Skocz do zawarto艣ci

Diesel bokser...?

wieczny student
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

...no w艂a艣nie. Single by艂y, rz臋d贸wki, fa艂ki... a boksery? Z tego co wiem Subaru pracuje nad swoim dieselem w tradycyjnym dla nich uk艂adzie cylindr贸w. Co si臋 spytam znajomych czy by艂 kiedy艣 diesel, to ka偶dy robi oczy ;) . To jak to jest?

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

By艂 taki-Commer z lat 50/60 :bigrazz:

Nap臋dza艂 furgonetk臋. Bokser, tyle ze z dwoma wa艂ami korbowymi jak w starych lotniczych dieslowskich silnikach Heinkel (t艂oki lataj膮 ku sobie, dwa t艂oki w jednym cylindrze), do tego spr臋zarka Roots`a :icon_mrgreen:. Niez艂y wynalazek.

Edytowane przez jarek s
Odno艣nik do komentarza

By艂 taki-Commer z lat 50/60 biggrin.gif

Nap臋dza艂 furgonetk臋. Bokser, tyle ze z dwoma wa艂ami korbowymi jak w starych lotniczych dieslowskich silnikach Heinkel (t艂oki lataj膮 ku sobie, dwa t艂oki w jednym cylindrze), do tego spr臋zarka Roots`a icon_mrgreen.gif. Niez艂y wynalazek.

Takie co艣? http://www.sa.hillman.org.au/TS3.htm

A czterowsuw?

Byl, nawet sporo ich bylo, na PW kiedys nawet jeden byl, ale to zamierzchle czasy...

Dawno temu m贸wisz? A Ty ju偶 sko艅czy艂e艣 PW w og贸le, czy nie? :icon_mrgreen: Ten wydzia艂, co go czasem mijam bokiem, straszy... :bigrazz:

Odno艣nik do komentarza

Takie co艣? http://www.sa.hillman.org.au/TS3.htm

A czterowsuw?

Dawno temu m贸wisz? A Ty ju偶 sko艅czy艂e艣 PW w og贸le, czy nie? :crossy: Ten wydzia艂, co go czasem mijam bokiem, straszy... :crossy:

taa ja juz z nimi skonczylem...

:banghead:

Odno艣nik do komentarza

Subaru nie moze by膰 pionierem, skoro jeszcze nigdzie nie zastosowali tego silnika :biggrin: nie mow hop....

A Subaru to takze moja ulubiona marka.....co ja bym da艂 zeby miec Impreze....moze byc nawet ta bez turbo 2.0 gx byle subaru :biggrin:

Odno艣nik do komentarza

moze byc nawet ta bez turbo 2.0 gx byle subaru

Oby艣 si臋 nie rozczarowa艂. Subaru to nap臋d nic wi臋cej, to za ma艂o aby by膰 kultem jak DELTA Integrale!

2.0 i 2.2 bez turbiny to mu艂, kt贸ry du偶o pije :notworthy:

Odno艣nik do komentarza

mnie si臋 marzy ale Ford Sierra F 450 z najmocniejszym dieslem (co艣 pod 400KM fabrycznie , przekroczenie 700 nie jest problemem :) ) )

ale subaru bym nie pogardzi艂, japoniec to japoniec :icon_mrgreen:

Edytowane przez enduromaster

transport bus + 4os

sta艂a trasa 艁贸d藕-Pary偶-艁贸d藕
PW, GG lub 663 231 860

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...