tadeo Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Sie ma. Wprawdzie nie do końca rozumiem po co Ci takie moto jeśli chcesz się poruszać poniżej ograniczeń. Jednak w temacie samej XJR-y, to bierz śmiało! Motocykl jest silny, ale nie ma natury wariata. Moc jest oddawana bardzo liniowo i łagodnie. Ale jeśli szarpniesz manetę do oporu - obudzisz demona! Pamiętaj tylko, że po tym motocyklu będzie Ci bardzo ciężko przesiąść się na coś innego. Taki urok XJR-y! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szebastian Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Prędkości nie przekraczam w terenie zabudowanym, jak jest możliwość to chyba jak każdy lubię odkręcić. Dzięki za radę, niestety nadal nie jestem przekoany-taki niezdecydowany ze mnie typ Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Ja nie zamierzam Cię przekonywać! Dla mnie możesz jeździć WSK-ą :biggrin: Uważam tylko XJR-ę za bardzo fajny i przyjazny motocykl. Jeśli będziesz chciał, to kupisz. Jeśli nie - to nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szebastian Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Na czym latałeś przed tym, jak wskoczyłeś na xjr'a ?Jakbyście porównali XJ1300 do fz6 ? Moc podoba a miałem okazję kiedyś fz7 S2 się przejechać, mocny sprzęt ale za mały gabarytowo dla takiego monstrum jak ja. Edytowane 22 Lipca 2017 przez szebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Nie latam xjr-ą. Ma ją mój dobry przyjaciel i czasem się zamieniamy na motocykle dla zabawy. Ja jeżdżę banditem 1200 i przesiadłem się na niego po kilku sezonach na cb 500. Z perspektywy czasu uważam ten motocykl za jeden z najfajniejszych big bików do codziennej jazdy. XJR-ę chciałbym mieć w kolekcji głównie ze względu na 2 amory z tyłu i aksamitną skrzynię biegów. Reszta to też czysta rozkosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Jeżdżę XJrą juz.... właśnie wymieniam dowód, bo się skończyły miejsca na pieczątki. Wcześniej EN500 i Virówa 1100, Wski, Jawy, Mztki. Gabaryt 190/140 +- 5kg. Krowa daje radę. Jak się wczujesz, to można nią wyczyniać cuda przy małych prędkościach. W międzyczasie miałem możliwość przejażdżek różnymi motórami- ZX-9, GSX-F600, Zx-636 i innymi. W porównaniu do XJrki reszta(600ccm) stoi w miejscu do pewnej prędkości, powyżej 180kmów zaczyna się żagiel, ale jak ktoś ma silną wolę to i da radę do maxa, oczywiście nie w Pl, tylko w Niemczech. Edytowane 23 Lipca 2017 przez Dream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Odkopię: Pacjent - XJR 1200 95r. Na co szczególnie zwrócić uwagę przy kupnie? W silniku dzwoni wszystko jakby ktoś tam wsypał garść nakrętek. Sprzęgło na pewno, rozrząd prawdopodobnie, i trochę słychać zawory. Na wolnych obrotach co chwila któryś gar łapie opóźniony zapłon. (to sugeruje rozrząd).Jaki tam powinien być olej? Czy to coś w stylu siarczkowo-molibdenowego? Wygląda jak mieszanka smaru grafitowego i kawy z mlekiem. Jeśli nie jest to coś dedykowanego, to na bank jest to szlam. Co jeszcze może być newralgicznym punktem? Szukam argumentów żeby wybić kumplowi z głowy zakup tego padła. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Sparciałe króćce dolotowe, rozregulowane i zasyfione gaźniki, w skrajnym przypadku przegrzany silnik i będzie pił olej. Remont nieopłacalny. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 (edytowane) Dzięki Tomasz. Podziałało :)Wyciek spod miski, wyciek spod dekla zaworów, wilgotna chłodniczka.... Widać że ktoś w ogóle o nią nie dbał, a takie sprzęty to kopalnie bez dna. I jeszcze podobno części w cholerę drogie. Edytowane 13 Listopada 2018 przez ZIGGI Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi