wojtaq Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Cześć!Mam problem polegający na jednoczesnym wstawianiu do garażu auta i motocykla. Motocykl wstawiam, jako pierwszy i ląduje w poprzek pod ścianą, następnie wjeżdżam autem. Sęk w szerokości garażu, która jest 15 cm większa od długości motocykla. Jest on na tyle ciężki oraz ze względu na brak miejsca do manewru, że nie wchodzi w rachubę ręczne nadrzucanie tyłu. Wykombinowałem już pomysł wózka do najeżdżania tylnym kołem, by potem już tylko popchnąć w odpowiednim kierunku bez użycia nadmiernej siły. Oczywiście, wpadnę do pana ślusarza zapytać o taką konstrukcję, ale pytam, bo może ktoś już coś podobnego wykorzystuje i można to kupić za niewielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strugal Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Widziałem takie rzeczy w katalogu luisa ?? Jak cie mocno interesuje moge podac cene !!Były pod nóżke centralną i boczną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Podepne się pod temat. Również mam wąski garaż i zastawiam moto autem. Sęk w tym, że w moim moto po postawieniu na bocznej, można mocno pociągnąć motocykl za kierownicę i obkręcać go na stopce. Czy stopka może pęknąć w tej sytuacji, czy raczej jest przystosowana do takiego obciążenia? Widziałem takie rzeczy w katalogu luisa ?? Jak cie mocno interesuje moge podac cene !! Przepraszam, że się wtrącam, ale po co te wykrzykniki i "zapytajniki"?? Edytowane 21 Lutego 2007 przez Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaq Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Widziałem takie rzeczy w katalogu luisa. O, nie wiedziałem nawet, że tam coś podobnego mają. Zaraz luknę w necie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 21 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 https://www3.polo-expressversand.com/Shop/t...GroupGuid=22522ja używam takiego czegoś i jestem zadowolonymorzesz spróbować sam zrobić na wzór tego z polo ale nie zapomnij o hamulcuPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaq Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Dzięki! To jest ten pomysł i coś podobnego chyba sam wysmyczę, bo to prosta konstrukcja. Nie ma to, jak udać się po pomoc do ludzi z grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davgor Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 witam, mam podobną sytuację ale chyba jeszcze bardziej extremalną:).pod sufitem garażu jest podwieszona łódka regatowa klasy 470(tyle ma długości)_tak , że na końcu tam gdzie ustawiam moto (poprzecznie ) jest tylko 140 wysokości->trzeba dać radę nadrzucić tył pod ścianę :icon_twisted: .Wymyśliłem taki patent z piłą z tartaku, położyłem ją po prostu na betonie, posmarowałem olejem .Kiedy stopka znajdzie się na tym żelastwie wystarczy leciutko uniesć tył i jednocześnie nacisnąć w stronę ściany. Bardzo mi to ułatwia życie. Tym niemniej marzę o prawdziwym garażu :icon_twisted: pozdrawiamdavgor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Do niedawna chowałem motocykl we innym pomieszczeniu niz garaż:) i drzwi były na tyle waskie ze MZ miesciła sie na styk... Miałem wprawe to wjeżdżałęm tam zapaloną MZ czasem nawet z niezła predkoscią, kiedyś wróciłem z kolega do domu waliło zabami strasznie wec chowam MZ ja sie zmiesciłem on omało nie połamał palców;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 kiedyś wróciłem z kolega do domu waliło zabami strasznie wec chowam MZ napisz to po polsku plis :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Ja manewruję Varadero po garażu na centralnej podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 ęk w tym, że w moim moto po postawieniu na bocznej, można mocno pociągnąć motocykl za kierownicę i obkręcać go na stopce. Czy stopka może pęknąć w tej sytuacji, czy raczej jest przystosowana do takiego obciążenia? Moja centralka pękła gdy chciałem obkręcić VFR (ok 230kg). Niestety zrobiłem to na nie utwardzonej nawierzchni tak,że podstawka wbiła się w ziemie i ukręciła. Wcześniej robiłem to na betonie i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaq Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Do niedawna chowałem motocykl we innym pomieszczeniu niz garaż:D i drzwi były na tyle waskie ze MZ miesciła sie na styk... Miałem wprawe to wjeżdżałęm tam zapaloną MZ czasem nawet z niezła predkoscią, kiedyś wróciłem z kolega do domu waliło zabami strasznie wec chowam MZ ja sie zmiesciłem on omało nie połamał palców;] Nie wiem kolego, czy dobrze zrozumiałeś tekst mojego posta. Biega mi bardziej o przetaczanie motocykla wewnątrz garażu, niż celowanie w drzwi szopy mając za plecami pasażera. Niemniej, wzruszyła mnie twoja historia... :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 U mnie też jest taka jazda, tylko, że do garażu w poprzek muszą wejsc ZXR 400 taty i mój sprzet (w tej chwili nie ma problemu, bo brak sprzęta :D) ... Ale ogólnie zawsze jest jazda, radzimy sobie tak, że podnosimy dupe motocykla i go jakoś przesuwamy :clap: Kiedyś wyjechałem taty samochodem z garażu no i było git, ale potem musiałem schowac, oczywiscie przyje**łem w mój skuter hehe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lof Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 https://www3.polo-expressversand.com/Shop/t...GroupGuid=22522ja używam takiego czegoś i jestem zadowolonymorzesz spróbować sam zrobić na wzór tego z polo ale nie zapomnij o hamulcuPozdro spoko tylko że trzeba mieć centralną stopkę... u mnie takie rozwiązanie odpada :( Wjeżdżam do garażu stawiam na max możliwie pod ścianą, opieram na stopce i wtedy lekko nadrzucam "dupę" :bigrazz: wszystko spoko tylko potem muszę jeszcze wstawiać dwa samochody i to trochę uciążliwe... myślę o dostawce do garażu takiej małej tylko na motocykl :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIAS1989 Opublikowano 22 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Czy stopka może pęknąć w tej sytuacji, czy raczej jest przystosowana do takiego obciążenia? Jesli nie ma nigdzie rdzy, ani pekniec na spawach, ani samej stopce to wytrzyma ;)Nawet w tvn turbo pokazywali taki 'trick' :P obkrecanie motoru na stopce :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi