Skocz do zawartości

Diesel bokser...?

wieczny student
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

...no właśnie. Single były, rzędówki, fałki... a boksery? Z tego co wiem Subaru pracuje nad swoim dieselem w tradycyjnym dla nich układzie cylindrów. Co się spytam znajomych czy był kiedyś diesel, to każdy robi oczy ;) . To jak to jest?

Był taki-Commer z lat 50/60 :bigrazz:

Napędzał furgonetkę. Bokser, tyle ze z dwoma wałami korbowymi jak w starych lotniczych dieslowskich silnikach Heinkel (tłoki latają ku sobie, dwa tłoki w jednym cylindrze), do tego spręzarka Roots`a :icon_mrgreen:. Niezły wynalazek.

Edytowane przez jarek s

Cytat
Był taki-Commer z lat 50/60 biggrin.gif

Napędzał furgonetkę. Bokser, tyle ze z dwoma wałami korbowymi jak w starych lotniczych dieslowskich silnikach Heinkel (tłoki latają ku sobie, dwa tłoki w jednym cylindrze), do tego spręzarka Roots`a icon_mrgreen.gif. Niezły wynalazek.

Takie coś? http://www.sa.hillman.org.au/TS3.htm

A czterowsuw?

Cytat
Byl, nawet sporo ich bylo, na PW kiedys nawet jeden byl, ale to zamierzchle czasy...

Dawno temu mówisz? A Ty już skończyłeś PW w ogóle, czy nie? :icon_mrgreen: Ten wydział, co go czasem mijam bokiem, straszy... :bigrazz:

wieczny student napisał:

Takie coś? http://www.sa.hillman.org.au/TS3.htm

A czterowsuw?

Dawno temu mówisz? A Ty już skończyłeś PW w ogóle, czy nie? :crossy: Ten wydział, co go czasem mijam bokiem, straszy... :crossy:

taa ja juz z nimi skonczylem...

:banghead:

Subaru nie moze być pionierem, skoro jeszcze nigdzie nie zastosowali tego silnika :biggrin: nie mow hop....

A Subaru to takze moja ulubiona marka.....co ja bym dał zeby miec Impreze....moze byc nawet ta bez turbo 2.0 gx byle subaru :biggrin:

Cytat
moze byc nawet ta bez turbo 2.0 gx byle subaru

Obyś się nie rozczarował. Subaru to napęd nic więcej, to za mało aby być kultem jak DELTA Integrale!

2.0 i 2.2 bez turbiny to muł, który dużo pije :notworthy:

mnie się marzy ale Ford Sierra F 450 z najmocniejszym dieslem (coś pod 400KM fabrycznie , przekroczenie 700 nie jest problemem :) ) )

ale subaru bym nie pogardził, japoniec to japoniec :icon_mrgreen:

Edytowane przez enduromaster

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860