magneto Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 witam. zdaje sobie sprawe ze podobnych tematow byly tysiace, ale ja mam konkretne pytanie...:D tata kupil rozbite auto, rozumiem, jest troche blacharzem wiec wszystko sam wyklepie. ale z wiekiem stal sie tez pazerny ze glowa mala, i ciagle truje mi czym posklejac zderzak... chodzi mu dokaldniej o metalowa siatke, ktora chce w niego wtopic. pytanie teraz; wiadomo, ze siatka musi byc stalowa, cienka i drobnoziarnista... tylko skad taka wziac? czekam na odpowiedzi. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 jak masz jakis salon moto i oni sklejaja plastyki, to bujnij sie i zapytaj gdzie to kupuja.popatrzylbym tez w sklepach auto/moto albo jakims praktikerze Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 hymymy...przychodzi mi do głowy siatka do zacierania gładzi szpachlowych na ścianach... w prawdzie jest pokryta ścierniwem, ale to chyba nie przeszkadza za bardzo.. (lepiej będzie trzymać;)) ps: kupisz taką w markecie budowlanym albo innym sklepie branżowym powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Do takiej zabawy bardzo fajna jest metalowa siateczka, która stanowi osłonę głośników, np w samochodzie. Wycinasz nożycami kształt, jaki Ci pasuje, i wtapiasz w plastik używając jakiejś większej lutownicy. Wtapiasz grzejąc siatkę, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 poszukaj na allegro, tam mają siatek od groma i trochę (tuning)Pozdrawiam Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ersker Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 polecam żywice + specjalnż siatke do niej . Bez zadnego wtapiania . do kupienia w sklepach z akcesoriami do łodzi . a ogolnie klejenie plastikow to nie drogi temat , specjalista skleji zamaluje i zaszpachluje pekniecie lub zlamanie za 100 , 150 pln . wiec nie wiem czy gra warta swieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Jesli chcesz narawic pekniecie w zderzaku musisz zaopatrzyc sie w opalarke i najlepiej lutownice badz palnik i srubokret! Zaczynasz od tego ze kupujesz w sklepie pałeczki z tworzywa do klejenie zdezaków! Niektóre zdezaki robione sa z ABS a niektóre z PP! Jesli masz te pierwsze to sa zazwyczaj lakierowane a ten drugi model wstepuje w starszych samochodach! po kupieniu tych pałeczek ierzesz opalarke i tam jest koncówka do łaczenia plastiku! Waska dysza do której przez otwór mozna włozyc własnie ta pałeczke! I teraz postepowanie jest oczywiste wlaczasz opalarke czekasz az osiagnie max tenm. i zaczynasz dokładasz ja do zdezaka i wkładzas ta pałeczke obie rzeczy musza sie dobrze roztopic i przesówasz sie dalej wzdłuż pęknięcia! Co do siatki to własnie po to ci jest lutownica! Siatka może to być obojetnie co oczywiscie matalowe i musi miec dosc duze otwory! Bierzesz lutownice badz palnik tutaj palnik jest lepszy Kładziesz na zdezaku w miejscu pekniecia ta siatke i przez nia nagrzewasz plastik palnikiem. potem naciskasz tak aby przez otowry w siatce wyszło tworzywo jak juz cała zatopisz to bierzesz lutownice i wykanczasz etetycznie! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Do takiej zabawy bardzo fajna jest metalowa siateczka, która stanowi osłonę głośników, np w samochodzie. BARTEKJ, za to zdanie masz u mnie browara :D :D :D oczywiscie jak tylko 18stke skoncze :Pto jest sedno sprawy, teraz juz wiem jak sie dalej w to bawic. a co do tego jak sie kleji takie tworzywa, to dzieki za informacje. swoja droga wiem na zywo jak taki proces przebiega, bo w szkole mamy warsztaty i nam pokazywali, ale i tak dzieki za info :D :P pzdr:) Zaczynasz od tego ze kupujesz w sklepie pałeczki z tworzywa do klejenie zdezaków bym zapomnial, wie ktos moze w jakim to sklepie kupic...? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi