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Guti, a moze masz odme peknieta i wydaje taki odglos?Lub krociec ssacy gaznika tez ma jakies pekniecie i zasysajac powietrze, cyka...mialem tak kiedys w Hondzie. Podokrecaj tez wszystkie sruby i nakretki w ukladzie wydechowym, bo wydaje mnie sie, ze to tez moze generowac niepokojace odglosy...Wiesz moze i mas racje bo kroćce mam popekane ale delikatnie, byc moze jeden z nich przy tylnym garze wydaje taki dzwięk , ale to na zimnym chyba też by tak cykał , a to tylko na ciepłym , czyli rozumiem to tak , że jakiś metal się zozszerza pod wpływem ciepła i coś moze zwieksza swoja objętość i gdzieś moze obcierać czy dotykac i cyka . chyba rozbiórka całego otoczenia silnika mi się szykuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilio1400 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Bedziesz jezdzil, jesli bedzie paliwo w baku. A bak maly, wiec warto wiedziec ile pali pacjent.. albo potem pchac zelastwo :)Ja na dodatek mam mile na liczniku, wiec musze dodatkowe operacje matematyczne przeprowadzac.. Jest jeszcze rezerwa coś ok 3l także zawsze gdzieś się na tym dojedzie.:flesje: Cytuj https://picasaweb.google.com/108519750681523868713/Heritage2005?authkey=Gv1sRgCNOH7JnJtqaCOQ# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jest jeszcze rezerwa coś ok 3l także zawsze gdzieś się na tym dojedzie. :flesje:Ja mam 2l, wiec szalu nie ma.Dwoch moich kolegow ma duze Intrudery, i zwracali mi uwage abym uwazal na rezerwe - podobniez Intruder podczas jazdy po zakretach potrafi wychlac rezerwe zanim sie na nia przelaczysz :) Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_mar Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mój VS800 pali około 5,4 l/100km. Specjalnie się nie przykładam do oszczędnej jazdy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilio1400 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ja mam 2l, wiec szalu nie ma.Dwoch moich kolegow ma duze Intrudery, i zwracali mi uwage abym uwazal na rezerwe - podobniez Intruder podczas jazdy po zakretach potrafi wychlac rezerwe zanim sie na nia przelaczysz :bigrazz: Mi to się tylko raz zdarzyło, ale to było po zimowym przeglądzie, zamieniłem przewody na zbiorniku. A tak przez 7 lat jeżdżenia intruderami, po różnych drogach, prostych i krętych, nie zdarzyło mi się abym musiał pchać intrudera. Ale wiadomo że życie jest życiem i bywa różnie. Cytuj https://picasaweb.google.com/108519750681523868713/Heritage2005?authkey=Gv1sRgCNOH7JnJtqaCOQ# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ja mam 2l, wiec szalu nie ma.Dwoch moich kolegow ma duze Intrudery, i zwracali mi uwage abym uwazal na rezerwe - podobniez Intruder podczas jazdy po zakretach potrafi wychlac rezerwe zanim sie na nia przelaczysz ;)Pierwsze słyszę! Mnie sie nigdy nie zdarzyło, a zakretow u nas nie brakuje! Na dodatek moj Intruz ma tylko 1.5 l rezerwy...Za to w baku miesci sie "aż" 14.5 litra, a bak mam oryginalny...widocznie jeden wyszedl japoncom troche większy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilio1400 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Dobre :clap: bo coś mi się wydaje że moje słonko też ma większy zbiornik. Jak go tak wysuszę to mi wchodzi ok 14,5 l. Myślałem że może dystrybutory tak oszukują aż wlałem odmierzony litr po litrze paliwa i wyszło mniej więcej 14,5 l. Mniej więcej :biggrin: Cytuj https://picasaweb.google.com/108519750681523868713/Heritage2005?authkey=Gv1sRgCNOH7JnJtqaCOQ# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JareG Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Pierwsze słyszę! Mnie sie nigdy nie zdarzyło, a zakretow u nas nie brakuje!Wypada sie cieszyc :) W sumie to rezerwa po to jest, zeby tylek jezdzacego ratowac.. pchalem swojego 1km do elektryka (no i zuruck), i dziekuje bardzo za taka przyjemnosc :icon_mrgreen:Mojemu koledze sie jednak zdarzyl niespodziewany koniec paliwa, i pchanie pare km grata :D Na dodatek moj Intruz ma tylko 1.5 l rezerwy...Za to w baku miesci sie "aż" 14.5 litra, a bak mam oryginalny...widocznie jeden wyszedl japoncom troche większy :icon_mrgreen:Wiekszy o litr, a rezerwa o tyle samo mniejsza :icon_mrgreen:Jakis dziwolog ;):D Cytuj Pozdrawiam, JarekChwilowo ino K1200RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid125 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 A tak wracając do tematu to ja w moim intruderze mam szeroką kierownice, przesuniete do przodu podnóżki. Chcę teraz kupic jakieś fajne skawy ale szukam i nie umiem takich zaleźć;/ Jak ktoś ma namiar na sakwy które będą pasowac ffajnie do intrudera to dajcie znać. Tylko jest jeden warunek nie chce usztywnianych i właśnie dlatego nie umiem ich dostać. Mam stelaże pod sakwy i tylnia ścianka sakw może być usztywniana:) a jak nie to sam ją usztywnie. Pozdrawiam dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Apropos przerabiania . Widzialem niedawno w sprzedaży zestaw dyno jet stage 1 do vs 800 ... i teraz pytanie do Pompki (i nie tylko)- czytalem ze zajmowałeś się zwiekszaniem mocy w silniku wszakże vs 1400 ale moze wiesz też jak to dziala w vs 800 czy sporo podnosi moc ? a raczej moment obr. który mnie bardziej interesuje . Jak ze strojeniem , spalaniem czy drastycznie się zwiększa ? i czy w parze z takim zestawem trzeba zmodyfikować dolot i wylot ? Moze masz dostep do wykresu Hamowanego vs 800 na takim "zestawie" dyno jet-ów stage 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodman Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Apropos przerabiania . Widzialem niedawno w sprzedaży zestaw dyno jet stage 1 do vs 800 ... i teraz pytanie do Pompki (i nie tylko)- czytalem ze zajmowałeś się zwiekszaniem mocy w silniku wszakże vs 1400 ale moze wiesz też jak to dziala w vs 800 czy sporo podnosi moc ? a raczej moment obr. który mnie bardziej interesuje . Jak ze strojeniem , spalaniem czy drastycznie się zwiększa ? i czy w parze z takim zestawem trzeba zmodyfikować dolot i wylot ? Moze masz dostep do wykresu Hamowanego vs 800 na takim "zestawie" dyno jet-ów stage 1 ?Też się nad tym zastawnawiałem w scigacz.pl kosztują 287zł + założenie i dostrojenie. To drugie przekroczy pewnie wartość zestawu dwukrotnie :banghead: I chyba bardziej opłaca się szukać dużego intruza :biggrin: tak też właśnie czynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zestaw Dyno Jeta nie odnosi w zasadzie mocy maksymalnej. Iglice mają za zadanie "wygładzić" przebieg momentu obrotowego (co oczywiście przełoży się na większą moc i lepsze parametry). Jak bym miał coś takiego robić to bym odrazu kupił też filtry K&N (stożki), zmienił wydech a zamiast Dyno Jeta kupił bym iny zestaw (z dyszami). Strojenie jak nie masz o tym poecia jest dosyć mozolną robotą. Lepiej chyba zdać się na profesjonalistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Jak umiesz angielski, to sporo o tuningu dowiesz sie na tym forum: http://www.intruderalert.com/cafe/index.cfm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam. Jutro jadę i mam nadzieję, że wrócę tym:http://moto.allegro.pl/item205783535_suzuk...uder.html#photoMam nadzieję, że dołączę do szczęśliwych posiadaczy... o czym natychmiast poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_han Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Szpadi - tez jutro jade :clap: a tak na powaznie to byl ten sprzet na allegro juz jakis miesiac temu chyba powyzej 11tys. Tak wiec przyjzyj sie dokladnie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi