RudyXJ Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 No wiec jak w temacie , od lat można spotkać w sklepach motoryzacyjnych takie gwizdki które ponoć wydają ultradzwięki i tym odstraszają dzikie zwierzęta, tylko pytanie czy to prawda , jeśli tak to sam bym chętnie to zamontował w motocyklu , ostatno dużo jeżdzę po nocach i nie ukrywam , ze boje sie spotkania z jakąś sarenką czy lisem ... Prosze o konkretne odp. widzieliście moze jakis test , czytaliście coś o tym wynalazku ?? Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 na tvn turbo w programie "Gadżet" był test czegoś takiego. Skutecznosc tego to jak skuteczność magnetyzerów i tabletek oszczędzających paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 czyli najnormalniejszy wał jakich wiele ?? Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 co prawda z tego co pamiętam nie były to gwizdki jakieś o których piszesz mocowane do pojazdów, a takie zwykłe ustne, które niby mają odstraszać psy. testujący chodził po parku, gdzie chodzili ludzie z psami na smyczy, podchodził do zwierząt "gwiżdżąc"... zero efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 aaaaaaha , mi chodziło o takie z przeznaczenie do samochodów Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_Bar Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 tamte co testowali na TVN turbo było właśnie z przeznaczeniem min, dla samochodów ale skutecznośc tego marna albo nawet znikoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ten test na tvn turbo, to byla straszna lipa, to ustrojstwo bylo z przeznaczeniem do pojazdu a koles w to dmuchal i to z calkiem sporej odleglosci, wiec jaka niby mogl predkosc powietrza uzyskac?? 10km/h-20km/h ?? Jakby przyczepili to do samochodu/motocykla i rozpedzili sie do przyzwoitej predkosci to mogliby jakis wynik uzyskac a tak to totalna amatorszczyzna. Mimo to popieram zdanie, ze to jak z magnetyzerami i szprejami antyfotoradarowymi pewnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robher Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Nie kupuj to zwykły szajs nic nie daje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans13 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Nie kupuj to zwykły szajs nic nie daje !!! Dokładnie, miałem to kiedyś w katamaranie i jakoś na sarnie w którą grzmotnąłem nie zrobiło to wrażenia :icon_eek: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hes Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Czytałem o takich gwizdkach nie są zbyt skuteczne a poza tym montuje się je do motocykla i pęd wiatru wydaje przez niego dzwięki co za tym idzie po jakimś czasie będzie zapchany brudem i muchami i wtedy po gwizdaniu.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 wielka lipa na której jakiś domowy wynalazca pewnie zrobił niezłą kasę :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas600 Opublikowano 17 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 W Norauto mozna je kupic ze 10zeta wiec niezbyt duzy wydatek...Dzialaja ponoc powyzej prędkości 40-50 km/h...Ponizej to powinienes wyhamowac....Mam naklejone na auto i trudno powiedziec czy dzialają...Koszta niewielkie i gdyby uchronily od nabicia sie na dzika czy sarne,to chyba warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bread Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 -potwierdzam całkowity brak skuteczności,dzisiaj mało brakowało, abym miał bliskie spotkanie 3 stopnia z zającem,a psy zamiast uciekać nadal ujadają.Kolejny bezużyteczny gadżet :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Ja z kolei słyszałem, ża na te gwizdki strasznie laski lecą, nie można się opędzić, poważnie. Miękną im kolana, nawet jak masz to zamontowane na komarku :)Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Pamiętam ten test na TVN Turbo, fajne mieli tłumaczenie na język polski: "Ploszyc na zwierzecy". Uśmiałem się nieźle. Niestety ich testy, te gadżetowskie są czasami dalekie od obiektywizmu, a co gorsza profesjonalizmu. Tak samo z tym urządzeniem. Producent mówił, o ile dobrze pamiętam, o jakichś 80 km/h, a ten 'tester' w to dmuchał z dość dużej odległości... No ładnie. Mimo to pewnie jest to lipa. Więc raczej nie kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi