Raff Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Kumpel mi to doradzil zeby przy zmianie oleju dodac rowniez tego,zeby nie bylo, uzylem opcji szukaj na forum ale nic nie znalazlem. Czy ktos z was uzywa moto doktora ? czy warto ? znalazlem to tutajhttp://granicar.pl/product_info.php?cPath=...d24103e8653e674 cena nie jest jakas kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henio Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 unikaj jaak ogniaw przerysowaniu to mniej wiecej cos takiego jak dosypywanie trocin do oleju w tylnym moście " żeby ciszej chodził" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Czolem! Ja juz chcesz sie w takie rzeczy bawic, to probuj Ceramizera lub Militeca czy Motor-Life. O tym bylo szeroko na 4um i wiele osob polecalo :crossy:.Osobiscie mam od 1200km Ceramizer w silniku Poldolota. Za 300km ma niby "proces ceramizacji" sie skonczyc. Wtedy pomierze cisnienie na garach (co tez zrobilemprzed zabawa) i okaze sie, czy cos to dalo :wink:. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Kumpel mi to doradzil zeby przy zmianie oleju dodac rowniez tego,zeby nie bylo, uzylem opcji szukaj na forum ale nic nie znalazlem. Czy ktos z was uzywa moto doktora ? czy warto ? znalazlem to tutajhttp://granicar.pl/product_info.php?cPath=...d24103e8653e674 cena nie jest jakas kosmiczna. Jesli Ci nie szkoda silnika to dolej tego gowna do oleju. Ja tego dolewalem tylko i wylacznie do silnika w rusie ktorego dni sie konczyly... Do japoni nigdy w zyciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Nie lej czasem do bandita bo przy następnej zmianie oleju skończy Ci sie silnik. kumpel tak kupił auto i po zalaniu nowego oleju silniczek sie rozleciał. I coś czytałem, że sprzęgła w moto siadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek... Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Broń boże przed takimi specyFikami. 15 lat temu zatarłem silnik w moim mietku przez takie paskudztwo.Rozpusciło nagar,zatkało filter oleju i nieszczęscie ,a raczej spory wydatek gotowy.Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raff Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 dzieki wam, dobrzy ludzie za ostrzezenie.Tego kumpla juz nie poslucham.Kurde prawie sobie zniszczylem silnik,bo bym to kupil.Dobrze ze jest to forum. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Siemka Ostatnio miałem bardzo ciekawą rozmowę z pewnym kolegą. Śmiga on Gold Wingiem i od przebiegu 120k km leje chyba motor-life (cos z tych specyfików) obecnie ma 750k km i jest baardzo zadowolony. Ma wrażenie, że silnik pracuje ciszej i jest bardziej elastyczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 czy ja dobrze czytam, koles Gold Wingiem przejechal niemal trzy cwiartki miliona kilometrow???????? przeca to...delikatnie mowiac duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 7 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 Czolem! Jak pisalem - Motor Life, Militec i Ceramizer to jedyne specyfiki, ktore ludzie na tym 4um w miare uznawali. Wszelkie inne moto-doktory byly zmieszane z blotem.Ja sprobowalem Ceramizer do Poldka, bo auto niewiele warte, a 5ml srodka to nie ma bata, zeby zarznelo silnik. Musialoby to byc 5ml piasku ;]. No i nie zarznelo, a troche elastyczniej bryka chodzi. Acz czekam na pomiary cisnienia sprezania :banghead:. Pozdro PS750kkm szacun! No, chyba, ze jedno zero za duzo :(. Widzialem raz fotke licznika km motocykla BMW K100 (bodaj) ktory mial wlasnie 750kkm przejechane :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 moj stary kiedys dolewal do silnika od skody 105 taki wlasnie sylikonowy zageszczacz, silnik byl do remontu a z tym czyms przejechal jeszcze prawie 10tys i mu to pomagalo, resztek z puszki uzywalem do smarowania roznych rzeczy np. lozysk w wetylatorach od kompa; fajne, konsystecja miodu, bardzo dobrze kasuje luzy aledo moto bym raczej nie wlal, chyba ze silnik juz bedzie sie konczyl to tak Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titto Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Moto Doctor to środek o gęstości karmelu w krówkach żeby go wylać z puszki 3ba podgrzać. Uszczelnia i zakleja silnik więc zastosowania można się domyślic. A Motor-Life to środek zawierający uszlachetniacze do oleju, nie wiem czy pomaga ale raczej nie szkodzi w przeciwieństwie do Doctora...titto Edytowane 8 Marca 2007 przez titto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Lałem Militec do Junaka, do Lanosa, do Transalpa i żadnych negatywnych skutków nie zauwazyłem...jedyne co mogę powiedziec to własnie wrażenie że silnik kręci się jakoś lżej i trochę ciszej...w Trapku delikatnie podskoczyły wolne oboty... gdybym znalazł gdzieś w sklepie MIliteca, to bym nawet znowu kupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Wlałem to do hondki civic 180 tys przebiegu to jakby elastyczniej i ciszej chodził silnik.Ale siostra nim jeździ a jej to bez róznicy czy silnik ryczy czy nie byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titto Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Militec można znalesc na niektórych stacjach Orlenu i BP :buttrock: titto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi