fader42 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Fader oczywiscie podesle Ci ta instrukcje, ale dopiero we wtorek ok? Dzis juz nie dam rady a jutro z rana wyjezdzam i wracam w pon wieczorem.Pozdrowionkadzięki będę czekał poczytalem juz instrukcje od midlanda ,ale do scali nigdzie nie ma w ----NASZYM KOCHANYM OJCZYSTYM DIALEKCIE :biggrin: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fader42 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) wielkie dzięki Koleżanko Olgo ;) za instrukcje doszła ,i na razie ją zaczynam łykać :biggrin: Edytowane 11 Lutego 2014 przez fader42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tqmeh Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 (edytowane) Witam, używa ktoś N-com-a B1? proszę o opinie Z racji kasku kasku który posiadam dedykowany zestaw pasuje pnp Edytowane 16 Lutego 2014 przez tqmeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi63 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam mam dwa pytanka- mianowicie czy przy otwartym kasku jest sens montowania interkomu ,drugie jesli podpowiedzi bylyby zachencajace to co sadzicie o zakupie intercomu sena SMH10 jezdze chopperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Do kasku otwartego - ale z szybą, jak najbardziej (Nolan na przykład oferuje interkomy do swoich kasków jet). Warunek: szyba musi zasłaniać mikrofon, w przeciwnym razie szum będzie nie do usunięcia. Przy użyciu funkcji vox (włączanie nadawania głosem) pasażer zatłucze kierowcę za próbę ogłuszenia :).Bez szyby to działa tylko do takiej prędkości, przy której dogadasz się z pasażerem także bez interkomu (chyba że do telefonu, to ok). Wiem od użytkownika, że interkom jako-tako sprawdzał się w Scuberthcie J1, testy w Shoei J-Cruise też wypadły bardzo dobrze, ale to są kaski o poziomie hałasu niższym od wielu tanich integrali, a to jest właśnie najsłabsze ogniwo przy użytkowaniu każdego interkomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi63 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Dzieki za info ,moze wczesniej tego niepisalem ale nie interesuje mnie rozmowa przez interkom z pasazerka ale kolegami[ 4 moto] Szykujemy dluzsza przejazdzke po europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Do 4 urządzeń to wspomniana wcześniej Scala Rider G4, większość tańszych systemów zadziała tylko w trybie dwuosobowym bike-to-bike. Może być problem z nawiązaniem połączenia z konkretną osobą, bo nie ma wyboru co do częstotliwości pracy. Może niech wypowie się ktoś, kto jeździ na co dzień w kasku otwartym, ale moje testy jetów + kilkukrotna jazda ze zdjętą szczęką we własnym kasku (Scorpion EXO-900) potwierdzają to, o czym pisałem wczoraj. Hałas na mikrofonie zabija wszelką użyteczność systemu komunikacji, nawet najlepszego.Inna sprawa, że sam nie wybrałbym się w trasę w otwartym kasku, choć na pewno niejeden powie, że na lato tylko jet :). Edytowane 20 Lutego 2014 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi63 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Powiem TAK jesli by sie okazalo ,ze nie ma opcji uzywania interkomu [kask nolan43N] to chyba bede musial z tego urzadzenia zrezygnowac bo niewyobrazam sobie jak w kasku szczekowym moglbym podruzowac po takich krajach jak; RUMUNIA,BULGARIA,GRECJA MONTENEGRO CHORWACJA ITD.Kraje te zawsze zwiedzalem latem :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ej, to trzeba było od razu mówić że kask jest z długą szybą :). Zresztą do N43 masz przecież dedykowany zestaw... Jak ma być kompatybilny z kilkoma innymi zestawami, to oczywiscie trzeba kupić coś innego (przykłady padły wcześniej). To, co mówiłem wcześniej o kaskach otwartych, dotyczyło tych bez szyby lub z szybą szczątkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fader42 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) odnośnie intercomu SENA ktoś pisał ze nie ma w Polsce serwisu ,i może być problem jak się coś zepsujeja sie przymierzam do -- midland bt nextchoć tez jeżdżę w otwartym kasku NOLAN N42ZIBI63 jaki rocznik masz swej -SABRE :) Edytowane 20 Lutego 2014 przez fader42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jest importer, jest serwis jest gwarancja. Wysłane z ElDżi Optimus Dżi Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi63 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 SABRUNIA to mlode dziewcze 2001R :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Wybrałem w końcu Scala Rider Q3 .Przetestuje i coś więcej napisze .Na razie uaktualniłem soft , sparowałem telefon i ustawiłem kilka stacji radiowych .Sporo funkcji do ogarnięcia :biggrin: Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fader42 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Skilos bardzo jestem ciekaw tego jak sie SCALA zachowuje przy kasku otwartym ,oraz jakie jest realne połączenie miedzy dwoma moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Do kasku otwartego - ale z szybą, jak najbardziej (Nolan na przykład oferuje interkomy do swoich kasków jet). Warunek: szyba musi zasłaniać mikrofon, w przeciwnym razie szum będzie nie do usunięcia. Przy użyciu funkcji vox (włączanie nadawania głosem) pasażer zatłucze kierowcę za próbę ogłuszenia :).Bez szyby to działa tylko do takiej prędkości, przy której dogadasz się z pasażerem także bez interkomu (chyba że do telefonu, to ok). Wiem od użytkownika, że interkom jako-tako sprawdzał się w Scuberthcie J1, testy w Shoei J-Cruise też wypadły bardzo dobrze, ale to są kaski o poziomie hałasu niższym od wielu tanich integrali, a to jest właśnie najsłabsze ogniwo przy użytkowaniu każdego interkomu. pozwolę się nie zgodzić w całej rozciągłościprzez dwa/trzy lata używałem scala rider Q2 w robocie (dzień w dzień), rzadko kiedy (właściwie prawie wcale) zamykałem przyłbicę w kasku szczękowym (Nolan N102), prawidłowe działanie spokojnie do ok. 120km/hi dalej - mikrofon zbierał mniej szumów przy całkowicie otwartej przyłbicy niż gdy był schowany za szczęką a szybka była lekko uchylona - wtedy już przy prędkościach ok 50km/h łapał tyle szumów, że rozmowa okazywała się być niemożliwa Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi