SlyWhite Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca W dniu 12.06.2024 o 15:22, lysy76 napisał: Robi. Koleś ma ten kask i dedykowany interkom. Trzyma bateryje długo. Ale o wiele bardziej zbiera szumy niż cardo bold czy neo. Nie mam pojęcia czy to kwestia ustawień czy ten typ tak ma. Nie ma mesha i nie łódź się że 700 m ogarnia. Po dwóch winklach w lesie ginie. Poprzedzają to zakłócenia. Generalnie jest zadowolony. Witam Cię ponownie... No i to jest pomocna informacja o jaką mi chodzi...🙂 Mógłbyś zapytać kumpla jak ten interkom sprawuje się z innym parowanym osprzętem??? Dziękuję za informację 🙂 Ps nie włączyłem powiadomień o odpowiedziach ...🤬 Ps nie włączyłem powiadomień o odpowiedziach ...🤬 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Po blutucie łączy się ze wszystkimi z którymi jechał. Czy ze wszystkimi chińczykami nie wiem. Doczytaj ilu rajderów może ogarnąć. Jeżdżąc z naszą ekipą wyposażoną w różne cardo, bez problemu jest dołączany do grupy. Edytowane 18 Czerwca przez lysy76 Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlyWhite Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca W dniu 12.06.2024 o 15:22, lysy76 napisał: Robi. Koleś ma ten kask i dedykowany interkom. Trzyma bateryje długo. Ale o wiele bardziej zbiera szumy niż cardo bold czy neo. Nie mam pojęcia czy to kwestia ustawień czy ten typ tak ma. Nie ma mesha i nie łódź się że 700 m ogarnia. Po dwóch winklach w lesie ginie. Poprzedzają to zakłócenia. Generalnie jest zadowolony. Witam Cię ponownie... No i to jest pomocna informacja o jaką mi chodzi...🙂 Mógłbyś zapytać kumpla jak ten interkom sprawuje się z innym parowanym osprzętem??? Dziękuję za informację 🙂 Na mądrych stronach piszą że w trybie konferencji łączy się z 4 kierujący i do 700metrów (na otwartej przestrzeni więc słabo). Ma również tryb tryb Universal IntetCom gdzie łączy się z obcymi intercomami przez bluetooth. Generalnie opisują go jako fajny produkt - dla mnie ważne że do mojego kasku pasuje tip top. No ale właśnie chciałem dowiedzieć się z pierwszej ręki jak te opisywane zalety wyglądają w praktycznym użytkowaniu . A jako drugą opcję rozważam Cardo Neo obecnie za 1200zł z kosmicznie lepszymi osiągami tj zasięg 1.6 km, bluetooth 5.2 dla Maks 15 kierujących i łączność Mesh (cokolwiek to znaczy ...🙂 ) . No i głośniki Jbl... Normalni pewnie bym brał go w ciemno ale słyszałem że montaż w szczęce wymaga pewnych kombinacji typu przedłużanie kabli etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Weź zobacz jak firma określa ten zasięg😎. Bo nijak ma się do faktcznego użytkowania. Gadałeś na pijackej imprezie z kilkoma rozmówcami naraz? To m/w tak wygląda jak będzie więcej użytkowników. 😁 a jeszcze ze dwóch "elokwentnych" i nie przebijesz się😎. 15 osób ... Na bank z wyładowaną baterią bym się stawiał. Jakie przedłużanie kabli? Kaesizm/Piaskowanie w najczystszej postaci.😎 😎.😁😎😎 Edytowane 22 Czerwca przez lysy76 dubel Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlyWhite Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Właśnie widziałem filmik (co prawda wyglądał na sponsorowany przez Cardo) zrobiony przez sklep Motocyklowy na YouTube gdzie koleś ogólne zasady działania interkom ów i ich dopasowanie do kasków omawiał. Zadałem.mu konkretne pytanie czy Cardo no Neo podejdzie do mojego kasku i koleś ponoć to zbadał na tej konkretnej skorupie - ponoć będzie ok a otwory na glosniki pomieszczą 40mm głośniki z Cardo (cieszy nie to że tam są głośniki Jbl). Dlatego też zapewne wybiorę ten model poniewaz: zasięg dwa razy większy, nowszy Bluetooth , działa w technologii Mesch, fajne głośniki, lepsze wsparcie (ncom ponoć zlewa klientów do tego stopnia że nawet instrukcji po polsku nie ma) no i jeszcze parę rzeczy by się znalazło...🙂 Serdeczne dzięki za pomoc..🙂 Pozdrawiam Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi