marcinn72 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) to opowiem o wspomnianym Albrechcie AE600, bo mialem okazje przetestowac na trasie 200km z predkosciami do 110km/hwykonanie... sama jednostka centralna wygląda dość tandetnie, zasilana 3 bateriami AAA, z opcja podłączenia mp3, navi (jack), glosniki i mikrofon bez zastrzezen, na rzep i przylepiec, jak kto woli i jakie ma możliwości.a jak działa...po tym co się naczytałem o interkomach na forum spodziewałem sie że to wyrzucone pieniądze a w rzeczywistosci jestem miło zaskoczonymniej wiecej do predkości 70-80kmh rozmawia się swobodnie na najcichszej głośności (są trzy LO, MID, HI)powyżej 80kmh zaczynają troche przeszkadzać szumy z kasku (szczękowce) ale nie na tyle żeby nie móc się zrozumieć i trzeba było krzyczećpowyżej 100kmh ja czasem musiałem poprosić o powtorzenie (ale nie wykrzyczenie), sam byłem słyszalny bezproblemów.pierwsze 100km testowaliśmy w najgłosniejszej opcji i to był nasz błąd, wprawdzie słyszeliśmy siebie doskonale itrzeba było mowić szeptem :wink: jednak szumy z kasku były zbyt uciążliwe.najniższa głośność okazała się wystarczająca test przeprowadzilismy w niedzielę, gdy było dość wietrznie, a nasza VT nie ma założonej jeszcze szyby podsumowanie: warto było, choć bezprzewodowa opcja byłaby wygodniejsza i do wykorzystania poźniej w opcji 2 motocykli, no ale jak sie nie ma co sie lubi... ;) Edytowane 1 Października 2008 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo właśnie usiłuję wybrać interkom. Czytając opisy i recenzje uzytkowników zaczynam wątpić, czy istnieje zestaw spełniający moje wymagania: - Bluetooth - A2DP (Bluetooth stereo) - zasięg min. 200m (im więcej, tym lepiej ;) ) - interkom - Możliwość współpracy z kilkoma sparowanymi urządzeniami jednocześnie - czyli np interkom z pasażerem/drugim moto, jednocześnie GPS, jednocześnie handsfree dla mobila - radio może być, jak w Scala Rider :icon_mrgreen: - inne ficzery też mogą być... ;) Bo telefon --> GPS --> interkom to rozwiązanie nieeleganckie. Nie zawsze jeżdżę z GPSem, zazwyczaj z telefonem. ? Obił się komuś o oczy taki zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 http://www.bt2intercom.co.uk/ - ciekawe, czy ma "wielopołączeniowość". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuTo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 kolejne odświeżenei tematu Myślę, że udało mi się skompletowac optymalną wersję o b.dobrym stosunku ceny do jakości Zanabyłem ostatnio fajny komplecik: 2xmotorola T5522 PMR + laryngofon (2kpl) Radyjka kupiłem używane na allegro - koszt z przesyłką to niecałe 200zł, a laryngofon na ebayu, koszt całe 11 AU. Sprzedawca z ebaya to hk360radio , przesyłka przyszła z Honkongu. Link do aukcji tego kogoś: http://shop.ebay.pl/merchant/hk360radio_W0...QQ_fromZQQ_mdoZ Wygląda to tak: http://picasaweb.google.pl/l.obuchowski/Ba...feat=directlink "na sucho" działa, zobaczymy jak się sprawdzi w trasie, mam nadzieję, że sie nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacjo Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 a może coś takiego??? http://www.allegro.pl/item536969356_krotko...gers_kaski.html podobno po wypowiedzeniu hasła (funkcja POX) można usunąć puszkarza z drogi gromem z jasnego nieba... ;) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 A mnie się napatoczył taki zestaw: http://www.motocombo.pl/produkt-2053.html A na zapytanie bezpośrednie, przedstawiciel firmy Midland odpowiedział: "BT-2 jest już naszym produktem. Poprzednią generacje dla Midlanda produkowała firma Cardo. BT-2 i każdy element zestawu BT-2 Twin ma do dyspozycji 3 kanały łączności bluetooth. Urządzenie obsługuje protokół A2DP dla bluetooth 2.0. " Trzy kanały łączności, A2DP i Twin Pack - czyli komplet dla dwojga. Trochę drogo, ale nic porównywalnego nie udaje mi się znaleźć - więc chyba pozostanie nabyć drogą kupna... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calvin Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 WITAM, cHCĘ KUPIĆ INTERCOM do komunikacji między dwoma motocyklistami.O ile ma ktoś doświadzenie jaki jest dobry,jaka cena ,jaki zasięg chętnie posłucham rady ,bo nie mam w tym doświadczenia . :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jest coś takiego: http://www.allegro.pl/item928646534_twinta...0_motopack.html (Twintalker 6800 Motopack) Za 179PLN mamy jedną sztukę, ale z kompletem dla motocyklisty, czyli płaskie słuchawki, mikrofon i guzik na kierownicę. Może za parę miesięcy kupię takie coś w dwóch egzemplarzach. Chyba, że Ty misman kupisz już i się podzielisz doświadczeniami?? ;> Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) Kupiłem wczoraj do moich kasków Nolana N43 air zestawy basic kit2 i n-com intercom. Koszt bluethot mnie przerażał, więc wybrałem wersje na kabel intercom.Niestety w moim kasku { zmodułem } nie działa prawy głośnik , oprócz tego telefon Nokia 6500slide nie widzi zestawu. Może ktoś miał podobny problem ??? W firmie Nolan mówią że sprzedali mi kabel do tej Nokii , bo mysleli że będzie działał, ale skoro nie działa , to mam sobie wymienić intercom , na bluteouth i będzie działał. Mogę , ale trzeba dopłacić 250zł i koszta przesyłek.Diabli wiedzą czy to zadziała , a kasa jest duża.? Może jakiś inny kabel ?? Edytowane 17 Marca 2010 przez Porter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Jeżeli masz model basic kit2 n-com to masz zestaw stereo. Ja mam zestaw basic- kit i musiałem na kablu zmostkować kanał z masą żeby był dżwięk w obu głośnikach. Wcześniej miałem pogłos. Nie wiem jak jest z zestawem stereo bo nawet do mono proponują kabel czterosekwencyjny za 70zł co jest głupotą. Kupiłem dwa jacki 3,5mm, zrobiłem kabel i w jednym jacku połączyłem kanał z masą i gra ok. zaznaczam że to zestaw mono. Jacki są kupione oddzielnie i wchodzą dość ciasnawo bo w oryginalnym kablu jack-jack nie wchodził do końca gniazda w N-comie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Tak mam nowsze zestawy Basic kit2.W kasku pasażera działaja oba głośnikiz , a w moim tylko jeden. W Nolanie mówili że to "piny" przy module nie stykają i stąd tylko jeden głośnik działa. Dzisiaj wieczorem się pobawię i sprawdzę tę teorię. Choć wydaje mi się że kupując oryginalne oprzyrządowanie do tego kasku dedykowane to nie powinno miec takie coś miejsca, że tam coś nie styka i nie do końca działa. Pewnie żeby docisnąć moduł do tych styków to będzie najlepiej założyc na kask gumę od słoika. Ciekawe czy są takie gumy z napisem Nolan ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Pobawiłem się i moduł z akumulatorkiem przełożyłem do kasku i pasażera i problem ten sam. Odesłałem więc ten moduł do sprzedawcy. Czy ktoś reklamował już moduł Nolan N-C intercom?? Ja zawsze mam pod górkę jak chce sobie sprawić jakąs frajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Otrzymałem poczta zwrotną naprawiony moduł N-com intercom.Dołożyli tylko taką płytkę w kształcie litery U do modułu i teraz działa. Niestety telefon milczy. Nie było go na liście kompatybilnych urzadzeń, choc mam dosyć wysoki model Nokia 65 00slide. Kabel przyjeli , kasa ma wpłynąc na konto. Zobaczymy. Jeszcze nie testowałem w czasie jazdy , ale jak to zrobię to napisze parę słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zestaw przetestowany w czasie jazdy i stwierdzam że jest to dobre urzadzenie.Słychać głośno i wyraźnie. Prędkość ok 100km/h, kask otwarty i spokojnie , bez krzyków rozmawiałem z plecaczkiem. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 w innym temacie rozpisałem się onegdaj na temat zestawu Albrechta AE600 po dłuższym użytkowaniu mogę dopisać coś jeszcze zestaw spisuje się cały czas dobrze, wprawdzie w jednym kasku przestały działać pod koniec zeszłorocznego sezonu głośniczki, (gdzies kable wymiękły) ale wystarczyło zamówić zestaw dedykowany OHS-500 za jedyne 36zł i wszystko hula znowu aż miło słyszymy się dobrze, korzystamy wyłącznie z najniższego poziomu głośności, jeździmy bez motoszyby i w szczękowcach oczywiście w takim zestawie kłopotliwe wciąż są kable, no ale taki już urok przewodowych interkomów, na inne na razie nie stać i mamy ciekawsze wydatki. Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi